1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co mam zrobić?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez yugo, Grudzień 5, 2010.

  1. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    Witam!
    Tytuł tematu nietypowy , bo sprawa też nie jest do końca normalna :)

    Kupiłem na Allegro konsole X360 zestawik z 27 września 2008 (późniejszy falcon z hdmi) , przyszła konsola wszystko działa , jest git.
    W czwartek chcę pograć , podłączam konsole patrze bum RROD ... no i ja wkurzony sprawdzam kod błędu , wychodzi mi 0020 , to siadam szybko na PC i pisze maila do kolesia , że konsola ma rroda i niezłego banana mi strzelił.
    Na to on odpisuje , żebym podesłał mu jakąś fotke że konsola ma rrod to mi da 150zl na reballing ( w UKEN).

    No to ja co?
    Włączam konsole i ofc. co jest?
    DZIAŁA ....ja wielkie oczy , ale ciesze się... i konsola działa do dzisiaj , napisałem sprzedawcy o tym , że to był jakiś jednorazowy przypadek chyba.

    Co mam zrobić w tej sytuacji?Od czwartku wieczór do dzisiaj konsola działa , nic nie zwiecha , nawet przy nowszych grach nie łapie żadnych artefaktów.
    Czytałem że ten 0020 to mógł być błąd z bootowaniem (uruchomieniem konsoli) , i pewnie to był jednorazowy przypadek że konsola "nie załapała".

    Zastanawiałem się trochę czy nie wywołać fake rroda (niedociśnięcie kabli) i w ten sposób wydębić kasy od kolesia ;P (żeby ew. potem mieć za co naprawić), ale takim chamem nie jestem ;P
    Jak myślicie , ten 0020 błąd to był jednorazowy przypadek?

    Bo wiecie , teraz jeszcze jak mi złapie rroda to mi sprzedawca uzna i da kase na naprawe , ale jak rrod złapie za miecha to już nie .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sikor1994

    sikor1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wołomin
    ja raz miałem rroda bo nie dociśnięty był kabel od zasilania. nie oszukuj bo nie ma sensu. ja mam falcona i smiga aż miło :)

    apropos, widzialem ze kumpel miał coś w podobie do ciebie, też tylko raz :)
     
  4. Tauosu

    Tauosu Banned

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Po 1: nie oszukuj, bo to się nie sprawdza zbytnio... a nóż gościu z allegro coś wywęszy sprawdzi ip i dotrze do tego posta ? Wtedy droga sądowa otwarta :p Oczywiście demonizuję, ale jednak jest to możliwe.
    Po 2: jak to jednorazowy przypadek to daj sobie spokój, jak to się zacznie powtarzać to inna sprawa.
    Po 3: napisz do gościa, że w związku z tym pierwszym rrodem zamiast 150 chciałbyś np: 100 ale w dłuższym okresie czasu :) Wyjście bardziej bezpieczne
     
  5. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    Dlatego napisałem , że nie chcę oszukiwać ;)

    PS.(tam do kogoś wyżej) , jak się nie dopnie kabla od zasilania i jest "fake rrod" to jest kod 0020?
    Aha , jak sprawdzałem kod błędu i trzymałem przycisk od wyszukiwania pada i naciskałem eject (od wysuwania dvd) to się tacka wysuwała , to coś znaczy?

    @sikor1994
    I jak ? jaki miał kod błędu?
    i czy padła mu potem?
     
  6. sikor1994

    sikor1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wołomin
    nie pamietam, nadal smiga
     
  7. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    Ok dzia ;P

    Napisałem maila do gościa , czy mogę liczyć na 80-100zł z jego strony jak mi padnie konsoli w ciągu miecha (licząc od dnia dzisiejszego) , zobaczę co odpisze.

    Wiem , że się zbytnio przejmuje ,ale ostatni X360 też padł mi niedawno i nadal mam fazę na punkcie rroda ;P (fakt że to był xenon z 06r. :D i wykończyłem go grając w red dead redemption na multi :D)
     
  8. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja miałem rroda w pierwszym tygodniu po kupnie, jednak przez lenistwo nie chciało mi się iśc w ten sam dzień do sklepu po wymianę, poczekałem jeden dzień i go włączyłem i od tego czasu śmiga już 2 lata prawie czyli coś koło 1300 godzin grania :)
     
  9. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    Ok dzia ;>
     
  10. Domisio

    Domisio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Ja też mam pewien problem. Niedawno kupiłem Xbox 360 Slim 4GB. Nie znam się z bardzo, jest to moja pierwsza konsola. Chciałbym zarejestrować się w Xbox Live oraz używać internetu, ale nie wiem jak to zrobić. Wiem, że moja konsola posiada Wi-Fi, ale nie wiem czy żeby używać internetu bezprzewodowo potrzebny jest Wireless Networking Adapter? Jeżeli nie to jak podłączyć internet? Ja posiadam modem (mam internet w Toya) i zwykły kabel do komputera. Pozdrawiam i proszę o pomoc :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum