1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

co wybrać?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pele321, Lipiec 7, 2010.

  1. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Siema odrazu chcem przeprosić ze nie ten dział ale tutaj są najszybsze odpowiedzi a mi zależy na czasie.

    A więc do rzeczy.
    Jutro mi sie kończy umowa w multimedii i nie wiem czy mam ją przedłużać czy wybrać coś innego vectre czy coś innego. Jak narazie mam ok.50 kanałów w kablówce , neta 1Mb/s (jak dla mnie za mało bo dużo ściągam gier i fimów) płace za to ok. 80 zł .I tu pytanie co polecacie .Pytania tutaj pisać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    Ja zawsze polecam sieci osiedlowe jakieś, ja płace za moją 30zł z hakiem i ma średnią prędkość 4-5 mb/s.

    A jeżeli chcesz mieć pakiet internet + tv to UPC jest ok.
     
  4. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Ja w multimedia mam wszystko pakiet C w tv, telefon oraz internet 6mbps a po 23 do 13 mam 8 mbps a i tak w necie jakis blad jest bo ciagle mam transfer pomiedzy 800kb/s a 1000kb/s czyli ciagle tak jakbym mial 8mbps . i za to wszystko place grosze polecam pojsc do multimedia i sie dowiedziec o promocjach teraz mozna brac internet 6, 12 oraz 20
     
  5. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    A i jeszcze jedno pytanie mam neta 1 Mb/s ale jak bobieram jakiś film z rapidshare to szybkość pobierania jest do 130 .0 Kb/s to normalne ?
     
  6. Kaspian777

    Kaspian777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gołdap
    Tak ja też tak mam, dzielisz prędkość neta na 8 i Ci wychodzi ile się ściąga na kb/s
     
  7. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    no dobra ale mój kuzyn tez ma takiego neta co ja i mu sie ściąga tak ok 500 kb/s
     
  8. jini

    jini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    Po pierwsze niemożliwe, po drugie masz pewność, że ma taki sam internet?
     
  9. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Mamy taki sam internet 1 Mb/s tylko ze on ma od jakiegoś kolesia a ja z multimedi pobieramy nawet tym samym programem
     
  10. Wonex

    Wonex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ja tam nie wiem.Ale wiem że na 2mb/s pójdzie gdzieś z 230kb/s to już wystarczająca prędkość do pobierania...Około 6GB gry w 8 godzin może trochę mniej :)
     
  11. Kaspian777

    Kaspian777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gołdap
    Nie ma takiej opcji, nie możecie mieć takiego samego neta, on ma neta 4mb jeśli mu się ściąga 500kb/s
     
  12. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Polecam vectre placę podajrze 119+5zł
    Mam neta 6mb w nocy x2, a po jakiejś tam godzinie to jeszcze x2
    Telewizja to ok 160 kanałów (pakiet platynowy) plus radio
    Do tego za te 5zł mam telewizję w drugim pokoju, kanały są jakbym wziął pakiet bez dekodera czyli podstawowy ok 50 kanałów.

    Dodatkowo wiadomo HD na pierwsze 3 miesiące dostałem serwer FTP :D dostałem modem thomson'a i nawet się koleś nie burał, jak mi sprawdzali dekoder o mój router :) a wiadomo, że niektóre sieci nie pozwalają na dzielenie łącza.
     
  13. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Przecież byłem z nim zamawiać neta u takiego kolesia i ten koleś nas namawiał na większego neta a nie tylko 1 Mb/s i kuzyn wziął 1 Mb/s . Twój pakiet banan1996 bardzo mi sie podoba aleniestety drogi
     
  14. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    No pisać kablówek nie macie ??
     
  15. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bzdury, nie ma fizycznej możliwości żeby miał taki transfer przy 1Mb, ale jeśli ma taki transfer to lepiej niech tego nie rozpowiada ;p
     
  16. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    To nie są bzdury tylko prawda to co przedłużać multimedie czy jak?
     
  17. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    Niestety to są bzdury.
    Z 2 lata temu miałem neta 1-2mb/s i się ściągało bardzo wolno wszystko.

    Teraz przy necie 4,5mb/s ściągam średnio 600kb/s, zależy ile rzeczy na raz ściągam i z jakiego serwera.
    Przy necie 1mb nie ma raczej szans na sciąganie wyższe niż 250kb/s.
    Może kolega jednak zmienił zdanie i wykupił inną prędkość.
     
  18. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Jasne koleś sprzedał mu neta 6 mb/s a kuzyn płaci jak za 1 mb/s opłaca sie sprzedającemu .
     
  19. Kaspian777

    Kaspian777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gołdap
    Matko! Ile razy będziemy to wałkować??
    Na necie 1mb/s idzie tylko i wyłącznie nie więcej niż 120 - 130kb/s
    I KONIEC!
     
  20. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zależy gdzie mieszkasz , jak gdzieś w dużym mieście to weź UPC , a jak na wiosce to jakieś osiedlowe coś , jeżeli możesz , choć ja nie mógłbym żyć z takimi cudami , że raz mam 10 mb a raz mam 512 kb/s(to tylko przykład) , neożenada nawet teraz porządna się zrobiła za 20 mb biorą 110 zł i to za stałe 20 mb nie jakieś tam 10 minut w nocy i 5 minut po południu.
    Co do neta twojego kuzyna kolegi brata siostry matki , to jest nie możliwe musi mieć 4 mb , najłatwiej sprawdzić mając IDM i konto premium w jakimś serwisie zacząć coś ściągać i zobaczyć ile wyjdzie prędkość , mi na 2 mb wychodzi nawet po 267 kb/s... ale to raczej fake jest , bo to technicznie nie możliwe... choć zawsze lekko da się więcej wycisnąć jak widać o 20 kb/s a przy takim necie to trzeba takich polepszaczy używać :D
     
  21. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    zeby miec osiedlowke to pierw trzeba ja miec ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum