1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ciężkie odczytywanie niektórych płyt xbox360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kolegikolega, Listopad 1, 2012.

  1. Kolegikolega

    Kolegikolega Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mój xbox ma problem z odczytywanie niektórych płyt.
    Np. Wkładam plyte poprzedniego właściciela konsoli MOH, na verbatimie- odczytuje za 1 razem
    TDU 2, grid, dirt3 na Platinium- odczytuje za pierwszym razem
    Oryginalne La noir- odczytuje za pierwszym razem.
    Ale jak ja nagrywam na płyty (Platinium) gry to wyskakuje "nierozpoznany dysk" lub "otwórz naped" i dopiero za 10 lub nawet 50 razem zaskoczy i da sie grać.
    Zaznaczam ze na konsoli u kolegi i u mojej dziewczyny wszystkie moje płyty działają za pierwszym razem.
    Nie wiem jaka może być tego przyczyna ze niektórych płyt nie odczytuje za pierwszym razem
    Według zapewnień poprzedniego właściciela mam LT3
    Mój naped liteOn
    Naped kumpla liteOn
    Naped mojej dziewczyny hitachi albo samsung

    Nastał kolejny problem :-/ Uporaliśmy się z kumplem z nagrywarką ihas i wypaliłem sleeping dogs GDX3. Pograłem chwile u znajomego (wszystko działa). Włączyłem u siebie za 20 razem odczytało płyte, zainstalowałem ale po włączeniu czarny ekran, chwile odczyta coś z płyty i wywala błąd ze ściereczką albo nieobsugiwana płyta (ale jakczesciej błąd ze ściereczką)
    Krew mnie już zalewa nie wiem czy to wina napędu czy LT.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kolegikolega

    Kolegikolega Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podnosze temat bo już zaginą w gąszczu 2 strony. Nikt nie wie o co chodzi w moim przypadku?
     
  4. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie wal posta pod postem to raz...
    Dwa jaki masz aktualnie dash? I kumpel na pewno ma LT+ 3.0? Jeśli tak to albo masz jakiś słaby laser albo nie masz LT+ 3.0.
    Nagraj na próbę na Verbatimie według poradnika z mojej sygnaturki.
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    według mnie laser ci pada dlatego tak jest. Bo niektóre będzie czytać odrazu nie które nie polecam nagrywać na tych co ci odrazu czyta i wymienić laser. Na ihas nagrywaj zawsze z softem lt max pod daną płyte i na lt 3.0 zawsze skan autofix level 3. i polecam w imgburn robić weryfikacje po nagraniu jest 100% ,że gra się dobrze nagrała. I nie wina napędu może rozebrać wyczyścic przesmarować prowadnice lub podnieść napięcie na laserze poradnik na forum. Ale wymiana lasera najlepsza.
     
  6. Kolegikolega

    Kolegikolega Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój dash D:2.0.15574 Kumpla i mojej girl dash'a nie znam jak narazie.
    Kolega miał wgrywanego 2 tyg temu LT3.0
    Moja ma LT 1.9 dzisiaj pożyczyłem od niej AS Brotherhood i to samo, instaluje się wszystko pięknie ale znów wyskakuje "Nie obslugiwana płyta" albo "ściera". A uniej wszystko smiga.
    Jeśli chodzi o Sleeping Dogs został nagrany ihasem dobrze skonfigurowanym pod Platinium. Jak pisałem w 1 poscie mam taki sam napęd i oboje LT3.0 i u niego wszystko dziala. Też zakładam ze to laser ale inne płyty Platinium np. Dirt 2 oraz MOH działają za pierwszym razem.

    P.S. AC Brotherhood jest nagrany na Esperanza i odczytuje go za pierwszym razem
     
Wczytywanie...

Poleć forum