1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co i jak z xbox 360 slim.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez g75, Luty 16, 2014.

  1. g75

    g75 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Jest to mój pierwszy post związany z xbox-em.
    Poczytałem trochę na ten temat i zamierzałem nawet nagrać DVD żeby zagrać. Powstrzymało mnie wiele niewiadomych.

    Więc tak.
    Posiadam xbox360 Slim z 250 GB dyskiem, padami i kinektem.
    Laptopa hp z napędem ale bez potrzebnego Lite On-a do poprawnego nagrania dvd.

    Co jeszcze muszę wiedzieć o sprzęcie oraz co muszę zmienić w sprzęcie/oprogramowaniu aby móc zagrać w gry pobrane z sieci?

    Grzegorz.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2719
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podaj MFR DATE swojej konsoli.
    Oraz czy chcesz LT/LTU czy RGH
    LT nagrywasz płytki i ew grasz online.
    RGH bezpośrednio z dysku i bez dostępu do online.
     
  4. g75

    g75 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    MFR DATE 2012-08-30
    co oznacza LT/LTU czy RGH ???
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przerobka ltu koszt kolo 300zl opalanie gier z nagranych plyt. Rgh granie z hdd lub usb koszt kolo 150zl

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  6. g75

    g75 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc za pomocą rgh podłączę sobie hdd lub pamięć przenośną i będę mógł z nich grać.

    Ltu pozwoli mi na grę z płytek samodzielnie nagranych.

    1.
    a co mi daje Lt?
    2.
    Jakie to ma konsekwencje - zmiana softu - bo to się chyba zmienia?

    Grzegorz
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Pobierasz obraz gry ISO z neta, odpowiednio go wypalasz na płytę DVD+R DL i grasz z tej wypalonej płyty..
    2. Jeżeli grasz online to takie coś grozi banem - Jak dostaniesz bana to nie możesz grać online.
     
    1 osoba to lubi.
  8. g75

    g75 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pozostanę przy LT.

    Teraz chciałbym się dowiedzieć jak poprawnie nagrać płytę DVD+R DL, co i jak po kolei wykonać (jest forumowy poradnik?).

    Gdzieś w sieci widziałem listę nagrywarek mogących nagrać poprawnie. Czy można zmienić soft w nagrywarce laptopa?

    Chodzi chyba o Lite on?

    Obraz iso gry ma ok 8,6 GB czy on zmieści się na płytę?
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. http://xboxforum.pl/artykuly-31/nag...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    2. Sprawdź tym programem: http://xboxforum.pl/oprogramowanie-13/c4e-s-burnermax-payload-tool-v0-15-a-154542/
    Wkładasz płytę i klikasz BurnerMAX, jeżeli będzie pisać: BurnerMAX is enabled, to znaczy, że możesz wypalić pełny obraz gry XGD3 na płycie - UWAGA! Jeżeli wyświetli ci się, że BurnerMAX jest włączony to nie znaczy, że wypali ci płytę bez problemu.
    3. Najlepszą nagrywarką byłby iHAS124 B z wgranym FW ale są też inne - najlepiej poczytaj tematy na forum, ludzie kupują np. sporo tańszą rewizję EU i wszystko działa.
    4. No właśnie tutaj jest problem, na zwykłej nagrywarce z fabrycznym nie wypalisz w 100% pełnego obrazu tylko jakieś 97-98%.
     
  10. Twori

    Twori Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co będziesz nagrywał, bo mi się wydaję że nie masz nawet jeszcze LT w napędzie? Masz już przerobioną konsole? Jakby co to przeróbki nie wybiera się przez nagranie płyty. A co do nagrywarki w laptopie, mimo prawdopodobnej możliwości współpracy z BurnerMAX Payload Tool raczej będzie problem z późniejszą weryfikacją płyty po nagraniu. Niestety wiem to z autopsji.
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Twori ma trochę racji, nagrywarki laptopowe to szroty, słaba jakość nagrania.

    G75 - LTU napędu akurat w twoim modelu konsoli polega na zrobieniu wpierw i tak RGH (czasowego, potem przed złożeniem się demontuje) napęd konsoli dostaje nową płytkę elektroniki ponieważ ta co masz nie jest modyfikowalna, Koszta moda napędu od 220-3xx zł (myślę 330max) do tego musisz doliczyć nagrywarkę Liteona może być np 124-EU, 124-04 i inne 124-xx ale nie każdą płytę może (MOŻE) dobrze nagrać. Najlepszą nagrywarką byłby iHAS124-19B z wgranym FW BurnerMax jednak takie piecyki kosztują pod 200zł, potrzebne to do nagrywania szczególnie gier XGD3 czyli tych co obraz ma ponad 8GB, Gry XGD2 czyli te co obraz iso waży 7,xx można nagrywać zwykłymi nagrywarkami , jednak większość nowych gier (95%) są już w XGD3.

    LTU da ci to że będziesz nadal korzystał z płyt tyle że już nagrywanych (oryginalnych również), jednak tu jest otwarta furtka bo nadal można korzystać z Xbox Live czyli grania w Multiplayer po sieci.

    Jeśli nie zależy ci na graniu po sieci (xboxLive) modyfikacja chipem (RGH) było by po 1sze tańszą modyfikacją (do 200zł) a po 2gie obywa się bez płyt, ponieważ gry jadą bezpośrednio z dysku, jedyne co muwisz robić przed wrzucaniem gier na dysk przerobić je na Format wpierany przez RGH czyli GOD lub XEX (preferuję XEX), RGH ma same zalety (zero płyt, zero szumienia napędu, można używać gry z systemu NTSC, używać dyski także na USB do max 2GB) minusem wielkim jest brak możliwości grania po sieci Xbox Live w Multiplayer
     
  12. g75

    g75 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To lt wymaga zmiany napędu w konsoli?
    Tak to zrozumiałem.
    Trochę się pogubiłem.
     
  13. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Po prostu twoja konsola jest nieprzerabialana i dlatego tyle to LT kosztuje zrobić, gdyż trzeba trochę bawić się z elektroniką. Nie zmienia się napędu, tylko elektronikę w nim. W twoim przypadku lepiej samą konsolę sprzedać a kupić taką juz przerobioną z LT3.0

    Swift'nięte z Galaxy S4 dzięki Tapatalk'owi.
     
    1 osoba to lubi.
  14. michalb77

    michalb77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    To już lepiej zamiast LT zrobić RGH dual nand (chyba cenowo wyjdzie podobnie jak LT), oczywiście jak ktoś chce grać przez XBL.
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No tak, ale wtedy będzie mógł grać online tylko na oryginałach :) (Chyba, że zrobi dodatkowo LTU)
    Poza tym RGH + dual nand + LTU wyniesie tyle co prawie nowa konsola...

    PS. Według mnie na nowych konsolach się nie opłaca robić LTU.. tylko RGH. Ewentualnie kupić konsolę z d4s i zrobić LT 3.0 za jakieś 40-50 zł ;)
     
    1 osoba to lubi.
  16. michalb77

    michalb77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ano faktycznie, o tym zapomniałem.
     
  17. CanciaR

    CanciaR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2014
    Posty:
    57
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Na samym RGH też możesz pograć online przez LINK-a.Niestety mniej osób gra, zazwyczaj wszyscy grają w cod-a.Sprawdź bieżącą listę graczy na jqe360.com w zakładce LINK.

    Pozdrawiam CanciaR
     
Wczytywanie...

Poleć forum