1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co się dzieje z TV oraz X360?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Belic, Grudzień 7, 2009.

  1. Belic

    Belic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    lubelskie
    Od razu z góry mówię że nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat.jak sprawiłem kłopoty to SORRY.dobra do rzeczy:

    Mam TV samsung LE32B551 oraz X360.Konsolę mam podpiętą do TV kablem HDMI i mam teki problem:Kiedy włączę TV oraz X360 wszystko jest ok. ale jak wyłączę TV normalnie pilotem to również resetuje się X360 i włącza się odnowa.Jak temu zaradzić chcę aby po wyłaczeniu TV konsola się nie resetowała.pozdrawiam i czekam na odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Wiekszość sprzetów jak odtwarzacz dvd po podlaczeniu przez hdmi do tv wylacza sie po wylaczeniu tv to normalne nic z tym nie zrobisz, sprobuj przed wylaczeniem boxa zmienic żródlo sygnalu na antene i wtedy wylacz moze to cos da
     
  4. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Związane jest to z funkcja "sterowanie przez hdmi" poszukaj w tv tej funkcji i wyłącz i będzie spoko. NaPeK się niestety myli bo można to wyłączyć.
     
  5. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    u mnie w lg nie ma takiej opcji wylaczenie simplelink nic nie daje
     
  6. Mati_2006

    Mati_2006 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a Ja mam samsunga i nie mam takiego problemu jak kolega podłączone mam przez HDMI
     
  7. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Nie we wszystkich TV da sie to ustawic. Akurat u mnie jest tak samo, nawet jak wlacze konsole i kino to slychac, ze niby ona chodzi ale dopiero po wlaczeniu TV konsola puszcza obraz i dzwiek i laczy sie z padem - czyli tak jakby fizycznie dopiero sie uruchomila.

    Ale udalo mi sie zastosowac maly trick - podlaczylem konsole do amplitunera przez HDMI i z tamtad wyjsciem HDMI do TV i w ustawieniach amplitunera wylaczylem kontrole TV.
    Niestety poprzez takie takie rozwiazanie nie moge wtedy sterowac glosnoscia kina pilotem od TV i po wylaczeniu TV kino dalej chodzi (a po wlaczeniu TV sie samo nie uruchamia) wiec trzeba uzywac dwuch pilotow.
    Jest to troche nie konfortowe wiec nie korzystam z tej opcji.
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    w samungach to sie nazywa chyma avnet czy jakos tak
     
  9. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    Anynet+ to się nazywa w samsungach
    i masz taka opcje i tam zmieniasz ustawienia;) krisr77 był bardzo blisko;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum