1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co warto wiedzieć kupując xboxa z kinect

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez winner333, Grudzień 6, 2011.

  1. winner333

    winner333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Dopiero wchodzę w te tematy, dlatego mam pytania do znających się na rzeczy. Proszę was o odpowiedź na moje pytania, nawet jeśli wydają się wam proste albo zbędne. Nie denerwujcie się odrazu na mnie, bo ja dopiero zaczynam zabawę z tą maszyną :eek:

    Zacznę od tego że zamierzam kupić xboxa 360 slim 4gb w zestawie z kinect (taki jak na tej aukcji XBOX 360 4GB SLIM + KINECT + 12 GIER + PAD + HDMI (1965909312) - Aukcje internetowe Allegro lub wersję z Euro AGD, ale nie wiem jaki tam jest napęd itp).

    Oto parę pytań:

    1. Mam zamiar pograć w nieoryginalne gierki (takie pod kinecta i takie typu battlefield, need for speed), więc muszę konsolę przerobić (już coś wiem :cool: ) ale nie wiem czy takie coś da się samemu zrobić. Obiło mi się o uszy, że bezproblemową metodą jest wgranie firmware, jednak nie wiem jakie miałoby być do xboxów podanych powyżej (może jakieś linki z instrukcjami). Więc jak to jest z tą przeróbką?

    2. Czy takie przeróbki działają po podłączeniu kinect? Muszę njapierw zrobić przeróbkę, potem wgrać dasha (ok przyznaję się, nie wiem co to jest :confused: ) i podłączyć kinecta czy jak? I podobno niektóre wersje oprogramowania są pod gry na kinecta ale nie działają gry wymienione, czy to prawda i jaka w takim razie wersja powinna być?

    3. Nie zależy mi na grach live, ale chyba trzeba robić jakąś aktualizację a nie chce mieć później problemów. Tak więc czy aktualizacja jest wymagana, czy da się ją jakoś zrobić offline?

    4. Nagrywanie płyt. Może cie mi dać jakąś stronkę z instrukcją, linka do tutoriala?

    To chyba na tyle. Dzięki wszystkim, którzy postanowią mi pomóc i napiszą mi jakąś odpowiedź na któreś pytanie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W takim zestawie ta kosnolka będzie z okolic marca tego roku więc napęd prawdopodobnie liteon d4s. Z przeróbką raczej sobie sam nie poradzisz.
    2. konsola jest już z wgranym dashem który obsługuje kinect więc po kupnie bez żadnej aktualizacji możesz od razu grać (dash to coś jak windows dla komputera)
    3. Można aktualizacje zrobić offline ale z przerobionym napędem i tak będą problemy przy aktualizacji (nie ważne czy online czy offline)
    4. Z nagrywaniem gier to na dzień dzisiejszy potzreba specjalną nagrywarkę liteon IHAS (jest pare modeli) która jest sflashowana (przerobiona specjalnym oprogramowaniem) aby nagrać gry 1:1.
     
  4. winner333

    winner333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mowisz, że ten zestaw nie spełnia moich oczekiwań?

    4. Nie mogę grać w pirackie gry, mam nagrywarkę hitachi? Podobno można na normalnej nagrywarce nagrać jakoś płyty z grami w jakiś sposób i będą chodzić. Jeśli nie tak to jak? Można jakoś z dysku zewnętrznego grę odpalić, czy z pedrive'a albo karty pamięci?
    3. Rozumiem, że z wersją dasha znajdującą się na tych konsolach moge spokojnie grać w wszystkie gry kinect i te inne? Jest taka możliwość i co w tej sytuacji zrobić, że na przerobionym xboxie wkładam grę i wyskakuje mi okienko aktualizacji?

    Co do 1 to tą wersja z euro agd da się przerobić, czy wszystkich slimek się nie da?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    4. Można nagrywać gry zwykłą nagrywarką, jeżeli chcesz grać na live to lepiej tą Liteon Ihas i jeszcze Forze 4 jak nagrasz zwykłą to czasem może Cię wywalić do dasha czyli interfejsu głównego konsoli a gdy nagrasz tym liteonem to nie wywali... a tak to wszystkie gry działają, ja nagrywam LG i nie mam problemów :)
    Co do przeróbki x`a slim to raczej jest to trochę trudne, gdyż trzeba ciąć ścieżki i lutować (Winbond) lub robić drill w chipie (MXIC) lepiej dać to komuś co się na tym zna, później już sam sobie powinieneś poradzić z aktualizacją LT
     
  6. winner333

    winner333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A możesz dać jakiegoś linka do tej aktualizacji LT i na czym to wogóle polega (i po co mi to ;) )

    Aha, i jak nagrywasz płyty, z jakiegoś tutoriala mogę się nauczyć?
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Na wgraniu pliku do napędu musisz rozebrać konsole i wydobyć z niej napęd, pliki znajdziesz na necie (google) Po co Ci to ?? Chcesz grać w kopie zapasowe gier tak ? Na oryginalnym firmware w nie nie zagrasz a na tym "zmodyfikowanym" firmware do napędu zagrasz w kopie zapasowe (piraty). Sam tego nie zrobisz bo widać że nie masz zielonego pojęcia a jak napisałem wcześniej przerobienie slima jest trudne ponieważ trzeba integrować w elektronikę. Najlepiej dać do serwisu.
    Jak nagrywać ?
    1. Ściągasz IMGBurna (najlepiej najnowsze z oficjalnej strony)
    2. Włączasz i wchodzisz w zakładke Tools>Settings> Write tam wybierasz User Specified i wpisujesz w to okienko LayerBreak który masz w pliku .dvd gry
    LayerBreak dla XGD2 (starsze) - 1913760
    LayerBreak dla XGD3 (nowsze) - 2133520
    3. Akceptujesz OK i naciskasz Write Image File To Disc
    4. Naciskasz u góry na ten folder z lupą i wybierasz plik .dvd z gry
    5. Wybierasz prędkość nagrywania 2.4x (Polecana, na wyższych może nie działać gra)
    6. Naciskasz na tą ikone i wypalasz płyte
    PS: Ważne aby płyta była DVD +R ponieważ te z - nie będą działać na xboxie
    Dzięki za punkta :D
     
  8. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie napisałem że się nie da przerobić tylko że sam sobie z tym nie poradzisz. a co do nagrywarki to przypuszczam że nowe gry i tak nie będą działały (tak jak forza) a do lt3.0 i tak trzeba będzie ihasem nagrywać więc nie wiem czego nie zrozumiałeś.
    Nie wszystkie slimy się da przerobić. te po sierpniu mają napęd d5s (nie ma oprogramowania) jak również zdażają się z 2010 roku z napędem hitachi 500 też nie da się przerobić
     
  9. winner333

    winner333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Należał się. Dzięki za objaśnienie wszystkiego po kolei. Tą konsolę będzie się dało przerobić oddając do serwisu? Xbox 360 4GB + Kinect + gra - Konsola - CENA w RTV EURO AGD

    Tzn że jedyne czym muszę się zainteresować to nagrywanie płyt? Oddając do serwisu wgrają mi LT i wszystko co jest potrzebne czy trzeba coś jeszcze zrobić?
     
  10. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Będzie się dało bo w zestawie z grą adventures były produkowane około marca więc napęd d4s. co do przeróbki to poczekaj jeszcze na lt3.0 bo teraz szkoda przerabiać jak niedługo wyjdzie nowa przeróbka.
     
  11. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak da się, jak patrzysz konsole to najlepiej pytaj się o date produkcji jak jest po sierpniu 2011 to lepiej nie brać bo i tak narazie nie idzie przerobić. Tak jak kolega mówi lepiej teraz poczekać na LT+3.0 które wyjdzie niebawem, jak przerobisz teraz na LT+2.0 to poprostu strata pieniędzy. Tak nagrywaniem płyt musisz się interesować i zabezpieczenia bo gdy wyjdą nowe zabezpieczenia trzeba zaaktualizować LT..
     
  12. winner333

    winner333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki wielkie. Teraz wiem mniej więcej czym się kierować przy zakupie. Jesteście super.

    Aha i tak z ciekawości. Mogę gry instalować na pendrive albo dysku zewnętrznym? Czy da się gry instalować z takich urządzeń czy musi być z płytki? A jakie gry będą wymagały przeróbki LT?

    Jak jescze będę mieć jakieś wątpliwości to napiszę.
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Wszystkie gry wymagają przeróbki LT aby grać na kopiach. Na USB obsłuży Ci tylko do 16gb nawet jak podłączysz dysk np. 250 gb. Nie da się grać z dysku, najpierw musisz nagrać na płytke, później ewentualnie możesz zainstalować na dysk i grać z dysku, płyta tak będzie musiała być w napędzie ale nie będzie nią mielić tylko czytać z dysku. Chyba że masz JTAG/RGH to wtedy będzie można wrzucać gry na dysk i grać prosto z dysku bez płytek.
    Oczywiście jak masz jakieś pytania to przelej je na klawiature :p
     
  14. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli poczytasz i zainteresujesz się przeróbką RGH to w ogóle nie będziesz potrzebował płyt, wszystko będziesz mógł zainstalować z usb, hdd, jesyne minusy brak liva ale za to żadne zabezpieczenia gier cie nie obchodzą. Sorka kolego nie doczytałem posta powyżej o końca że już wyjaśniono RGH.
     
  15. winner333

    winner333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam jedno. Co to JTAG/RGH i co zrobić żeby to mieć? :D Pewnie się spodziewałeś tego pytania. A 16gb wystarczy na zainstalowanie paru gier? Coś jeszcze mi się przypomniało (sory że aż tyle tego jest) czy można grać w gry 3D? Są takie gry czy trzeba się posiłkować konwersją z 2D na 3D?
     
  16. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Np batman arkham city jest w 3d. RGH to reset glich hack czyli złamanie konsoli i możliwość instalowania na niej homebrow (domowe programy) za pomocą których można odpalać gry i wiele więcej. Przeróbka kosztuje koło 200pln i wymaga dolutowania dodatkowego chipa do konsoli. trzeba potem tylko przy aktualizacji uważać bo nie aktualizuje się już więcej konsoli dashem M$, tylko specjalnym który przebudowuje się w oparciu o nand konsoli (nand dostajesz jak robisz przeróbkę)
     
  17. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    JTAG/RGH jest to chip który najprościej mówiąc umożliwia podłączenie dysku zewnętrznego i granie z niego w gry np. podłączasz dysk 1 TB i nagrywasz na niego gry płyt wg nie potrzebujesz, więcej informacji znajdziesz na forum nie ma sensu abym tutaj Ci pisał... 16GB powinno wystarczyć na 2-3 gry. Nic nie słyszałem o stereoskopowym 3D na xboxie... Najlepiej kupuj z dyskiem 250GB zmieści się troche gier a i nie będziesz lasera tak męczył i dłużej Ci potrzyma jak gry będą instalowane na dysku
     
  18. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Robi uprościłeś aż za bardzo. bo nie trzeba dysku zewnętrznego w ogóle przy RGH. Wystarczy oryginalny M$ na pare gierek.
     
Wczytywanie...

Poleć forum