1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Cofnięcie przeróbki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fipii, Luty 25, 2012.

  1. fipii

    fipii Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Kilkanaście miesięcy temu przerobiłem swoją konsolę. Teraz chciałbym powrócić do oryginalnego firmware konsoli żeby pograć sobie na Live. I mam następujące pytania:
    1. Czy mogę to zrobić za pomocą aktualizacji czy konieczne będzie rozbieranie konsoli i ponowne flashowanie? Dash to: 2.0.13599.0. Napęd Liteon (ten do którego trzeba było stosować manewr z igłami do przrobienia) konsola fat.
    2. Od momentu przerobienia konsola nigdy nie była podłączana do neta, czy istnieje ryzyko bana?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. stasicklol

    stasicklol Banned

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Podsumowując:
    Masz już dashboard 13599 który powinien usunąć przeróbkę, albo mi się tak wydaje.. niech ktoś doświadczony się wypowie w tym zakresie..
    Musisz odczytać klucz z napędu ( chyba że go posiadasz ) pobrać z neta stock firmware dla Twojego napędu i jungleflasher zrobić spoof klucza z firmware ( stock ) pobranego z neta.
    Wgrywasz FW do konsoli przez JF albo dosflash (polecam).
    Myślę że połapiesz się ;]
     
  5. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    możesz wgrać aktualizacje która cofa przeróbkę, ale kto wie czy to nie flaguje konsoli? Chcesz być 100% bezpieczny? cofnij przeróbkę przez serwis.
     
  6. fipii

    fipii Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bo ogólnie to było tak że miałem przeróbkę LT 1.60 (albo którąś ze starszych) i wszystko ogolnie działało. Pobrałem gre Kinect Sport 2 i wyskoczył mi monit o aktualizację. Zaakceptowałem ją i w trakcie trwania aktualizacja się zawiesiła (wgrało się oryginalne firmware). Wiec rozebrałem konsolę, wgrałem LT 2.0 za pomocą Jungle Flashera i potem dokończyłem aktualizację bodajże z pendriva (albo płyty - pewności nie mam).
    Więc teraz wgrałem JF ponownie oryginalny firmware (tak jak pisali koledzy ~adam34689, stasicklol). Potem najnowszy dash lepiej wgrać z pena czy można podpinać pod neta i normalnie instalować?

    Edycja: Sprawdziłem też tym programem http://xboxforum.pl/artykuly-f199/[...-czy-nasz-xbox-360-jest-oflagowany-71327.html i wyskakuje że Sec data is clean. Więc wszystko chyba jest ok
     
  7. rafalmatysiak

    rafalmatysiak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hejka.
    Ja też się podepnę pod temat.
    miałem przerobioną konsolę jak wyszła fifa 12 to przy pierwszym włączeniu była aktualizacja. Czy teraz mam oryginalny soft czy jest jakaś szansa ,że jak się podepnę pod life to dostanę bana. Ogólnie to zależy mi na life i chciałbym go używać nie interesują mnie kopie gier.
    Tak więc czy teraz muszę coś jeszcze przerabiać czy już teraz jest oryginał na konsoli.
    dzięki
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możesz sprawdzić przez włożenie jakiegoś pirata do napędu. Nie odczyta=usunęło przeróbkę. Polecam ręczne wgranie OFW.
     
  9. rafalmatysiak

    rafalmatysiak Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie nie czyta. Zaryzykowałem i włączyłem live jak na razie to jest git mam nadzieję,że będzie tak dalej. Wszystkie aktualizacje bez problemu poszły.
     
  10. fipii

    fipii Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie jest problem. Zastosowałem się dokładnie do tutoriala podanego przez ~adam34689. Wszystko przebiegało tak jak trzeba aż do momentu wciśnięcia klawisza Write. Zapisywanie przebiegło pomyślnie, weryfikacja niestety Failed....Wyszedłem z Vendor Mode. Włączyłem Xboxa i napęd normalnie działa (tzn nie czyta piratów, oryginały chodzą). To znaczy że to firmware wgrało się jednak poprawnie?

    Oto Log
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak, firmware się źle wgrał. Spróbuj wgrać go pod dosflashem zwykle w takich sytuacjach działa niezawodnie.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie robimi mu weryfikacji,niektóre kontrolery tak mają. W przypadu grubasow bez znaczenia.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. fipii

    fipii Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie! Dosflash sobie z tym poradził. Teraz już mogę podpinać pod neta? Czy najpierw lepiej wgrać aktualizację pendrivem?
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pod internet pobierz ci update
     
  15. piter_dj9

    piter_dj9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam przerobiona konsole pod lt3.0 i chce zeby moja konsola znowu chodzila tylko na oryginaly co musze zrobic konsola jest z 2008r a przerabialem ja ok 2tyg temu
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgrać OFW. http://xboxforum.pl/artykuly-f206/[...asher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum