1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co chodzi płynniej ??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pawcio58max, Kwiecień 17, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Witam, chciał bym dowiedzieć się czy zwykłe gta4 chodzi płynniej niź dodatek episodes ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XboxArcade18

    XboxArcade18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Jak może chodzic płynnie, każda gra na xboxa chodzi płynnie chyba że płyta porysowana czy coś, chyba że chodzi ci o doczytywanie textur ja mam gta 4 z dodatkiem i doczytuje mi w czasie gry tekstury
     
  4. Michal992

    Michal992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chyba to samo.Nie ma róznicy
     
  5. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Przeciesz wszystkie gry nie chodzą równo płynnie, mi dodatek gta4 się przycina
     
  6. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Pawcio58max dobrze mowi w niektorych lokacjach gta sie przycina lecz jest to ciezko zauwazyc.. Jest to wina silnika graficznego bo w innych grach tak nie jest.
     
  7. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Nie ma jakiegoś PATCHA ?? No poprostu nienawidze zcinek nawet najmiejszych :(

    Ale napisałeś, że tylko w niektórych miejscach, u mie prawie wszędzie...
     
  8. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Grasz z płyty czy HDD? u mnie jest tylko w niektórych miejscach i jak jadę bardzo szybko lub zrobię bardzo wielka zadymę to konsola wtedy nie wyrabia i dodam że gram z dysku.. ;)
     
  9. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Chyba nie grywasz dużo na Xboxie a jak grasz to w same Arcady :E

    Do autora tematu, i jedno i drugie potrafi nieźle zwolnić i to dość często, wystarczą drzewa, wybuchy czy dużo elementów na ekranie i GTA często zrzuca FPSy.
    Dodatek tnie i podstawka też bo to jeden i ten sam silnik tylko różnią się fabułą.
    Gta z dyskiem nie jest zbytnio komfortowa tak jak wygląda to na PS 3 bądź na dobrym PC.. a co dopiero GTA bez dysku na samym napędzie :DD
    Gra wykracza poza moc konsoli albo jest tak elegancko zoptymalizowana :)
    Bo w zasadzie nie wiem jak może być gra na konsole która przekracza jej możliwości :)
    Tak ją zrobili :)
    W końcu Xbox to to samo co PC :)
    :shisha
     
  10. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    W GTA 4 spadaja klatki ponizej 30FPS, to normalne, jednie seria Call of Duty jest w 60FPS (FPS - klatki na sekunde).

    P.S. Od 30FPS jest plynna gra, 60FPS idealnie plynna gra. Jedyne gry w ktorych musi byc zachowana plynnosc 60FPS to gry sportowe, a szczegolnie seria FIFA, w 10tce sa spowolnienia np w deszczu.
     
  11. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Ahh te gta jest takie fajne a tak je zrąbali, jak by się nie zacinało to by było najlebszą grą wielu graczy. Grałem 8miesięcy na kompie zciny jak ... i czekałem na xboxa aby pograć bez zcinek a tu dup..a
     
  12. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Dziwne, że call of duty idzie w 60... bo grafika super, a i zadyma jest

    Może kupie sobie na X calla of duty, a napiszcie jak z celowaniem
    Tak jak w gta4 ?? samo naprowadza ??
     
  13. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    W COD masz liniowość i wczytywanie jednego obszaru np. w multi a GTA ma bardzo duże lokacje, dużo samochodów, budynków itd do wczytania.. Po prostu twórcy gry poszli na łatwiznę wypuszczając nie dopracowana grę..
     
  14. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    Niestety, niedopracowaną
    a jak z tym sterowaniem ?? w call of duty ??
     
  15. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Mi sie lepiej gra na padzie w COD'a niz na myszce i klawie..
     
  16. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    ALE !!! czy możesz napisać w jaki sposób się celuje ?? analogiem ??
     
  17. matheokk

    matheokk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    cod wcale ładnej grafiki nie ma, a Gta 4 wiadome, że przytnie, jeśli grasz w HD. Jak ktoś wspomniał gra daje duża swobode ruchu i ogromny obszar, dlatego mogą sie pojawić drobne przycinki, chociaz ja i tak stawiam na GTA!
     
  18. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Ja nie mialem zadnych przycinek z gry na dysku, nie wiem..
     
  19. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Bentley pograj troche dluzej i zrob zadyme zeby wybuchaly samochody lub ustaw ich duzo a nastepnie z RPG w nie i zobaczysz ze bedzie spadek fps ;p
     
  20. Pawcio58max

    Pawcio58max Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tuchola
    tak spadek jak jest zadyma, ale ja sobie spokojnie ide i mi tnie
     
  21. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    To najwyrazniej cos nie tak u Ciebie ja nie mialem takich problemow, gralo mi sie z 300 % plynniej niz na PC :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum