1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Cofanie przeróbki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GTX, Czerwiec 23, 2012.

  1. GTX

    GTX Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Witam,
    przejdę do konkretów: chciałbym cofnąć przeróbkę xbox'a z tym że nie mam już oryginalnych plików itd.
    Mam o ile dobrze się orientuję 1-szy LT jaki wyszedł tzn. chyba ten po 1.6. Konsola PO przeróbce NIGDY nie była podpinana do XBL więc bana i flagi chyba nie ma. ale grałem przed premierą w TDU2 (offline) - Pytanie do was: Jak to odkręcić ? Czytałem sporo o zwyczajnej aktualizacji Dash'a (nie mam najnowszego) po której znika przeróbka, ale czy dostanę potem Bana ? I jeżeli już to aktualizować przez ściąganie update'u na pendrive czy po prostu podłączyć i od razu będzie wołał ?
    Xbox to Elite Jasper z 2-giej połowy 2009 - Liteon (ten sprzedawany w packu z PURE i Lego Batman)
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  4. GTX

    GTX Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Hmm...Tzn. wgrać OFW tylko... chociaż nadal nigdzie nie widzę konkretnej odpowiedzi czy po aktualizacji Dash'a konsola jest "czysta" bez flagi i z OFW.
    2-ga sprawa że przy moim napędzie potrzebny jest USB Probe z tego co czytam...

    Tak więc jest jeszcze jakiś sposób na wgranie OFW ? (nie mam klucza napędu, mam Ix nowszy niż 1.6)
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To identyczny proces, jak przy przerabianiu konsoli. Po prostu zamiast wgrywania lt, wgrywasz pliczek z oryginalnym firmware'em. Zobacz sobie tutoriale dotyczące flashowania. Skoro konsola nie była podłączana do neta, to zaktualizujesz sobie jak już będzie "czysta".
     
  6. GTX

    GTX Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Dzięki za odp.
    Tyle że najpierw potrzebuję klucz... (nie mam USB Probe - sam sobie konsoli nie przerabiałem) więc lipa.
    jak dobrze rozumiem potrzebuję USB Probe i tutorialami do przeróbki wgrywam OFW a potem aktualizuję wszystko.
    Gdzieś widziałem jakiś schemat do Probe, ale jakoś średnio go rozumiałem ;) (może to zła godzina do dzióbania w x'ie)
    Jeżeli nie ma innej opcji, może ktoś wytłumaczyć jak zrobić Probe'a ? z tego co widziałem to można go zrobić z kabla od zasilania napędu w x'ie.
     
  7. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
Wczytywanie...

Poleć forum