1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

co to za błąd? / imgburn

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kofaniutki_misio, Marzec 6, 2010.

  1. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Mogłby mi ktoś wyjaśnić co znaczy ten błąd? I czy to moja wina...
    Podczas nagrywania korzystałem z komputera (nie obciążałem zbytnio procka)

    [​IMG]

    P.S Płyta firmy Verbatim, prędkość max
    Dodam ze zawsze nagrywam płyty esperanzy 5 zł z pudełkiem w realu :) prędkością max i nigdy nie miałem problemu. Pomimo że każdy mówi żeby nagrywać prędkością 2,4x

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    no to moze nagraj jednak w 2,4 ?
     
  4. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Można z 4x nagrywać gdyż verbki nie obsługują niższej prędkości :D, ale z max to przesada. Po błędzie widać że problem wystąpił pod koniec pierwszej warstwy. Tak więc albo płytka nie wydoliła, albo napęd zaczyna się sypać (może trzeba fw nowsze wgrać do wypalarki) :)
     
  5. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    adam372 ściągnąłem program LG_Auto_FW_4 który podobno sprawdza czy mam najnowszą wersję firmware nagrywarki

    Po włączeniu go pisało że nie mam nić nowszego...

    Wina płyty hm... trudno mi w to uwieżyc bo sprawdzałem na 3 płytach
    1 próba płyta Verbatim max prędkość - bład
    2 próba płyta Vakossa max prędkość - bład
    3 próba płyta Vakossa 2,4 predkość - błąd

    !!!!!! laptopa mam nowego, ma zaledwie 3 miechy.
    Nagrywarka zdąrzyła wypalić raptem 25-30 płyt

    Szukałem na stronie LG nowych sterowników albo firmware ale nie umiem znaleźć ;) Wiem ze ide na łatwizne ale może ktoś z was mi podrzuci owe oprogramowanie.

    nagrywarka: HL-DT-ST DVDRAM GT30N

    Pozdrawiam.
     
  6. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mialem podobny błąd bayonetta 2,4x plyty media tech chyba
     
  7. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    Przede wszystkim jaka nagrywarka?Płyty Media Tech to troszkę nie za bardzo..Nie rozumiem po co oszczędzać na nośniku?i tak grę masz za pół darmo..Nie za 199 PLN tylko w cenie płyty ~6 PLN Verbatim i będzie lux...Ważna sprawa jeszcze to nagrywarka...

    Ja np nagrywam na Verbatim,Emtec i TDK z prędkością x4 i ZERO problemów,wszystko działa..Nagrywarka Pioneer :)
     
  8. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Skoro tak to stawiam na nagrywarkę że sobie nie radzi do końca z płytami DL. Znajomy na lapku też nie może nic wypalić i przychodzi do mnie na stacjonarke (lg gsa h58n). Spróbuj może na verbatimie z prędkością 4x i nie więcej, bo te płyty vakossa do niekonieczne.
    Do przemyślenia kolegi scofield997 - to ma rację. Gry macie z sieci za free, a na płyty czyste 6 zł wam szkoda.
     
  9. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    I tak to nic nie da nawet verbatim, zmien soft do wypalania i bedzie po klopocie :)
     
  10. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Sprawdź czy nie ma nowszego fw do Twojej nagrywarki, bardzo dziwne, że na Verbatimach się wywala, a na tańszych płytach nie. Może trafiłeś na wadliwą partię płyt? Spróbuj nagrać coś na innej nagrywarce i zobaczy czy będzie ok.
     
  11. Stoned PL

    Stoned PL Banned

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    http://www.takeagift.pl/polecam:32289
     
Wczytywanie...

Poleć forum