1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Cieżki wybór

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Roger, Grudzień 21, 2008.

  1. Roger

    Roger Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po wczorajszej męczarni z NFS uc na moim PC postanowailem zakupic
    xboxa 360 , oczywiscie milionerem nie jestem i konsola bedzie przerabiana, od wczoraj zrobilem sobie taka lekturę ze mam jeden wielki mętlik w glowie.
    Prosze mi doradzic jaką konsole wybrac

    a-arcade
    b-premium
    c-elite

    przypuszczając ze te 3 powyżej wymienione konsole sa mniej wiecej tej samej daty czy mogaim sie różnic napędy? czy to raczej tylko kwestia daty wypuszczenia konsoli na rynek?

    z jakim napędem konsole najlepiej wybrac do przerabiania ?

    prosil bym o jakies porady jestem totalnym laikiem a w glowie mętlik
    z góry dziekuje i pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kaliberek

    Kaliberek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    300
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Ja bym doradził Ci wybrać Premium ponieważ to będzie pierwsza Twoja konsola jak dobrze rozumiem?
    Premium dlatego że będziesz mógł sobie nagrać parę gier/filmów na HDD...

    Co do napędu sam posiadam Samsunga flash 1.41 i nie narzekam płyt nie rysuję ogólnie jest git więc mogę Ci go polecić, Nie miałem jak narazie z nim żadnych problemów.
     
  4. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Tak naprawdę to bez różnicy którą w arcade niema headseta i dysku a premium i elite to to samo tyle że że innym kolor i rozmiar dysku.
    Zależy z jaka data produkcji kupisz konsole.

    Każdy napęd jest przerabialny prócz liteona którego będzie można przerobić podobno już po świetach.
    Możesz poczekać na Xboxy z Jasperem ale to tylko arcade.
     
  5. Roger

    Roger Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No właśnie pierwsza :) da sie jakos sprawdzic naped zanim sie kupi konsole?
    I czy w dalszym ciagu sa w produkcji napedy inne niz Lite-On ?
    aha i wyczytalem cos o chlodzeniu falcon znajduje sie on w kazdej konsoli
    175w?
     
  6. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Normalnie nie jeśli chodzi o poprzednie napędy chyba że używaną to wtedy ten kto sprzedaje to wie a liteona można sprawdzić po dacie produkcji.

    Nie ale zawsze możesz kupić nową ze innym napędem bo leżakowała w magazynie :p Lub poprostu na allegro używana.

    We wszystich procesorach 65nm falcom jest nowe chłodzenie
     
  7. Kaliberek

    Kaliberek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    300
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Jest jeden sposób na sprawdzenie napędu w sklepie, Można zobaczyć po dacie produkcji jak jest starsza niż Maj tego roku to 100% masz LiteOna, Ale byłem w tamtym tygodniu w MM w krakowie i wszystko Sierpień lub później to samo empik, RTV&AGD to samo... :/
     
  8. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    teraz wątpie zeby w takich sklepach mieli konsole z maja 2008 :p ja ostatnio widzialem we wrocławiu w galerii w MM xboxy z prince of persia ale nie wiem czy to jaspery czy nie :p
     
  9. themOn

    themOn V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk
    Premium-y z POP to falcony. Przeglądnałem wszystkie w MM w Krakowie, data 0848, zasilacz 175W, 12V - 14.2A
     
  10. Kaliberek

    Kaliberek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    300
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Bo Jaspery jak narazie są tylko w Xbox Arcade...
     
  11. damianwroc

    damianwroc Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    365
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  12. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Ja bym ci polecił Elite, wkońcu posiada jako jedyny zestaw kabel hdmi a o ile się nie mylę to z 200 stówy kosztuje, no i dysk na, którym zmieścisz wszystko (120GB).
     
  13. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Nie wprowadzaj ludzi w błąd... HDMI ma Arcade, Premium, Elite. A Elite od Premium różni się tylko kolorem i pojemnością dysku (w Premium 60 gb)
     
  14. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak, ale tylko w zestawie z Elite dołączony jest kabel HDMI, który kosztuje około 100zł (ostatnio kupowałem 95zł dokładnie ;) )
     
  15. Qukis

    Qukis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Jednak się mylisz :)
     
  16. themOn

    themOn V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk
    W zestawie Premium jest kabel Component, który można z powodzeniem używać zamiast kabla hdmi (dźwięk można sobie puścić w stereo lub optykiem do kina domowego). Pozatym jeżeli już ktoś chce mieć po hdmi to na allegro kabli jest pełno :)
     
  17. irroo

    irroo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    W sklepie kabel HDMI 50zł, lepszego nie trzeba.Ale jak napisał "themOn" wystarczy Component.
     
  18. damianwroc

    damianwroc Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    365
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  19. irroo

    irroo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    Napisałem w sklepie 50zł, bo wyżej ktoś podawał ceny 200 i 100zł.
     
  20. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Mój błąd, nie doczytałem że mowa o kablu ;)
     
  21. Roger

    Roger Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To juz dzis jest ten dzien jade po premiumka :) kabel to nie problem w kazdej chwili mozna dokupic, dziekuje wam za pomoc jestescie kochani :* :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum