1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co doradzacie?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matrix12320, Lipiec 10, 2010.

  1. matrix12320

    matrix12320 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam . Siedze już kilka dni i kompletnie nie wiem co kupic . Planowalem Ps3 ale konsola jest według mnie za droga . Więc postanowilem zakupic xboxa . Czy mozecie mi roradzic ? Chce grac w gry orginalne . Obecnie wybralem Konsolę XBOX 360 w wersji ARCADE (Jasper 2009) . Nie wiem czy to dobry wybór . Mógłby mi ktoś uzasadnic albo doradzić co jest lepsze . Z góry Dziękuje ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz sam wybrać co lepsze. Na xboxie spokojnie pograsz w najnowsze tytuły, dużo lepszy live, lepszy kontroler, z koleji ps3 ma inne walory. Wybór nie jest łatwy, musisz sam zadecydować.
     
  4. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Obie konsole mają dobre gry. Jeśli chodzi o pady to xbox 360 ma dużo lepszy. Przyszłość konsoli firmy Microsoft zapawnia np. Kinect, natamiast Sony do swojej konsoli robi urządzenie Move. Można powiedzieć, że wzięte od Wii. Pamięć PS3 to np. 250GB, ale xbox gorszy nie będzie i Microsoft do swojego nowego sprzętu czyli konsoli xbox 360 slim, dorzucił kilka GB i 250GB jest też w xboxie. PS3 jest mniej awaryjne? To było kiedyś teraz z płytą główną Jasper RRoD jest minimalny. Grafika: np. NFS Carbon

    http://cache.kotaku.com/assets/resources/2006/12/xbox_360_vs_ps3.jpg

    lub

    http://static2.videogamer.com/videogamer/misc/external/lostcomp1hd.jpg

    Te zdjęcia widziałem pierwsze w internecie, ale np. tu lepiej wypada PS3.

    http://media.techeblog.com/images/ironmancompare.jpg

    Trochę trudny wybór.
     
  5. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Kod:
    Obecnie wybralem Konsolę XBOX 360 w wersji ARCADE (Jasper 2009) . Nie wiem czy to dobry wybór
    Tak to dobry wybór.
     
  6. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jasper jest bardzo dobry, ponieważ jest dużo mniejsze ryzyko wystąpienia RROD'a. Arcade nie ma dysku i kabla HDMI, więc lepiej dozbierać na Premium.
     
  7. matrix12320

    matrix12320 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To więc tak . Zdecydowalem sie na xboxa 360. Ale teraz pojawił się następny problem . Jaką wersje wybrac ? Czy arcade (jasper 2009) czy Konsola XBOX 360 w wersji PREMIUM wersja Falcon 2008 czy XBOX 360 ELITE HDMI . Prosze o wytłumaczenie swojej decyzji .;)
     
  8. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Premium teraz już nie sprzedają. Do wyboru masz arcade bez dysku biała lub elite czarna z dyskiem 120gb są jeszcze edycje specjalne np czerwona z RE5.

    Jeśli xbox to opłacalne jest kupienie arcade i dokupić do tego dysk bo wyjdzie taniej niż elite, choć czasami elite można spotkać w dobrej cenie.

    Co do PS3 to się nie wypowiem bo nigdy nie miałem.


    Falocn to starsza wersja xboxa z 2007 roku a jasper to z końca 2008 aż do 2010. Teraz wchodzi xbox slim jeszcze czyli ostatnie dziecko MS.

    Jak wyżej napisałem arcade moim zdaniem jest bardziej opłacalne bo w elite to masz tylko czarną obudowę i dysk 120gb, kiedyś dodawali kabel HDMI adapter audio ale teraz to są identyczne komplety, które różnią się tylko kolorem obudowy i pada.
     
  9. matrix12320

    matrix12320 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Raczej to pierwsze, bo ten drugi ma przeróbkę wgraną a ty z tego co wiem, chcesz grać na oryginałach.
     
  11. ZonkMan

    ZonkMan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
  12. Michael

    Michael Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
  13. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    Arcade jasper 2009 bierz ;) kupisz sobie jeszcze dysk 20 lub 60 itd i smiga ! :D
     
  14. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Pamiętaj nie wybieraj falcon'ów!
    Tylko jaspery już inni powiedzieli za mnie dlaczego...
     
  15. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Z tego co wiem lepiej kupic 120GB ;]
     
  16. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    napisalem itd ^^ niech se kupi jaki chce :p
     
  17. boxer

    boxer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Kabel HDMI 15-20zł
     
  18. Gryzek

    Gryzek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krobia
    Jeżeli ktoś notorycznie będzie wyrażał się w sposób niewłaściwy(czyt. wulgarny lub obraża innych użytkowników) wówczas daje znak, że to nie miejsce dla niego. Jest, to forum publiczne więc szacunek musi być. Zawarte jest, to w regulaminie, którego nie czytacie.
    Odpowiedni użytkownicy otrzymali ostrzeżenia. Jeżeli więc widzicie tego typu zdarzenia, czyli, że user wypowiada się niewłaściwie zgłoście, to do Moderatorów, aby uniknąć kolejnych kłótni. Pozdrawiam i radzę kulturalnie kontynuować temat.

    Pozdrawiam, Gryzek

    //promi - S>W>A>T jeśli dalej będziesz "dyskutował", to dodam Ci od siebie ten jeden brakujący punkt.
     
  19. Ronhard

    Ronhard Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zapupie
    Kup Elita jest coraz tańszy
    mam arcade ale był problem z dyskiem (denerwował mnie ten napęd:D)
     
  20. ziko

    ziko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubań
    Bierz Jaspera!
     
  21. kamilkosz

    kamilkosz Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @ziko po co powielasz kurde 18 post z rzedu polecajacy jaspera ? czlowieku opanuj sie - teraz ja sie wypowiem, na twoim miejscu bym go wzial i kupil dysk ale nie taki co proponowali ci wyzej - 120gb kosztuje ok140 zł a dysk 250 +obudowa cie wyniesie jakies 180zł
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. jmyung
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    368
  2. kamix200
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    514
  3. DeCoo
    Odpowiedzi:
    12
    Wyświetleń:
    2040
  4. xaz88
    Odpowiedzi:
    24
    Wyświetleń:
    2826

Poleć forum