1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ciekawostka z HDMI.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kopciuch, Maj 7, 2010.

  1. kopciuch

    kopciuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czy zauważyliście, że jeżeli używacie kabla HDMI w X360 do podłączenia z TV i jakiegoś adaptera VGA/SCART/COMPONENT do wyprowadzenia dźwięku z konsoli to jeżeli w TV przełączycie źródło na coś innego niź konsolowe HDMI, a potem wrócicie do HDMI konsolowego to konsola się reesetuje. Myślałem, że tak konsola po prostu jest skonstruowana, ale ostatnio kupiłem oryginalny kabel HDMI z adapterem audio od Microsoftu i teraz tego problemu nie ma. Można w TV dowolnie zmieniać źródło i wracać z powrotem do HDMI od konsoli i zero resetów.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    ja nie mam oryginalnego od MS a nic takiego nie mam a skaczę pomiędzy źródłami sygnału.
     
  4. kopciuch

    kopciuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A jaką masz wersję konsoli? W przypadku mojej konsoli (Falcon) i eksperymentów z 3 różnymi nieoryginalnymi kablami (2xVGA, 1 component) do wyporwadznia audio każde skakanie po źródłach sygnału, jak i odłączenie i ponowne podłączenie kabla HDMI owocowało resetem konsoli. Dopiero oryginalny adapter audio od M$ rozwiązał u mnie ten problem (kabel HDMI mam nadal nieoryginalny). Nasuwa się pytanie czy to tylko Falcony tak mają, a może tylko mój egzemplarz Falcona tak się zachowuje????
     
  5. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Wszystkie konsole tak mają, jak masz obraz przez hdmi i dźwięk z kabla component/composite bez obudowy.
     
  6. Ohara

    Ohara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    nie prawda bo ja tak nie mam konsola falcon, dzwiek podłączony optykiem do kina denona i hdmi do tv
     
  7. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Jak grałem na konsoli przez monitor kablem HDMI-DVI to jak odłączyłem kabel od monitora i go podłączyłem ponownie np w celu podłączenia kompa to konsola się resetowała więc musiałem pod kompa podłączyć starego CRT ;)
     
  8. czesido

    czesido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam JASPERA i tez tak mam (HDMI nieoryginalny)
     
  9. alan1008

    alan1008 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    też tak mam ale znalazłem rozwiązanie tego problemu :) przelotka hdmi --> dvi zdała mi egzamin :D
     
  10. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    To podłącz hdmi pod tv i przez oryginalny kabel composite/component bez obudowy wyciągnij dźwięk - po przełączeniu źródła na tv/monitorze konsola się zresetuje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum