1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co jest potrzebne do podłączenia Xboxa do internetu przez WiFi ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Squashik, Styczeń 15, 2011.

  1. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
    Witam

    Tak jak w temacie : Co jest potrzebne do podłączenia Xboxa do internetu przez WiFi ?
    Chciałbym żebyście wysłali mi linki z allegro z rzeczami które są niezbędne. Nigdy nie miałem do czynienia z WiFi i nie wiem co kupić żeby wszystko ładnie działało. Dodam że mam Xboxa 360 Slim więc też WiFi w standardzie A/B/G/N i internet radiowy bez limitu danych ;) Jedyne co wiem to to że niezbędny jest router ale chyba to nie wszystko ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. prince212

    prince212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    Widzę że masz wersje Slim. W tej wersji jest już wbudowane WiFi więc raczej nic nie potrzebujesz.
     
  4. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Skoro masz radiówkę to pewnie masz antene + ap i kabelek który podłączasz do kompa tak?
    Przy takiej opcji musisz kupić router i dowiedzieć się czy dostawca netu nie blokuje rozdzielania pasma.
     
  5. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
    No dobra , a jakbym chciał podłączyć neta przez złącze ethernet to żeby korzystać z internetu komp musi być włączony ? ;)
     
  6. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Proszę Cię... :D
     
  7. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Router TP-link z wifi ( 50-60 zł ), dobre chęci, wujek google pierwszy lepszy temat z jakiegoś portalu komputerowego. Nie rób po kablu nie opłaca się skoro jest wifi w slimie.
     
  8. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
    W sprawach łączy internetowych jestem zielony , także licze na wasze mądre odpowiedzi na moje głupie pytania .


    P.S : Xboxa mam dopiero od Czwartku ;)
     
  9. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
  10. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
  11. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
    Mam taki kabel do neta : [​IMG]

    Znajdzie mi router z takim wejściem bo znaleźć nie mogę ;/
     
  12. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tego kabla nie wsadzisz w żaden router :D :D :D

    Kabel ethernet ten który wsadzasz do kompa musisz wsadzić w nowo kupiony router i dopiero z tego nowego routera wyprowadzasz dodatkowy kabel do komputera, a xbox będzie łapał sygnał bezprzewodowo
     
  13. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kupujesz airlive 3g który ma dwa radia i wpinasz ten kabel pod jedno wejście antenowe, a 2 będzie jako ap do łączenia się bezprzewodowo.
    Lub kupujesz router i ap.
    Jako ap polecam tp link wa500G/501G, a router airlive wl1600g.
    Cenowo wyjdzie podobnie 150-200zł.
    Najtańsza opcja to oczywiście kabel ethernet z kompa do pudła, ale to spora niedogodność...
    BTW
    blazejp troszkę się zakręcił ;]
    Ty masz kabel antenowy nie ethernet :p
     
  14. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
    A jakbym chciał przez kabel to wystarczy kabel ethernet i nie przeszkadza to że mam kabel antenowy? Czy muszę znowu jakoś kombinować ? I gdy podłącze neta przez kabel do Xboxa to czy PC musi być włączony by korzystać z internetu x X'sie ? ;)
     
  15. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
    odpowie ktoś ?
     
  16. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Jak zrobisz połączenie poprzez ICS ( xbox podłączony kablem ethernet do komputera ) to aby mieć internet na konsoli, komputer musi być cały czas włączony.
     
  17. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Skoro już jest temat o takiej nazwie, to może tutaj skieruję moje pytanie, zamiast tworzyć nowy temat.

    Chciałbym podłączyć mojego Xboksa przez WiFi, lecz nie chcę wydawać 240zł na oryginalny adapter Microsoftu. Co muszę zrobić krok po kroku (lub proszę o jakiś poradnik), aby podłączyć klocka przez WiFi, bez tego adaptera? Zasłyszałem na pewnym forum coś o AP w trybie Klient, jednak nie było to opisane dokładnie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum