1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co robię źle ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Sfiety, Listopad 13, 2009.

  1. Sfiety

    Sfiety Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,,,

    po zacietej walce, udalo mi sie sflashowac naped. Wgralem iExtreme 1.6 przy pomocy dosflashera32. Dla pewnosci sciagnalem jeszcze oprogramowanie i sprawdzilem w jungleflasherze i pokazuje mi cos takiego:

    Firmware is Samsung OSIG: TSSTcorpDVD-ROM TS-H943Ams28
    Firmware type is: iXTREME1.6-12x-FINAL-TS-H943A

    klucz oczywiście bez powtarzających się literek/cyferek.

    I teraz zaczynaja sie schody... Nagralem nfs:shift juz 2 razy,,,,

    teoretycznie obraz powinien byc juz OK, ale sprawdzam poprawnosc abgxem, oto wynik:

    [​IMG]
    [​IMG]

    za 1 razem nagrywalem na Philipsa (nie mialem verbatimek) za drugim polecialo juz na Verbatima, i tez nic,,,,

    Plytki nagrane tez sprawdzilem ABGXem i tez wszystko OK..

    Wkladam plytke, czekam chwile (napęd wydaje dziwne dzwięki- mieli plytke ;p) i oczom mym ukazuje się "otworz napęd", czyli po prostu nie wczytalo plyty. Czy napęd działa :> hmm, chyba tak,,, nie mam jak sprawdzic z grami na xbox 360 bo nie mam,,, mam jedna na xboxa 1 i gre widzi, jednak nie moge w nia grac bo nie kompatybilna. . .


    Co moze byc nie tak :> za 3 h bede mial MOH MW2, spróbuje, aczkolwiek to chyba wieksze schody bo wave 4.

    Help ! :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a dobrze sflashowałeś napęd ?
    dobrze klucz napedu wgrałeś ?
    jak ściągasz MW2 (call of duty MW2,a nie MoH medal of honor o ile dobrze zrozumiałem )
    to czemu nie wgrałeś 1.61 ??? do samsunga jest i ma wave 4
     
  4. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    brawo masz bana....
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ze co - o co ci chodzi ruzyk
     
  6. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    bana a za co człowieku co ty za herezje tu opowiadasz ?

    prawdo podobnie nie wgrałeś sobie klucza do softu albo źle się wgrał soft zrób porostu flash jeszcze raz
     
  7. Sfiety

    Sfiety Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wgrane z moim kluczem


    robilem to tak, ze zgralem sobie org oprogwamowanie, w jungle flasherze zespoofowalem klucz z org do iextreme, zapisalem soft, i w dosflasher32 go wgralem, pozniej dla pewnosci jeszce raz zgdralem sobie soft z napedu i wczytalem w jungleflasher zeby sprawdzic co dokladnie mam, i taki wynik jak w pierwszym poscie,,, iextreme 1.6 12x :> a wlasnie moze to cos z ta predkoscia nie tak ? 8x nie byla by pewniejsza ?
     
  8. michansk

    michansk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moge sie mylic ale na moje oko albo wgrales zly klucz do nowego ix czego nie zycze, ewentualnie tak zapytam czym nagrywasz obraz bo do tego sie tylko imgburn albo clone cd nadaje nic innego no i odpalamy w programie plik *.dvd a nie *.iso w celu nagrania. W logu od abgx nie widze abys mial robiona weryfikacje pliku *.dvd i tam masz byc moze zla wartosc LB.
     
  9. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    może zapytaj się jakiegoś specjalisty ale z tego co wiem to im wolniejszy odczyt płyty tym lepsza jakość ja nigdy nie flashowałem napędu wiec wiem tyle ile wyczytałem w poradniku
     
  10. Sfiety

    Sfiety Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    plik dvd mam juz wczesniej stworzony przez abgx-a, i w logu widac tam wyraznie ze LB jest poprawne :) pierwsza zielona linijka, LayerBreak 1913760

    a klucz chyba wgrany poprawny, taki sam jak mi odczytalo z org oprogramowaniem.

    Pyt. Czy jak mi wczyta active.iso to znaczy ze wszystko ok z przerobieniem tylko problem lezy po stronie nagrywania gier :> moze bedize latwiej, w koncu active to pare mb. Moze łatwiej napedowi bedzie,,, zwlaszcza ze nie bedzie tam lamania warstwy.
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a inne gry odpalają ?
    jakbyś wgrał iXtreme 1.61 to płytka activate.iso nie będzie potrzebna
     
Wczytywanie...

Poleć forum