1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

co i jak z tym da sie zrobic

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez glus1234, Styczeń 9, 2012.

  1. glus1234

    glus1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam takie pytanie kupilem xbox 360 special edidion 250 gb data produkcij to 2011-05-03
    kupile takze takie cos USB Probe Delux LT3.0 Spider Przerób Sam X360 HIT
    Pytanie moje czy dam rade przerobic ta konsole na piraty
    konsola nie ruszana nie przerabiana... Czekam na odpowiedz ewentualna pomoc... Z gory dziekuje....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Konsola z maja więc powinno dać radę przerobić, sam raczej nie dasz rady, musisz wiercić w chipie lub ciąć ścieżki (patrz tutaj: http://xboxforum.pl/pomoc-f160/zczytanie-flash-lite-0225-a-98425.html) USB Probe przydało by Ci się jakbyś miał Liteona DG-16D2S, tak jest Ci praktycznie niepotrzebny, możesz brać z niego zasilanie :) Lepiej dać do serwisu żeby ktoś go odblokował, narazie nieopłaca Ci się dawać bo niedługo LT+3.0, narazie jest w testach (patrz : c4eva Speaks! | automated irc logs, updated instantly whenever and wherever c4eva speaks), daj przerobić jak będzie LT+3.0, później jak już będzie odblokowany to powinienieś sobie dać radę z aktualizacją LT sam. Chcesz to możesz spróbować ale łatwo coś zepsuć, osobiści dałbym w ręce kogoś doświadczonego :)
    Pozdrawiam!
     
  4. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po co płacić komuś pieniądze jak można potem samemu sobie przerabiać :) Wiadomo, że pierwszy raz to lepiej dać komuś ale potem warto się samemu nauczyć bo nie jest to jakieś wybitnie trudne a z drugiej strony nowe fw wychodzą coraz częściej.
     
  5. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Wielu próbuje samemu przerabiac a pózniej przychodzą z płaczem ze coś uszkodzili;)
     
  6. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Uważnym trzeba być. No i jak się nie ma doświadczenia to tylko phaty bo slimy to czarna magia.
     
  7. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Bo trzeba wcześniej trochę poczytać, a nie:
    Wchodzę na forum, niczego nie czytam, pisze wc dziale dla swiezakow jak przerobić, oglądam filmik na youtube i otwieram własny biznes:p wystarczy odrobinę poczytać i zainteresować się tematem i zobaczycie że to na prawdę łatwy zabieg;-)
    Pomogłem? Kliknij "Przydatne" ;-)
    Sent from my HTC Desire using Tapatalk.
     
  8. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po co ludzie się męczą i piszą poradniki? Trzeba z nich korzystać.
     
  9. glus1234

    glus1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli trzeba dac dla fachowca trzeba lutowac i takie tam bez tego nie da sie tak ??? dobrze zrozumialem???
     
  10. glus1234

    glus1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Wychodzi na to ze masz nieprzerabialnego, unikatowego hitachi :/

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  12. glus1234

    glus1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Poki co tak.

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  14. glus1234

    glus1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    szkoda .. a jusz myslalem ze da sie przerobic
     
  15. glus1234

    glus1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam pisalem ze na stronie mam zekomo taki model dvd 1142X Mix of Hitachi 0500 & 1175 ... Hitachi nie mam bo jak otworze klapke w konsoli to wychodzi Liteona tylko skond dowiedziec sie jaka jest dokladnie wersja i czy wkoncu przerabialny czy nie???? prosze o pomoc
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Najpewniejszym sposobem będzie rozkręcenie konsoli i sprawdzenie co pisze na napędzie, nikt Ci nie wywróży jaki masz napęd..
     
  17. glus1234

    glus1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kupno innego napendu przerobionego nie da sie wlozyc zamiast tej orginalnej bez igerencij jakiegos fachowca w moja kosole tak???
     
  18. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    nie nie da, ale sprawdź jeszcze jaki masz napęd rozbierając konsole, na gwaracji tak już chyba Ci nie zależy skoro chcesz przerobić to co Ci szkodzi..
     
  19. glus1234

    glus1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niby tak ale jak nie da sie przerobic to wrazie czego szkoda gwarancij
     
  20. glus1234

    glus1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam takie pytanko rozebralem konsole wiem jusz jaki posiadam model jest to DG-16D4S FW Ver 0401 Winbond chip. Znalazlem majstra ktury powiedzial mi ze jak niechcem wiercic to moze zamowic inny starszy model napendu wgrac do niego klucz z mego napendu i flasha 3.0 czy to jest mozliwe???? a mowil ze ten napend co zamowi starszej wersij jest unlock
    -
     
  21. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Po co kupywać nowy napęd i przegrywać klucze ? Twój model jest przerabialny idzie do jakiegoś "magika", on Ci go odblokuje i wgra LT i wszystko będzie śmigać. Najlepiej poczekaj na LT+3.0 które będzie pewnie niedługo (na stronie c4eva już jest że jest w testach) i wtedy wgraj :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum