1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ciekawe urządzenie do przeróbki

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mistrzmtb, Grudzień 29, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Witam przeglądając internet zobaczyłem to ROBSON.PL i pomyślałem o zakupie tego, ale najpierw parę pytań. Co mi to urządzenie da ??? Mam już przerobiony napęd i zgrany jakiś tam klucz na płytę. Czytając opis widzę, że może to też służyć jako kabel do podłączenia do pc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
  4. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  5. FNW

    FNW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    82
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Da Ci tylko to, że przy ponownym wgrywaniu (nowszej wersji) oprogramowania napędu, nie będziesz musiał rozkręcać całości, żeby podpiąć się do napędu. Jak dla mnie to przerost formy nad treścią ponieważ: 1) żeby to zastosować tak czy tak trzeba rozkręcić całą konsolę. 2) soft zmienia się zbyt rzadko, żeby był to problem. 3) może się okazać, że za jakiś czas zmieni się sposób flashowania 4) dane można też kopiować w inny sposób
     
  6. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    czyli jak to kupie to będę mógł sam wykonać przeróbkę ??? Bez rozbierania ponownie konsoli ???
     
  7. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    będziesz mógł ino zrobić update a do przeróbki nigdy nie fleszowanego napędu potrzebna jest igła.
     
  8. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Bo ja mam aktualnie iXtreme 1.6 a chciałbym wgrać 1.6 bez zabezpieczeń, żeby czytało mi wszystko. Mam litka ale nie wiem czy jest sens to kupować, bo jak wgram raz to już następnego pewnie nie będzie.
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Nie opłaca. Rozbierz normalnie i aktualizacje sobie zrób na 1.61. To jest przydatne dla tych co nie maja np. zbanowanej konsoli a graja na piratach. Raz dwa można zmienić na oryginalny soft i się połączyć z Live :).
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Nie kupuj,jesli oprogramowanie zmienia sie raz na 3-4 miechy to lepiej samemu otworzyc a kase oszczedzic
     
  11. p0g

    p0g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wedlug mnie fajna sprawa
     
  12. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Hmmm jednak chyba to kupie do nowej konsoli, ponieważ będę robić tak, że kupuje oryginały te w które chciałbym zagrać na xbl, a na piratach bym tak o przechodził różne gry, które ma multi nie są, aż takie fajne. Jak gram na oryginałach to to mam online i oryginalne oprogramowanie, a jak na piratach to offline i iXrteme 1.6 non stealth. Co o tym myślicie ???
     
  13. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Z tego co wiem to do Liteonów nie da się wgrać z powrotem oryginalnego oprogramowania ;] A mówisz, że konsola będzie nowa, więc musi mieć Liteona.
     
  14. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Już da sie !! Ej Szymcio ty masz iXtreme 1.6 i grasz na xbl ??
     
  15. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    ale to urządzenie jest tylko do robienia update a jeśli chciałbyś do świeżego napędu wgrać ixtreme to nie da rady.
     
  16. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    A czy ktoś mówi do świeżego napędu? Twórca tematu przecież ma 1.6 iXtreme i chce to kupić właśnie do update.

    Jeśli ktoś chce tak właśnie robić, że oryginały do Live, a piraty na offline, to kupcie to, ale nowszą wersję, która ma w pamięci kilka softów, i wgrywa automatycznei do napędu. Nie trzeba przy tym kompa. Szukajcie najnowszej wersji Blaster 360. Ale to juz swoje kosztuje (myślę, że ok 200 zł na polskie będzie)
     
  17. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    Co z tego ze w pamieci ma kilka softow jak nie wgra automatycznie softa do LITEONA bo nie da sie!


    @TOP
    Za to itak sa bany,latwo mozna rozpoznac ;]
     
  18. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    e to lipa. A jak by podmieniać napędy ?? np. przerobony offline, nie przerobiony online (2 napędy)
     
  19. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    mistrzmtb:
    Spójrz na MGC - Offline for 122 days :D :D
    A w ogóle to właśnie ja mam 2 napędy.
    Dokupiony przerobiony i oryginalny nieprzerobiony. Ale sam nie przekładam bo mi tak nie zależy na Xbox Live.
    Zrobiłem to na wypadek gwarancji, bo zawsze mogą zacząc sprawdzać FW :p
     
  20. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jak to? Czytałem wyraźnie na zagranicznych serwisach, że najnowsza wersja The Blaster 360 umożliwia wgrywanie automatyczne jeżeli mamy dwa softy w jego pamięci (ory, i iXtreme).
     
  21. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    aha chyba,że tak jeśli do update chce to kupić to moja rada:

    Nie kupuj tego bo szkoda,kasy dasz te 100 coś zł i o 5 minut szybciej zrobisz niż byś robił przez rozkręcanie a rozkręcić i przerobić to 15min i co 100zl masz w kieszeni? no widzisz.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum