1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

CIV, a gry z XBL i bez XGD3 ?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Adrianos111, Październik 27, 2011.

  1. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam Panowie. Staram się być na bieżąco z informacjami o naszych konsolach, ale tym razem popełniłem błąd i zdaje się, że aktywowałem to pieprzone CIV... Z tego co wiem, problem CIV (jeżeli w moim przypadku w ogóle o to chodzi) dotyczy gier XGD3, a tymczasem u mnie przerzucił się na gry z cyfrowej dystrybucji... Otóż przeszedłem bezproblemowo GoW3 i Battlefield3, natomiast problem (konsola częstowała mnie freezem, zawieszała się zawsze w tym samym momencie rozgrywki nie reagując na nic poza ponownym uruchomieniem "z buta", czyli korzystając w wyłącznika na konsoli) zauważyłem przy Dark Souls i na jakiś czas odpuściłem sobie tę grę. Postanowiłem zagrać raz jeszcze w Batman Arkham Asylum zanim zabiorę się za Arkham City. Grę mam z cyfrowej dystrybucji (Gry na żądanie). Wszystko ładnie pięknie, ale gra freez'uje w losowych momentach... Następnie odpaliłem jakąś gierkę Arcade i... Załamka, to samo - losowe freez'y. czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Czy jest na to jakaś rada? Błagam niech mi ktoś to wyjaśni, bo szlag mnie trafi...

    Z góry dzięki i pozdrawiam.
    kolega po padzie - Adrian.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Wejdź w ustawienia>pamięć>na ikonce dysku dajesz Y>wyczyść pamięć podręczną. Może pomóc.
     
  4. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Niestety nie pomogło. Na szczęście problem jest na tyle losowy, ze zdarza się dosyć rzadko, a jak gra chodzi już 15min. tzn., że się już nie zawiesi. Problem jednak mam z tym Dark Souls... Załatwiłem sobie kopię nagraną nagrywarką z max burnerem od c4eva, ale wciąż to samo. Jakieś pomysły? Bardzo proszę o pomoc.
     
  5. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Moze xboxa daj do lekarza, moze jest chory xbox360 :) sorki za pismo :)

    Byc moze civ ale nie powinno byc freeza, moze przegrzewa albo jest wada nie wiem co dotyczy.

    Najlepiej sformatowac dysk skopiowac konto na pendrive.

    i Zacznij od nowa tez nowszy dashboard.

    jesli nie pomoze to trudno.

    To zbadaj w srodku konsole czy nie jest zabrudzony. czasami jest zjawisko od brudu kurzu itp.
     
  6. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak na razie została mi jedynie opcja z brudem. Zaraz zbieram się do szukania tutka, jak otworzyć tego kloca by nic nie połamać i "przedmucham" sprężarką. Dam znać czy pomogło. Dzięki i pozdro.
     
  7. ZDZISIU222

    ZDZISIU222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    E, o ile mi wiadomo to błąd CIV przejawia się tym że wywala komunikat o nieoryginalnej płycie i wraca do dasha a nie zawiesza konsole. Nie wydaje mi się aby to był CIV. Może już konsola niedomaga. Z którego masz roku?
     
  8. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czyszczenie nie pomogło. Konsola z 2007 (o ile dobrze pamiętam). Gry freez'uja się rzadko, a z dark souls problem jest permanentny (ale w przypadku gier z płyty - jedyny). Nie wiem już co robić... eh... Na kolejną konsolę nie mam kasy.
     
  9. ZDZISIU222

    ZDZISIU222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A problem zaczął się pojawiać po uruchomieniu jakiejś gry, albo pobraniu aktualizacji, czy po prostu grałeś i w pewnej chwili gra zaliczyła zwieche? No i czy wcześniej występowały sporadycznie takie przypadki?
    Aha, no i czy grałeś w Forze 4 nagraną starym sposobem (bez nagrywarki z FW od c4eva)? Bo to ona jest takim katalizatorem CIV. Jeśli w nią nie grałeś no to CIV na 99% możemy odrzucić. Po za tym tak jak już powiedziałem, same objawy nie wskazują na ten błąd.
     
  10. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    to nie wina gier czy CIV tylko konsoli, jezeli z 2007 roku to zephyr albo falcon wiec Ci juz zaczął zdychać
    przykro mi ale na to wygląda
     
  11. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Trzeba będzie paste zmienieć .
     
  12. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W Forze 4 nie grałem. Problem zaczął się od tego, że po zaktualizowaniu flasha do 2.0 nagrałem 3 gry: GoW3, Batman AC i Dark Souls. Zainstalowałem te gry na HDD konsoli i odpaliłem tylko żeby sprawdzić czy się uruchamiają. Tak też było. Jednak przy dark souls, pod koniec intra miałem freeza. Potem, po załadowaniu jakiegoś automatycznego save'a w tej grze byłem w lochach, od tamtej pory, po parunastu sekundach rozgrywki mam freez. Gry z cyfrowej dystrybucji freez'uja rzadko, da się przeżyć. Nie sądzę jednak by konsola zdychała. Problem pojawił się nagle. Przed problemem z Dark Souls nigdy nie miałem freeza.
     
  13. Keryy

    Keryy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Proponuje, otworzyć konsole i dokładnie ją odkurzyć. Jeżeli nie pomoże, wymiana pasty na CPU. Jak to nie pomoże, sprzedaj ją zanim wywali RRODa.
     
  14. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Szkoda mi gier z elektronicznej dystrybucji, które mam na tej konsoli. Będę ją reanimował tak długo jak się da. Tymczasem zacznę rozglądać się za JTAGiem.
     
  15. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Z tego co pamiętam to gry na żądanie możesz pobrać jeszcze raz na innej konsoli, jak odzyskasz gamertaga... ale nie jestem pewien
     
  16. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Racja. Dobrze pamiętasz. Sprawa ma się jednak inaczej jeśli korzystało się z tanich punktów na allegro...
     
  17. Wajsxy

    Wajsxy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałeś odpiąć dysk i pograć z płyty?
     
  18. mirek5130

    mirek5130 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miałem to samo 3 lata temu. Dałem konsolę do serwisu i odesłali mi nową, a HDD miałem stary. To wina procesora konsoli chyba.
     
  19. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    konsola sie sypie...
     
  20. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wątpię, że konsola się sypie, bo problem wystąpił nagle. Wszystkie gry z płyt chodzą bez problemu (poza dark Souls). Stawiam na dysk. Zaraz sprawdzę jak dark Souls zachowa się bez dysku.

    EDIT:
    Niestety. Taki sam problem - freez. Ta gra mi po prostu nie pisana :] A macie może linki do jakiejś innej relki niż ta od complex?
     
  21. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Może porysowana płyta? Sprawdź też płytę ABGXem. Complex miał zawsze dobre ripy więc to raczej nie to.
     
Wczytywanie...

Poleć forum