1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co zrobić z tym Xboxem?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez atariauke, Czerwiec 27, 2014.

  1. atariauke

    atariauke Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jako że to mój pierwszy temat na tym forum należałoby się przywitać, SIEMKA! :D

    1. Posiadam xboxa 360 phat (Falcon), ale niestety nie działa w nim napęd (prawdopodobnie ktoś zamienił), gdy go podpinam wyskakuje error na ekranie. Taki już otrzymałem. Teraz tak:
    2. Dash jest z 2008 roku - to porobimy jtag, yep? :>
    3. Konsola jest raczej w 100% sprawna, poza napędem, który ma inny CPU_KEY wbity.
    4. Nie mam dysku i nie zamierzam go kupować, tylko zrobić RGH i wsadzić 320GB zalegającego SAMSUNGA 3,5" zamiast napędu.
    5. Znam się na komputerach, umiem posługiwać się lutownicą, dolutować diodę i rezystor też ;]
    6. Mam ogólnie 2 napędy, 1 zasilacz, TV z HDMI, kabel component, 1 płytę główną Falcon, 3 moduły RF, 2 kompletne obudowy, 0 dysków i 1 pad :) (Do phata, mam też Coronę V6)

    Jeśli mi ktoś bardzo pomoże, wręcz poprowadzi za rękę to chętnie wykonam przelew na parę złociszy, czy doładuje telefonik.

    Proszę o doradzenie, co można zrobić z tym fantem oraz jak to zrobić, nie chcę płacić komuś 100zł za RGH, jeśli sam umiem lutować (wymieniłem wtyk zasilania w tej MOBO), rozkręcić konsolę, zaprogramować chip etc. Mam też zapasowy komputer z pełnym LPT ($378). Ogólnie się na tym znam, ale potrzebowałbym instrukcji tego RGH krok po kroku :)
    Myślę, że to tyle, sprzęt mam cały czas rozstawiony na blaciku roboczym, więc jeśli chodzi o konkretne daty, modele etc. to mogę podać bez problemu :)

    Jeśli gdzieś się pomyliłem/pomylę proszę o poprawienie mnie :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki dash w tej konsoli? Będzie prościej Ci doradzić
     
  4. atariauke

    atariauke Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    D:2.0.6717.0

    Tak ogólnie, to ta konsola, po RGH będzie do testów, zabawy etc. ale chce go zrobić, żeby się nauczyć obsługi i kupić potem usługę RGH (np. u Ciebie) na moją Corone V6 :>

    Ale ta musi być zrobiona przeze mnie ;D
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To na niej robisz jtaga :p czyli potrzebujesz programator nand oraz 2 diody 1n4148. Schematy są w Google.

    W skrócie:
    - robisz odczyt nand w jrunner (minimum 2 razy, muszą być identyczne)
    - zaznaczasz jtag
    - klikasz create xell reloaded
    - klikasz write xell
    - uruchamiasz konsole i odczytujesz cpukey
    - cpukey wpisujesz w jrunner, zaznaczasz jtag i dajesz create xebuild image
    - wgrywasz nowy nand.
    I tyle w temacie. Jak będą się pojawiać problemy to pisz
     
    1 osoba to lubi.
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dysku 3.5" nie w3pniesz w port sata po napędzie. Konsola obsługuje tylko napędy. Dysk możesz podpiac przez oryg slot na hdd lub lutowac gniazdo lub przewód sata w plyte glowna
     
  7. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jaki fart konsola nadająca się do jtag jeszcze , heh nie miałem nawet takiej możliwości żeby taką zrobić z JTAG może ktoś ma jeszcze zalegające konsole z niskim dashem w podobnym stanie jak wyżej , jestem chętny do odkupienia konsoli z HDMI tylko czyli FALCON v1,v2 ... , konsole z RROD,3RROD , Opus,Zephyr bez Hdmi itp odpadają
     
  8. atariauke

    atariauke Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem, o tym dashu, jestem mega szczęśliwy (poważnie :p), że udało mi się coś takiego wytrzasnąć, jeszcze niedawno nie wiedziałem o jtagu <7313 i miałem wrzucić na nią update, żebym mógł chociaż w arcade pograć - dobrze, że poczytałem wtedy trochę o tym ;)

    @akir, właśnie, czyli sata data biorę z wtyku pod oryginalny dysk, a zasilanie z wtyczki pod napęd, tak? Do dysków 2,5" nie doprowadza się +12V, więc myślę, że i tak jest tutaj.
    @dexter, cena zabija - 129zł za programator, u Ciebie za tyle mam RGH :D
    @jaszczurka, z racji zaistniałej sytuacji mocno nad tym pomyślę, ponieważ cena programatora mnie zabija :D Pomyślę :)
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    po co kombinować z wtyczkami
    jak zrobisz jtag to podpinasz po usb dysk, szybciej i wygodniej ....tak mi sie przynajmniej wydaje
     
  10. atariauke

    atariauke Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tą sprawą się już nie przejmuję, ale co zrobić z tym kosztem JTAGa?

    Witam, mam dump, zgodny dump. Degraded się zgadza:
    [​IMG]
    I co teraz? Jak wgrać xella? Nie mam plików, ponieważ poradniki są sprzed 6 lat i linki wygasły :(

    Oczywiście LPT
    Kiedy zdejmować lutowanie? Chyba nie do odpalania xella, nie?

    xell wgrany
    mam cpu_key!
    Co teraz?

    Oki, przerobiłem do końca, działa wszystko. Xexmenu i FSD wrzucony... To chyba by było na tyle, dzięki za pomoc i pozdrawiam ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum