1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Cofniecie przerobki iXtreme - wazne pytanie!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez akira5, Listopad 26, 2009.

  1. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    witam. moja konsola jest przerobiona, ale nie wiem w jaki sposób. pewnie iXtreme. czy jest możliwość usunięcia przeróbki? bo chce używać Live i pobrać kodeki do filmów, a nie chce dostać BANA. czekam na odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    wlasnie nie wiem. oddam do serwisu i tam to zrobia bo ja sie na tym nie znam. poprostu jestem ciekawy czy da sie zdjac calkowicie przerobke tak by uzywac Live bez obawy o BAN?
     
  5. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    akira5, jeżeli masz liteON'a to z góry Ci mówie ,że nie wgrasz oryginalnego oprogramowania.
    Chwila dam ci url jak rozpoznać napęd.
     
  6. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Zależy jaki napęd, jeśli nie lite-on to bez przypału ;)
     
  7. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    ale czy cofniecie przeróbki spowoduje, że moja konsola nie będzie narażona na BAN? czekam na linka misiekmr :p
     
  8. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    [​IMG]

    znalazlem cos takiego. mowicie ze LiteOn, a skad pewnosc ze to nie BenQ lub Philips? na nich tez nie da sie cofnac przerobki?
     
  9. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Musisz zdjąć przedni panel obudowy. Tam masz kabelki i w zależności jakie masz kabelki to taki masz napęd. jaka data produkcji??
     
  10. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    Tylko do liteona nie da sie wgrac oryginalnego fw ponownie.
     
  11. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czego byś nie zrobił, tak w tej chwili Twoja konsola jest tykającą bombą.
    Nawet przywrócenie FW nie zagwarantuje Ci, że nie dostaniesz prezentu od M$
    Sad but true.
     
  12. elamigos

    elamigos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Na 100% dowiesz się z tej strony:
    Xbox 360 DVD Drive Database

    Datę produkcji swojego X360 znajdziesz z tyłu.
     
  13. smieszek02

    smieszek02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śląskie
    Pewnie ktoś już wspominał ale z Lite-Ona nie idzie ściągnąć przeróbki, a swoją drogą to po co przerabiałeś jak chcesz teraz na necie grać. Ale tak z ciekawości dołącze się do tematu i moje pytanie brzmi : Jakbym miał dwa napędy przykładowo przerobiony Lite-On oraz jakiś inny nie przerobiony to jakbym chciał na xbl wejśc i podłączył ten nieprzerobiony to jest szansa na bana?
     
  14. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    hehe poprostu zalezy mi tak naprawde na kodekach :p zreszta znam kolesia ktory za grosze mi przerabia, wiec to nie problem. tylko daj boze zeby nie byl to Lite-On :rolleyes:
     
  15. Reji

    Reji Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn
    smieszek02
    Nie dostaniesz bana gdy nie przerobisz "oryginalnego" napędu (ten co masz od nowości) i jeśli masz lite ona to kupujesz na allegro przerobiony napęd wgrywasz klucz do przerobionego napędu i bana nie dostaniesz. Lecz jeśli masz już przerobiony ten "oryginalny" napęd to po ptakach bo prawdopodobnie m$ banuje po zmianach w FM napędu a gdy przypiszesz ten klucz to jakaś zmiana w FM już będzie.
     
  16. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    do Reji:
    Czyli jest szansa, ze po zdjeciu przerobki xbox bedzie szalal w live? boje sie bana, bo jak tlumaczylem wczesniej zalezy mi tylko na kodekach do filmow i uniknieciu bana

    no i udalo mi sie dowiedziec jaki mam model napedu. a jest to Hitachi :)
     
  17. Reji

    Reji Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn
    ... nie jestem pewien w 100% nie wiem jak m$ banuje konta (na jakiej zasadzie chyba nikt tego nie wie) ale najprawdopodobniejsza wersja że po zmianach w FM a przywrócenie FM jest jak by tez rejestrowanie to do wykrycia więc jest szansa ale mniejsza niż w napędzie z przeróbką.


    a tak od siebie jeśli zależy ci na grze w necie czyli tylko na oryginałach sprzedaj xbox i kup ps 3 slim z uncharted 2;p lub sprzedaj iksa kup nowego dokup do niego napęnd (identyczny jak masz wsadzony w x-klocka wgraj w ten dokupiony key i graj na oryginałach i piratach)
     
  18. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    albo czekaj na IX LT i graj na piratch na jednym napędzie ;) ALL IN ONE :D
     
  19. RMS

    RMS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Trochę się wtrące. Mam podobny problem i jedno pytanie. Jeżeli mam przerobioną konsolę, nigdy nie podpiętą do neta to czy można kupić np. z allegro niesflashowany napęd liteona i zamienić z tym który posiadam obecnie?
     
  20. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bedziesz musial do tego napedu wgrac klucz, a data wgrania klucza bedzie napewno inna niż data zapisu klucza w napedzie oryginalnym, czyli ban calkiem mozliwy.
     
  21. RMS

    RMS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co robią osoby mające konsole po gwarancji w których walnie napęd? przecież też trzeba go wtedy wymienić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum