1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co źle nagrałem?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Krizzo, Wrzesień 19, 2009.

  1. Krizzo

    Krizzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hiho.

    Mam problem. Dziś ściągnęłem Red Faction Guerilla. Wszystko cacy, waży odpowiednio dużo i z pewnego źródła. Wypakowałem archiwa i pojawił mi się folder sp-rfg z jednym wielkim archiwum Winrara, też o nazwie sp-rfg i pliku image.dvd (1kb).
    (jak was to śmieszy to sry, ale piszę o wsyzstkim dokładnie).
    Otwieram abgx 360 (mam wszystko cacy wg. poradnika ustawione). Wybieram file i wybieram do sprawdzenia ten olbrzymi archiwum winrar (może mam wziąść coś innego?). Pisze, że Stealth Check Passed! i tworzy mi plik sp-rfg.dvd...
    I teraz pytanie. Co mam wypalić na płytce? Który plik? A może wcześniej coś źle robie?

    Bo wcześniej sam próbowałem, wypaliłem i jak na xie odpalam to widzi jako film DVD i się wyświetla biały ekran i logo X360... Na prawdę, proszę o pomoc.

    Odpowiedzi typu "szukaj" mnie nie bolą, więc postów se nie nabijajcie, tym bardziej, że przeczytałem parę poradników.

    ZA ODPOWIEDZI ZAWSZE DZIĘKUJĘ!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. akakuk

    akakuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    Sorry za pytanie z innej beczki, ale nie mogę założyć nowego tematu. Czy da się cofnąć patcha z obrazu? Wgrałem patch przez O-Matic do obrazu NFS Shift dla mojej konsoli z ixtreme 1.5 i teraz chcę nagrać koledze dla 1.6. Da się usunąć ten patch?
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Da poczytaj temat co podałem
     
  6. Krizzo

    Krizzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale ja wysłałem xboxa do przerobienia na ixt. 1.6! I wrócił. Powienien być przerobiony... Czy mogę jakoś sprawdzić moją wersję przerobienia???
    Włożyłem płytę do napędu laptopa i tam są 3 foldery: $SystemUpdate, VIDEO_TS i AUDIO_TS i tam jakieś pliczki z numerkami...
    Czy tak powinno być nagrane? Plik Audio jest pusty...

    P.S: Przerabiałem przez allegro i ten typek ma same pozytywy... Chyba mnie nie oszukał..
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tak wystarczy że wsadzisz gre z wave 3 do napędu jak będzie działać to masz ixtreme 1.6 jak nie to masz najwyżej 1.5. Ale ci nie działa red faction guerilla a ona jest na wave 3 więc nie masz ixtreme 1.6 ani 1.51
     
  8. falcon1984

    falcon1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    237
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po pierwsze to trzeba zawsze nagrywać za pomocą pliku .dvd bo w nim jest ustawiony Layer Break i bez tego xbox nie odczyta gry.

    Po drugie jak masz ixtreme 1.50 lub niższy to trzeba obraz gry spatchować.
     
  9. dsdantee

    dsdantee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    ja takze niemoge zalozyc nowego tematu to sorki ze sie wciskam ale to wazna sprawa.jezeli sciagam gre na x 360 to czy jest jakis sposob zeby sprawdzic czy bedzie dzialac zanim nagram ja na plytke (czy ma wszystkie pliki itp.jak tak to jakie powinna miec).kiedys gdy mialem w posiadaniu ps2 sciagalem 5 gierek to tylko 2 dzialaly.czy jest jakis program albo cos zeby muc zobaczyc czy gra jest ok???po prostu nie chce marnowac plyt.za wszelkie przydatne informacje z gory thx .
     
  10. falcon1984

    falcon1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    237
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Oczywiście, przed wypaleniem sprawdzasz obraz gry programem ABGX360:

    abgx360
     
  11. Murynqn

    Murynqn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    masz sstara przerobke 151
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zapewne nie wybrał do nagrania pliku dvd
     
  13. brazil

    brazil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. gaboss81

    gaboss81 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem, wypaliłem już wczesniej sporo płyt i nie było problemu tym razem nagrał mi się jakiś trzeci plik: $SystemUpdate kiedyś zawsze były tylko 2 foldery VIDEO_TS i AUDIO_TS. Obraz sprawdzany wielokrotnie abgx360 i wszystko z obrazem ok!
    Poszły już 2 płytki. Ocb??
     
  15. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    System update to aktualizacja teraz jest to już z każdą grą. Twój problem to pewnie brak ixtreme 1.51 lub 1.6
     
  16. gaboss81

    gaboss81 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nowe ixtreme :) Od kiedy to wychodziło??, wgrany ixtreme miałem na przełomie luty- marzec (napęd lite-on)
     
  17. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  18. gaboss81

    gaboss81 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale dotyczyć to będzie najnowszych gier (z jakiego okresu) ???wczesniej nie było problemów z assassin czy pure, grid
     
  19. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wszystkie gry od HAWX oprócz chyba tylko ojca chrzestnego 2 wymagają ixtreme 1.51 lub 1.6.
     
  20. gaboss81

    gaboss81 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już po upie do 1.6 i wszystko śmiga.
     
  21. nikestar

    nikestar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam ja za to mam inny problem niedawno przerobiłem konsole na Ixtreme 1.6 gry takie jak Prototype czy Shift normalnie działają lecz gdy pobrałem Tekkena 6 po czym uruchomiłem go na konsoli pokazuje się tylko białe logo xboxa i nic się nie dzieje owy błąd pojawiał się gdy nie miałem przerobionej konsoli w nowszych grach. Wina nie jest w płycie, w złym nagrywaniu, złego Ixtrema i napędu raczej także nie. Pusta płyta jakiej użyłem to Verbatim DVD - DL, nagrałem prędkością 2,4 x przez IMG BURN z pliku dvd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum