1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co o tym myślicie (dysk 80gb)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Loord, Grudzień 27, 2008.

  1. Loord

    Loord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świętokrzyskie...
    Mam zamiar kupić dysk do Xboxa tak ( 60 albo 120 ) a znalazłem tańszy sposób na allegro i chciałem się zapytać czy to wypali i bedzię normalnie działać jak orginalny dysk. Oto linki do aukcji:
    http://allegro.pl/item512147638_xbox_360_przewod_tasiemka_dysk_sata_gwar.html#gallery
    http://allegro.pl/item509749523_dysk_wd_80gb_sata_gwarancja.html#gallery

    Wiem że tam bedzie trzeba coś instalować chyba ............ ;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    Myśle że powinno być ok tylko że dysk powinien mieć chyba 2,5 cala :) jak ci sie uda to napisz bo też był bym chciał to kupic:)
     
  4. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Nie , nie bedzie ok . Dysk ma byc 2.5 cala WD BEVS 120gb
     
  5. Loord

    Loord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świętokrzyskie...
    Musi być 120 gb czy można jakiś 80 albo 4o ?? To do działania, orientuje się ktoś co i jak trzeba na taki dysk wgrać .
     
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Wszystko jest na forum. Pliki do dysków 120GB albo 20GB, innych nie ma. Jeśli kupisz 60 GB to wgrasz plik od dysku 20GB i będziesz miał widzialne 20 giga a nie więcej... proste.

    Ja z kolei mam inne pytanie. Przecież to obojetne czy 2.5 czy 3.5 cala, przecież jak ktoś nie będzie dokupywać obudowy to mu to różnicy nie robi. A odległość złącza Sata a zasilania i tak jest chyba tak samo w 2.5 i 3.5 ?
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    pliki hdds.bin wgrywa sie za pomoca programu hddhacker. ten z kolei ropoznaje tylko dyski wd serii bevs (2,5 calowe) dyski 3,5 calowe to inna seria i program ich nie rozpozna. wiec musisz miec jaki kolewiek dysk 2,5 z serii bevs (podobno bevt tez chodza no to ten sam dysk tylko z interfejsem sata 300) i wgrac albo pliczek z wersji 20 gb albo z 120 gb.
     
  8. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    No moze i interfejs z 2.5 pasuje do 3.5 , ale firmware sobie sam musisz napisac . Cała blokada polega na tym ze firmware zostało napisane do taniego i łatwo dostepnego modelu dysku . Wybór padł na WD BEVS . A co do quaz'a to rozmiarowo dyski sa 20gb , 120gb i 60gb , ale złamane zostały tylko 120gb . Wiec kombinacje nie maja sensu .

    PS - Napisałem ci cos wczesniej na PW
     
Wczytywanie...

Poleć forum