1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

co chwila rozlacza sie xbox live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gonfaloniere, Listopad 1, 2012.

  1. gonfaloniere

    gonfaloniere Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Gdynia/Poznań
    Witam wszystkich - jestem świeżaczkiem na forum:p

    Znalazłem się tu, bo mam wielki problem. Co chwila mnie rozłącza z xbox live.

    Background:
    konsola Elite z Jasperem, konto gold, połączenie adapterem z wifi, wszystkie gry na hdku i odczytywane z napędu, żadna płyta nieporysowana.

    Raczej nie jest to wina sieci - nigdy wcześniej nie było takich problemów, a kompa też mam połączonego z wifi, kiedy mnie rozłącza na iksie, kompa nie rozłącza.

    Generalnie sieć w domu działa bez zarzutu - komórki, kompy i konsole łączą się bezproblemowo. Cały czas mam minimum prędkość 4 mb/s.

    Przykład na 3 grach:
    1. Gram w ukochanego battlefield 3 w multi, wypierdziela mnie z netu i pojawia się komunikat o nieczytelnej płycie. Wyrzuca mnie do dashboardu, manualnie łączę się z netem - jest wszystko super, łączy się i tak na okrągło.
    2. Forza 3 - nie ma najmniejszego problemu z utrzymaniem gry w karierze (nie wyrzuca mnie do dashboardu), ale non stop rozłącza mnie z netem, po czym łączę się manualnie i jest wszystko super do momentu następnego rozłączenia.

    Wszystko wskazywałoby na napęd. Ale:
    3. Gram w Bejeweled Blitz 2 - ściągnięta z netu za ciężko zarobione pieniądze - odtwarzana tylko z hdka. Gram w singla, rozłącza mnie z netu - i gdybym olał to, zaraz każe mi odblokować grę za punkty. A gdy zapauzuję, połączę się - mogę grać bezproblemowo.

    Myślałem, że napęd - ale teraz podejrzewam hdka, może adapter wifi... **** nie wiem. Ten egzemplarz mam od niedawna - wcześniej miałem wiecznie przegrzewającego się falcona.
    Nie chciałem kozaczyć, kupiłem używkę jaspera na allegro i mam za swoje. Trzeba było kupić slima i zamknąć temat.

    Miał ktoś coś podobnego? Czy wyczyszczenie cache z hd pomoże? Jak to zrobić ewentualnie? Skasuje mi się coś przy próbie wyczyszczenia cache'a?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Usuń swój profil i pobierz go ponownie.
     
    1 osoba to lubi.
  4. gonfaloniere

    gonfaloniere Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Gdynia/Poznań
    Novy66, bardzo dziękuję za podpowiedź.
    Przy usunięciu profilu wystąpił błąd. Przy przerzuceniu sejwów na pamięć flash - bez problemów.
    Przy czym specjalnie zostawiłem wszystkie profile na dysku. By sformatować HD.

    I tu zonk, nic mi nie usunęło, wszystkie dane są na żółto, profili nie da się usunąć. Jednym słowem - mam do sprzedania uszkodzony dysk twardy 120 GB.
    Hehe. Mam nadzieję, że po kupnie nowego i wgraniu sejwów nie będzie jaj. Bo będzie źle. Bardzo.
     
  5. gonfaloniere

    gonfaloniere Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Gdynia/Poznań
    Witajcie, zakupiłem nowy dysk 120GB. Pobrałem na nowo profil gracza. Ba, wymieniłem nawet router na mocniejszy. Poprosiłem nawet mojego internet providera by się do mnie pofatygował (thnx Adam!) i poustawiał mi router.
    I dalej jajo.
    Wyrzuca mnie z netu podczas grania i zwykłego pobytu w menu. Po czym, już manualnie, bez problemu łączę się na nowo. Nie wiem co jest grane. Możliwe, że konsola jest trafiona lub wifi adapter?
    Wcześniej miałem falcona i adapter wifi od elite (2 antenki) i było super, przy czym mi się cała wyłączała z gorąca.
    Potem kupiłem jaspera, adapter wifi przełożyłem, mega długo było super aż do momentu gdy zaczęło się sypać. Pomożecie?
     
  6. RaptorPL

    RaptorPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2013
    Posty:
    207
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Konin
    Mam taki sam zasrany problem od 2 dni a nigdy tak nie miałem.
     
  7. xbox24.pl

    xbox24.pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Spróbuj reset do ustawień fabrycznych. Może coś to pomoże, ponieważ to nie jest normalne zachowanie konsoli i może gdzieś śmieci nazbierała
     
Wczytywanie...

Poleć forum