1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co z aktualizacją

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez MaciekPRO, Styczeń 23, 2010.

  1. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Witam.

    Przerabiam w poniedziałek konsole (ixtreme 1.6) i nie wiem jak to będzie kiedyś z aktualizacją konsoli bo nie będę jej podpinał do neta żeby nie dostać bana. Możecie mi podać linki do jakiś stron gdzie bezpiecznie można pobrać aktualizacje na pendriva i wgrać na konsole, wiem jeszcze to że na oficjalnej polskiej stronie Xbox.com | Home nie mam takich aktualizacji.
    A jak nie znajdę aktualizacji to za parę lat jak wyjdą nowe aktualizacje to będę mógł i tak grać w gry? moim zdaniem to aktualizacje są tylko potrzebne do nowego menu i jakiś dodatków do avatarów i postaci :) proszę o odpowiedź i ogólne poprawienie mojego braku wiedzy na ten temat.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    czemu 1.61 a nie LT?? gdzies mialem ten link jak znajde to ci podesle
     
  4. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na plytach z grami sa aktualizacje lecz tylko takie zeby ta gra uruchomila. A jak chcesz nie podpinajac sie pod neta to odwiedz polskie xbox.com. Poprostru zgraj na plytke CD. Potem do xpudla i sie aktualizuje.
     
  5. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    http://download.microsoft.com/download/D/1/8/D181EE58-DE70-4484-936B-0E9161CCD6B2/$SystemUpdate_Fall09_8955.zip

    Ściągamy najnowszy NXE STĄD Do wyboru mamy 2 proste sposoby wgrania najnowszego NXE offline:
    1. Przez pendrive
    Pendrive musi być czysty, najlepiej sformatowany, system plików: FAT 32. Kopiujemy plik $SystemUpdate z jego wszystkimi podfolderami i plikami na pendrive. Podłączamy go do konsoli i powinno wyskoczyć okienko, że jest nowa aktualizacja i czy chcemy ją zainstalować. Klikamy na TAK, konsola się zrestartuje i powinna skończyć instalację.
    2. Przez płytę
    Wkładamy płytę, na którą nagraliśmy wczesniej folder $SystemUpdate z jego wszystkimi podfolderami i plikami. Wyłączamy konsolę, włączamy ponownie i powinno nas spytać czy chcemy zainstalować aktualizację. Klikamy na TAK i po restarcie, konsola powinna dokończyć proces instalacji.
     
  6. VESPERUS

    VESPERUS Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wolsztyn
  7. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Dzięki wielkie za linki do stron.
    gipadam86 napisał dlaczego w 1.6 a nie w LT to czym to się różni. Jak przerobie w 1.61 to za parę miesięcy nie będę mógł już grać w nie oryginalne gry ?
     
  8. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    LT jest nowym softem do napedów Liteon z pomoca kolegow z tego forum znajdz moj temat:
    "LiteOn DG-16D2S-09c FW Ver: 83850C problem: zgranie klucza, ogólną metodą flash'a "
    dokonalem tego sam w domu:)

    A czym sie rozni tym ze nie potrzebny jest activator iso czyli czyta gry wave 4 i jak narazie nie jest wykrywalny na xbox live :)
     
  9. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Ok a jak przerobie w 1.6 to nie będę miał problemów za parę miesięcy np pobiorę nową grę, nagram ją na płytę, a później się okaże że gra nie chodzi a moja przeróbka jest już stara?
     
  10. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja tak mialem bo jak ja przerabialem to zaplacilem za przerobke chyba 70zl czy jakos tak i chodzily gry az nagle COD MW2 nier chcial sie odpalic bo "wave4" sie pojawilo i klops musialem nagrac plyte "activator iso" i musialem ja przed gra odpalic w napedzie xboxa, potem ja wyjac i dopiero gre wkladalem... az tu nagle pojawil sie IX LT :D

    gdzie COD MW2 wlozylem do napedu i ku mojemu zdziwieniu czyta gry z wave4 :D no i xbox live dziala.

    Ten fw imituje bodajrze w idealny sposob oryginalego fw wiec narazie nie mam bana:)
     
  11. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1.61 też czyta wave 4!
    Maciek, jak masz grać offline to nie ma znaczenia - może być 1.61. Jeśli online - tylko LT.
     
  12. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    dokladnie tak jak kolego napisal:)

    moje zdanie jest takie jesli moze mies nowszy niz 1.61 i ma naped liteona to niech przerobi na LT a noz widelec bedzie chcial na online pograc....:)
     
  13. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Mój kolega ma przerobionego xbox bodajże w ixtreme 1.6 i ma COD MW2 i jak włożył grę to chciała od niego aktualizacje i akceptował a tu nagle cała pamięć mu zresetowało ;) pobrał jakąś aktualizacje z neta wgrał na pen driva i chodzą mu wszystkie gry, jak ja przerobie konsole to nie mam problemu z takimi aktualizacjami bo pożyczy mi pada i po kłopocie :)

    Nie będę konsoli podpinał pod neta :) bo za dużo mam z tym kłopotu to nie będę miał bana? chyba
     
  14. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jak nie podepniesz kabla do konsoli... to nie :))) a jak cie korci to utnij wtyczke RJ 45:D
     
  15. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Nie korci mnie podłączyć :) Jak przerobie konsolę to za parę miesięcy nie wystąpi RROD wiem że to głupie pytanie ale mnie tak bardzo interesuje.

    PS. Wiem że konsola jest do grania a nie do patrzenia w nią i się bania kiedy jakiś błąd wyskoczy. Chcę po prostu to wiedzieć :) żeby się zabezpieczyć i zapoznać na przyszłość
     
  16. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja mam boxa elit od sierpnia albo wrzesnia i nic sie nie stalo:) a znajomy od 2lat i nic mu sie z nia nie dzieje a to jest jeszcze wersja falkon czy jakos tak i jedyne co robi to zmienia fw w napedzie
     
  17. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Czyli mówisz że nie mam się niczym martwić i śmiało mogę przerobić konsole w wersji ixtreme 1.6 :)
     
  18. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no raczej chyba ze stac cie na same org to nie przerabiaj ale wiadomo zyjemy w takim kraju a nie innym ze wszystko jest drogie a zarobki nie za wysokie wiec pozostaje nam albo sobie radzic albo siedziec i plakac....
     
  19. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Nie przerabiałbym konsoli ale zmusiły mnie ceny gier są bardzo drogie, co do tej akcji żeby nie przerabiać konsoli to oni sami nie wiedzą co mówią jakby gry w naszym kraju były po 50zł za nową to by każdego było stać na każdą grę a nie jak teraz każda nowa gra przekracza kwotę 100zł, sami producenci i wydawcy gier stworzyli piractwo jakby gry były tańsze to każdy by się cieszył z gier, nie będę wydawał po 100zł za grę a na chleb i na inne potrzeby życiowe nie będę miał pieniędzy.
     
  20. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Masz Jaspera - RROD nie wystąpi.
     
  21. xxxLoPeZxxx

    xxxLoPeZxxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    większość nowych gier przekracza kwotę 200 zeta ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum