1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ciekawe pytanie dla profesjonalistow!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adamsdg2831, Czerwiec 12, 2010.

  1. adamsdg2831

    adamsdg2831 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich serdecznie mam nie typowy problem mam w swojej konsolce JTAG'a właśnie przerabiam chłodzenie osobne wiatraki zamiast napędu DVD :
    Moje pytanie brzmi :: czy jest możliwość za pośrednictwem jakiegoś scala czka czy układu np max232 oszukać konsolkę, że ma podpięty napęd??
    nie mam zielonego pojęcia na jakiej zasadzie konsolka widzi, że nie ma podpiętego napędu. Chciałbym go odłączyć całkowicie jako osobną skrzyneczkę i w razie potrzeby wypinać zworkę czy układ i wpinać napęd bardzo proszę o rade i serdecznie pozdrawiam wszystkich:);):)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    stary o czym y tu gadasz odpinać napęd heh idiotyzm po co przecież jak go odłączysz w nic nie pograsz a nawet konsoli nie włączysz a
    za wszelkie przeróbki grozi ban i utrata gwarancji
     
  4. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Widać kolego że nie wiesz co to JTAG.. ;) Umożliwia on odpalanie gier bezpośrednio z pendrive czy dysku, więc napęd tutaj jest zbędny, a kolega wyżej właśnie pyta o to jak oszukać konsolkę by myślała, że ten napęd jest. Swoją drogą, widzę że sam masz przerobioną konsolę... więc nie rozumiem po co te wstawki o banie i gwarancji ;)
     
  5. sielak2

    sielak2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przecież konsola odpala normalnie bez napędu chyba, nigdy nie próbowałem ale jak robię flasha to przecież ciągne tylko zasilanie z konsoli a daszbort itd normalnie jest.A jak co to możesz albo wyciągnąć tylko płytkę pcb z napędu i gdzieś ten plasterek upchnąć albo przedłużyć kabel zasilania i dodać kabel sata z pc i wywalić napęd za obudowę ja tak miałem i napęd upchnąłem do obudowy z pleja one.Ale ogólnie nie mam pojęcia bo nie mam XBR
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    poszukaj schematu kabla od dvd. tam jest kabelek oznaczony ready. trzeba go polaczyc bodajze z kabelkiem od masy, to ci wtedy dioda nie bedzie migac.
     
  7. adamsdg2831

    adamsdg2831 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi mam inny problem po fleshu przez xell'a updflash.bin z xbr na freeboot konsolka sie nie włancza lpt sprawdza adresy i kicha brak komunikacji . Przelutowałe jtaga i lpt i dalej to samo co robic??? Poprzedniego x'a chyba z 4 razy wgrałem złego bina bo z rawconfig ale zawsze go wykrywało dalej i fleshowałem jeszcze raz??? bardzo prosze o pomoc:(
     
Wczytywanie...

Poleć forum