1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

COD MW 3 - problem LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mentos7, Kwiecień 26, 2012.

  1. mentos7

    mentos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Cześć,
    otóż ostatnio nagrałem sobie kopie gry Call of duty MW 3 na płytke TX , wszystko pięknie się nagrało wkońcu było robione zgodnie z poradnikiem.
    Jednak przy próbie uruchomienia gry, wyskakuję błąd: Płyta nieobsługiwana (czy coś takiego). Pomyślałem, pewnie coś się źle nagrało. Więc jeszcze raz świeżą płyte do nagrywarki i jazda ślimaczym tempem nagrywa się nastepna płytka. I co i to że dalej wyskakuje to samo.
    Pomyślałem płyty ****owe, więc pożyczyłem od kumpla nagranego już Coda na verbatimach ( u niego działa, ma Elite lt 2.0) i co !? Dalej to samo...

    Mam dasha 14699 przeróbka LT: 3.0 wersja x'a slimowa.

    Gre nawet zainstalowałem i dalej to samo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. mentos7

    mentos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam LT 3.0, mass efect śmiga bezproblemowo.
    Kumpel od którego mam płyte ma 2.0 i mu jakoś śmiga.
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Włóż tą płytę z grą, która działa do napędu, przepuść przez abgx'a i sprawdź, czy jest wgrana "Topologia".
     
  6. mentos7

    mentos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mógłbyś tak jakoś jaśniej napisać ? :p
    Jestem naprawdę świeży w te klocki.
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Wkładasz płytę z grą XGD3, która działa (np. COD MW3 od Twojego kolegi).

    2. Ustawiasz abgx'a zgodnie z poradnikiem: http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ Dodatkowo w "Input" zaznacz "Burned DVD".

    3. Sprawdź, jaki będzie komunikat o "Topologii":

    Topology data is currently verified - gra przygotowana pod LT 3.0

    The first 12 sectors of topology data is blank - gra przygotowana pod LT 2.0
     
  8. mentos7

    mentos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wcisnąłem swoją płytke i :The first 12 sectors of topology data is blank

    to znaczy że płyta już do wyrzucenia ew. mogę ją komuś podarować ?
    Da się jeszcze ją przerobić na 3.0 ?

    Pozdrawiam i dzięki bardzo za odpowiedź !
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Skoro ta gra działa i nie masz Samsunga ani starego Hitachi, to masz LT 2.0. Poszukaj odpowiedniego poradnika pod swój napęd: Artykuły
     
  10. mentos7

    mentos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Przecież gdybym miał lt.2.0 to gra by odpaliła a mi wyskakuję: The first 12 sectors of topology data is blank.
    Mass effect 3 mi działa więc nie ogarniam już.
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miałeś sprawdzić grę XGD3, która działa!
     
  12. mentos7

    mentos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Na obydwu płytkach wyskoczyło to samo czyli: The first 12 sectors of topology data is blank

    Testowałem swoją i kolegi. Obie płyty wywalają ten sam błąd przy próbie uruchomienia ich w xboxie.
    Kolega od którego pożyczyłem płyte niema żadnych problemów na swojej konsolil ELITE 2.0
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  14. mentos7

    mentos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Niestety, prędko nie będę miał nowych płyt a bardzo zależy mi na tej grze.
    Skoro mam jedną płyte pod LT. 2.0 mogę ją jeszcze jakos przerobić żeby działała pod 3.0 ?
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, musisz nagrać od nowa.
     
  16. mentos7

    mentos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jeszcze mam małe sprostowanie, w tym poradniku napisane jest że potrzebuje nagrywarki IHAS. Niestety takiej nie posiadam, czy w zamian może być to jakaś gówniana ( inne płytki wszystkie nagrywa i nie było nigdy problemów), zwykła nagrywarka z możliwością nagrywania płyt DL.
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie ma reguły na to, czy zwykła nagrywarka poprawnie wypali grę XGD3. Musisz sprawdzić. Po prostu nie może być "po przejściach".
     
Wczytywanie...

Poleć forum