1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

CIV i flagowanie konsoli?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez D4Ru73K, Październik 22, 2011.

  1. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Większość z was pewnie pamięta sytuację z Forza 4, kiedy wyskakiwał błąd autoryzacji płyty, a gra wywalała do dasha lub restartowała konsolę. Na początku sytuacja dotyczyła tylko jednego tytułu. Nie mniej jednak ja osobiście nigdy w Forze 4 nie grałem, a błąd autoryzacji wyskakuje średnio raz na 1-2 dni w grze Gears of War 3 i Rage. Mam jeszcze Dark Soul's, ale w napędzie była chwilę, więc nie uświadczyłem błędu.

    Łopatologicznie doszedłem do wniosku, że system CIV w Forza 4 się sprawdził i Microsoft wrzucił autoryzację każdej nowej gry XGD3 do najnowszego dasha, który to oczywiście posiadam, bo siedzę na Live. Mam kilka pytań:

    1. Czy wyskakujący błąd flaguje z miejsca konsolę?
    2. Ile jest tutaj osób, które nigdy nie grały w F4, a zaktualizowały dasha do najnowszej wersji i w różnych grach XGD3 losowo wyskakuje im błąd autoryzacji?
    3. Czy Microsoft faktycznie w najnowszym dashu tydzień temu wrzucił autoryzację płyty?
    4. Na ile oceniacie przetrwanie tegorocznej fali (jeśli będzie, a wiele na to wskazuje, że będzie) przez wszystkich którzy mają najnowszego dash i grają w niekompletnie nagrane gry XGD3?

    Temat mnie męczy ponieważ zależy mi na Live, a kupowanie aktualnie nagrywarki Liteon + nowy FW od c4eva, by nagrywać gry w 100% zgodne wydaje mi się wyrzuceniem kasy w błoto. Zapytacie dlaczego, dlatego ponieważ jeśli błąd autoryzacji flaguje konsolę to została już oflagowana (moja i 90% innych ludzi) i nowy FW oraz 100% zgodności XGD3 nie uchroni bana. Jeśli fala nadejdzie będzie ban z miejsca.

    Wszyscy rozchodzi się o flagowanie, bo jeśli:
    - konsola została już oflagowana poprzez pojedynczy błąd autoryzacji, to zamiast kupować nową nagrywarkę lepiej rozejrzeć się za nową konsolą (jeśli będzie fala) bo ban i tak będzie przed świętami.
    - konsola nie została oflagowana można kupować Liteona

    Co do flagi nasuwa się jeszcze jeden wniosek. FW do nagrywarek jeszcze nie wyszedł (a więc wszyscy jadą na kopiach niezgodnych w 100%) Ci którzy grają na Live w XGD3 muszą mieć najnowszego dasha. Jeśli ten dash i błąd autoryzacji flaguje konsolę i jeśli będzie fala banów, to wszyscy od ręki popłyną. Biorąc pod uwagę, że X360 jest piracony w ponad 50%, a znaczna ilość osób jedzie na LT + Live to chętnych na świątecznego bana jest kilkanaście milionów.

    Co o tym sądzicie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xMakosPLx

    xMakosPLx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Piracisz to licz się z tym ze możesz dostać bana.Kwestia tylko czasu.Ja jak ma m LT2.0 a mimo tego nie odpaliłem jeszcze żadnej gry z XDA3.Gow3, rage wypalony ale jakoś nie miałem czasu grać potem wyszła forza i cyrki z CIV więc narazie się wstrzymuje.A już dziś MAX BURN i batman a napewno odpale.
     
  4. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    I wiedziałem że pisanie i gadanie że dash "nic nie wnosi" a okazuje się że CIV zaimplementowawszy jest wszędzie ; )
     
  5. MadMax

    MadMax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja grałem w GOW 3 na Live ale nie na najnowszym dashu, na tym z końcówką 599 i też mi wyskakiwał błąd autoryzacji płyty i potem się robił restart konsoli. Więc nowy dash tego nie wprowadza a jak mi się wydaje to w Forzie jest trochę inny błąd. Mam nadzieje że ten z GOW 3 nie flaguje konsoli.
     
  6. Kubcys

    Kubcys Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mi też wyskoczył błąd autoryzacji w Gearsach. W inne gry XGD3 nie grałem. Zamówiłem już tego Liteona z LT-Max i mam nadzieję, że bana nie będzie ;D
     
  7. Dzozefo

    Dzozefo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja gram tylko w NBA 2k12 na najnowszym dashu i jak narazie nic mi nie wyskoczyło
     
  8. elkoza

    elkoza Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Grając na piratach na live ZAWSZE jest ryzyko ,że zostanie się zbanowanym podczas fali banów , nie ważnie jakich to środków ostrożności się przestrzegało. Podczas ostatnich fal banów wszyscy myśleli ,że są bezpieczni bo mieli najnowsze firmware, oraz dobrze spatchowane obrazy iso ale to nikomu nie pomogło. Po prostu jest to czysta loteria. Według mnie konsol już nie będą banować tylko ewentualnie profile. Jedyna sprawdzona metoda by ustrzec się podczas fali banów to być offline aż do jej zakończenia.
     
  9. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Microsoft by za dużo stracił podczas banowania wszystkich oflagowanych konsol, przecież ile ludu kupuije live'a, MS jakby chciał to już dawno by zbanował wszystkich piratów.
     
  10. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jakim prawem piszesz ze ban bedzie przed swietami?
    Pracujesz w microsofcie ??



    Jak bys byl inteligentny to zobaczyl bys ze od dluzszego czasu zadnej fali banow nie bylo i nie bedzie, bo ms znalazl sposob na piratow i albo wydaje nowe zabezpieczenia, albo zmienia dasha i trzeba zaaktualizowac fw.

    Jak by chcieli to fala byla by raz na miesiac, a widocznie nie oplaca im sie tego robic.
     
  11. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jak z tym CIV jest? Flaguje on tą konsole czy nie? Bo grałem w Forzę 3 dni i nie było żadnych błędów itp. a dzisiaj odpaliłem i 3 razy mi wyskoczył ten błąd :/
     
  12. ZeNiu

    ZeNiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin
    Witam ja jak na razie grałem z godzinkę wczoraj w GoW3 i dzisiaj z dobre 3 godziny w Batman Arkham City i jeszcze żadnego błędu nie uświadczyłem.
    Posiadam najnowszego dasha i są to moje jak na razie 2 gry z XGD3.
    Na razie wszystko jest w porządku i mam nadzieje że taki stan rzeczy się utrzyma.
    Posiadam konsolę zbanowaną i tu właśnie mam tez od razu pytanie czy ten problem występuje tylko na konsolach podłączonych do Live czy na zbanowanych też ??
    Pozdrawiam
     
  13. xbob3kx

    xbob3kx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja załapałem się na "cichą" ale nie grałem na live nigdy. Nawet w czasie aktualizacji nie miałem płyty w klocku. Ostatnio grałem w BF3 i wszystko pięknie do puki nie wyskoczył mi błąd o autoryzacji. Path'a miałem wiec wszystko ok. Przy następnym odpaleniu wyskoczył mi błąd że nie może odczytać save i nagle mi je skasowało. Bóla miałem ale nic odpalam dalej, stracone misje raz dwa odrobię a tu niestety błąd o autoryzacji wyskakuje mi zaraz po rozpoczęciu intro 1 misji. Co mam w takiej sytuacji zrobić ?
     
  14. woueK

    woueK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mi wyskoczył tylko na forza 4 grałem jeszcze w bf3 i batmana ac i nic. poszukuje tej samej odpowiedzi co autor tematu. Kupiłem niedawno konsole i nie wiem czy nie miała flagi więc xval nie da mi wymiernej odpowiedzi. Chcę wiedzieć też czy np. mając flagę i łącząc się bez płyty do live mogę coś wyrwać. Np. przy ściąganiu dlc albo coś.

    Dodam że nie wiem jak wygląda ściąganie dlc więc mogę pisać jakieś głupoty, nie widziałem tutka odnośnie takich prostych rzeczy a by się przydał, tak samo czym się różni title update od dlc.

    Albo w jakiej postaci wychodzą patche do gier i jak je pobrać.
     
  15. Shadow1980

    Shadow1980 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    294
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oświęcim
    Title Update to nic innego jak aktualny patch do gry który automatycznie Ci się pobiera jak włączysz gre i jesteś live.
    Złapać możesz bana za przeróbkę a nie za płytkę w napędzie, co do Dlc to możesz je ściągnąć poprzez panel konsoli przy podłączeniu do live oczywiście oraz poprzez xbox.com zakupić co Cię dokładnie interesuje i w momencie kiedy podepniesz konsole pod internet automatycznie zacznie pobierać
     
  16. woueK

    woueK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy jest możliwość zainstalowania TU offline? Znalazłem taką stronkę w jakimś tutorialu http://www.xbuc.net/ , co do aktualności to nie za bardzo wiem na co zwracać uwagę w tych plikach.

    Jeśli chodzi o bany to czytam dużo tematów i zdania są podzielone, ogólnie nie chce grać live, lubię mieć wszystko aktualne i świeże, najlepiej ze wszystkimi dodatkami. Ale co do dlc to raczej tylko na rgh chociaż spotkałem się z wersjami nonjtag to za chiny nie wiem jak je ogarnąć, raczej offline się nie da, dzięki z info miło by było gdyby ktoś zorientowany dał cynk co do instalacji dlc bez live.
     
  17. Shadow1980

    Shadow1980 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    294
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oświęcim
    Instalacja DLC bez live to tylko poprzez JTAG, można to ominąć stosując metodę non-jtag ale wtedy i tak musisz być live żeby pograć pozatym duża możliwość że zbanują Ci konto więc najlepiej i najprościej grać na orginałach i mieć nieprzerobioną konsole :)

    PS: Z tego co się orientuję (bo nie mam przerobki) to nie banują konsol od ponad 2 lat więc stusuj się do zaleceń typu gry starsze bez ap 2.5 nagrywaj tylko z ssv 2 ,a te z AP 2.5 najnowsze przeróbki plus patche plus ihas to spokojnie możesz się podpinać i ściągać Title Update bez problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum