1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

CMOS checksum error loading.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rowerser, Grudzień 26, 2009.

  1. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Witam, po wyłączeniu głównego korka w domu; komp poźniej wywala taki błąd podczas botowania. Nie wykrywa także HDD i dvd romu. Instalka sys. odpada, bo nie wykrywa HDD. Wyjęcie bateryjki z płyty głównej nie pomogło, odpięcie wszystkiego z płyty głównej też nie. Jakieś pomysły ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    a czy w ogóle zasilacz daje zasilanie ?? , jak masz jakiś miernik to sprawdź czy z molex-a jest 12V/5V

    ten błąd może tez odpowiadać za wyczerpana bateryjkę
     
  4. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Miernika nie mam. Kupię new bateryjkę i najwyżej później będę myślał co dalej.
     
  5. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Albo uszkodzona kostka BIOSu albo tak jak napisal HoFi masz wyczerpana batyjke, sprawdz podzespoly HDD i DVD czy dzialaja u kogos innego.
     
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    napęd się otwiera ??

    Ps w niektórych modelach płyt głównej , bios resetuje się za pomocą zworka i wyjmowanie baterii nic nie daje !!
     
  7. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Tak, napęd śmiga.

    Płyta główna to Gigabyte GA-KNF8-9.
     
  8. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Google nie kojarzy tej płyty o_O

    najlepiej będzie jak znajdziesz manual, tam to powinno być.

    Ale jeżeli napęd chodzi , wiec prawdopodobnie napięcie jest. Strzelam że coś z tym biosem jest nie tak, bo wątpię żeby to była wina kontrolera.
     
  9. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    W manualu napisali, że jeśli chcę wyczyścić CMOS to muszę wyjąć bateryjkę, odczekać 10 minut i już, albo zewrzeć ze sobą plus i minus na płycie głównej...
     
Wczytywanie...

Poleć forum