1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co zrobić z moim Xboxem?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ckman1973, Wrzesień 15, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, dwa lata temu wymieniałem napęd na nowy w swoim Xboxie, i od tego czasu leżał zakurzony w szafie. Parę dni temu przypomniałem sobie o nim przy zakupie nowego TV. Chciałbym go teraz przerobić. Jakiej przeróbki użyć, i czy wypalanie gier nie zmieniło się przez te dwa lata, czy może MS coś nowego wymyślił?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Jak się możesz domyśleć pozmieniało się zarówno odnośnie przeróbek jak i wypalania gier :) Jest mnóstwo artykułów na ten temat, więc zabieraj się do lektury.
     
  4. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, już trochę poczytałem, ale nie widzę nic o działaniu gier na napędzie innym niż fabryczny. Jest z tym jakiś problem, czy nie?
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28109
    Polubienia:
    3215
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Jaki X360 jakie napędy masz?
    Podaj obydwie wersje.
     
  6. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napędy - oba były Liteony, wersja - Arcade Falcon z HDMI
     
  7. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak niski dash to zrobić rgh i zapomnieć o napędach.
     
  8. piotrek1985144

    piotrek1985144 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lichfield
    zalezy na jaki naped podmieniles..jak na taki sam jak miales i wszystko gra plytki smigaly to tylko klucz zgrac i wrzucic LT 3.0 . druga opcja....mniej optymistyczna ... jesli przy wymianie uzyles innego napedu to znaczy ze masz spoofa... czyli wgrany klucz napedu do innego rodzaju napedu nap klucz z litona do samsunga...problem polega na tym ze LT 3.0 nie dziala na spoofach. Jesli masz srtary dash zgraj klucz i...
    a. kup naped liteona wgraj klucz i wrzuc LT3.0
    b. albo jak kolega wyzej napisal...RGH ..ale zapomnij o graniu ONLINE. (Nie musisz nic z napedem robic)
    jesli chcesz grac ONLINE polecam LT 3.0
    jakies konkretniejsze pytania lub cos wyjasnic...pisz na priv
     
  9. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poczytałem o RGH i dla mnie jest to zdecydowanie lepsza opcja - online gram na PC, a dysk kupowałem kiedyś z myślą o odciążeniu napędu. Nie wiem, czy mam spoofa, ale wszystko co chodziło na wcześniejszym napędzie (oryginalne gry oczywiście) działa, nie wiem jak to sprawdzić. Z drugiej strony, na RGH jestem zdecydowany w 99%. Nie wiem jednak, jak np. podłączyć dysk do komputera i jakim sposobem zgrywać gry na niego. Pomoże ktoś?


    Jaki powinien być dash, żeby można było wgrać RGH?
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dash nie ma znaczenia, jedyne co to jeśli masz dash max 14699 robi się rgh ( lepsze czasy startu konsoli )a nie rgh2 to sprawa z botem jest inna czasem dłużej czasem krócej .

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  11. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytałem też o JTAG, co jest lepsze: RGH czy JTAG?

    Na RGH Fifa 14 i GTA V pójdą? Sorry za takie pytanie, ale dawno w tym siedziałem ;)
     
  12. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jtag raczej nie dostępny dla Ciebie, co innego R-Jtag ale to koszt znacznie większy niż Rgh.

    Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4
     
  13. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem, a co daje połączenie LT 3.0 i RGH?
     
  14. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A no to daje, że możesz odpalać kopie gier z płyt, ale na xbl i tak nie pograsz jak by co.
     
  15. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli raczej dla mnie nieprzydatne. Gry na RGH ściąga się tak samo jak na LT, czy trzeba jakoś przerabiać? Jak wgrać je na dysk twardy z xboxa?
     
  16. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  17. ckman1973

    ckman1973 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki bardzo, chyba wyczerpaliście już moje wątpliwości, poza jednym pytaniem: u kogo można najtaniej i najlepiej przerobić konsolę na RGH? ;)
     
  18. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    szukaj w dziale GIEŁDA > USŁUGI
    Jest tego taki ogrom że musisz sam się zdecydować, każdy z nich jest godny polecenia.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum