1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

CoD MW3 zainstalowane na dysku a konsola ciągle czyta płyę

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez candyboy, Grudzień 8, 2011.

  1. candyboy

    candyboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Jak w temacie...
    Wczoraj zrobiłem aktualizację nowego DB i chwilę po tym zainstalowałem CoD MW3 na dysk.
    I co mnie zdziwiło gra cały czas jest wczytywana z płyty zamiast z dysku twardego:confused:
    Jak do wczraj grałem w MW2 który też był zainstalowany na dysku to gra cały czas była wczytywana z dysku a przy MW3 mimo instalacji na HDD gra jest wczytywana z płyty...
    Jak to jest u Was?
    czy to wina nowego DB?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    To normalne, xdg3 caly czas na chwilke doczytuje.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  4. candyboy

    candyboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Dzięki
    A tak przy okazji co znaczy xdg3?
    Przyznam się że pierwszy raz to słyszę/czytam ?
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Na początku przez chwilę zawsze napęd chodzi. Natomiast jeśli płyta kręci się cały czas , to spowodowane jest to wypaleniem płyty przez nagrywarkę inną niż liteon ze zmienionym firmware. W takim wypadku możesz spodziewać się komunikatu o braku autoryzacji płyty.
     
  6. candyboy

    candyboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Tylko że mam xboxa bez przeróbki i oryginalna płytę ME3.

    W innych graf faktycznie na początku chodził napęd a później już było cicho.
    Przy MW3 napęd chodzi cały czas więc to bez sensu taka instalacja gry na dysku.
    Z racji tego że mam dysk 20GB to mogę mieć tylko jedna grę zainstalowaną.
    Odinstaluje MW3 i znów zainstaluje MW2 żeby zobaczyć jak ona pójdzie z nowym DB
     
  7. candyboy

    candyboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Zainstalowałem na dysku ponownie MW3 i niestety nadal jest tak że pomimo instalacji gry na HDD konsola prawie cały czas wczytuje grę z płyty.
    Natomiast MW2 jest cały czas odczytywana z dysku ( poza pierwszym wczytaniem płyty )
    Mam pytanie do osób grających w MW3 czy u Was jest tak samo ?
     
  8. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jest tak samo, u mnie napęd chodzi około 2 minuty po odpaleniu chociaż gra jest na dysku.
     
  9. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Mam to samo panowie, płyta kręci się przez dwa pierwsze mecze a potem przestaje i nie piszę o kopiach bo nigdy ich nie miałem :)
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ALe zabezpieczenie też jest na płycie więc zawsze tak będziesz miał


    Ludzie, pomyślcie.
    Skopiowana gra nie jest pozbawiona zabezpieczenia, tylko napęd jest odpowiednio przygotowany żeby to zabezpieczenie ominąć.
    Co za tym idzie jeśli gra jest z XGD3 - bez znaczenie pirat czy oryginał - zawsze będzie doczytywało w trakcie grania pliki z płyty
     
  11. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To na H..... Te dyski montują w tych konsolach ? Żeby jedno i drugie zarlo cały czas prąd. Porabany MS

    sCorpion - Taptalk
     
  12. candyboy

    candyboy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Dla mnie to jedna wielka lipa i krok wstecz z instalacja MW3 na dysk.
    Prawie 8GB miejsca zajęte a konsola i tak co chwile kręci płytą w napędzie,żadnej korzyści z tego nie ma-zajęte miejsce na dysku,napęd się zużywa i ten głośny odgłos płyty w napędzie...
    A myślałem że grając w MW3 będę się upajać dźwiękami z samej gry a nie szalejącym napędem
     
  13. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    U mnie na początku jak odpalam gierkę zakręci płytką (może z 30 sekund) i na tym koniec, potem mogę grać już tylko i wyłącznie z HDD - napęd cisza.
     
  14. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Jeżeli tak strasznie wam przeszkadza odgłos napędu to pozostaje tylko RGH jeżeli chcecie grać tylko na oryginałach to możecie co najwyżej kupić dobre głośniki/słuchawki żebyście nic nie słyszeli po za gra :) Osobiście grywałem czasem z płyty ale jeżeli miałem na uszach słuchawki bądź głośniki ustawione na normalnym poziomie głośności to zazwyczaj wcale nie słyszałem xbox'a, a jak czasem było słychać płytę to na pewno nie na takim poziomie żeby to przeszkadzało. Lecz są to tylko moje własne odczucia :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum