1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Component Problem z Obrazem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Numizmatyk, Marzec 23, 2010.

  1. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam wszystkich Serdecznie

    To mój trzeci z kolei X360

    Wcześniejszego miałem podłaczonego przez HDMI do mojego Tv Hdready i dawał on obraz 720p

    Zakupiłem dzisiaj X360 jednak bez HDMI tylko z kablem component
    Konsola wyświetla obraz w 480p a przy zmianie na 720p i próbie zatwierdzenia ustawień obraz się "miesza" i wraca dalej 480p PROSZĘ O POMOC CO MAM ZROBIC ??

    Może ratunkiem będzie zakup kabla VGA ????

    PS : Tv to Samsung 52' HP-T5054 I wcześniej z obrazem na HDMI nie było żadnych problemów nie wiem dlaczego na componencie nie chce załapac 720p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    W kablu komponent masz taki magiczny przełącznik (TV / HDTV). Żeby mieć rozdzielczości wyższe od 480p musisz ustawić go w tryb HDTV
     
  4. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wiem o tym jednak czy jest na tv czy ustawiony na hdtv nie łapie sygnału 720p ani wyższych tylko 480p.I w menu konsoli pisze że nie jest przełącznik ustawiony na hdtv mimo że jest włączony... PS: Konsole testowałem u kolegi i u niego normalnie działało
     
  5. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy kupno kabla VGA rozwiąże ten problem ?
     
  6. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Up! Problem nadal nierozwiązany :(
     
  7. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kupno vga powinno rozwiazac ten problem ale przy tak duzym jak ty masz tv (52'') to polecil bym jedynie kabel od ms albo ewentualnie od bigbena bo te za 15zl sprawdzaja sie dobrze przy mniejszych tv lub monitorach takich do 22''
     
  8. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kabel VGA zamówiony , jednak jestem ciekaw dlaczego component nie daje mi 720p ? i dlaczego w menu X360 pokazuje że hdtv nie jest przełączone skoro mam na kablu ustawione

    Ktoś ma jakiś pomysł ?
     
  9. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    moze kupiłeś trefny kabel i po prostu nie działa. sprawdzałeś na innym odbiorniku czy praży?
     
  10. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdzałem u jednej osoby na LCD hdready i component działał bez problemu
     
  11. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    no to jesli sprawdzałes u kolegi i działalo to moze cos z ustawieniami Twojego tv?
     
  12. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tylko nie wiem co gdyż na HDMI dawało 720p i nawet 1080i jeśli mnie pamięc nie myli ,a z componenta już nie potrafi uzyskac tej rozdzielczości...

    Obraz po próbie zmiany na 720p przyjmuje na parę sekund dziwną rozdzielczośc + podwojony obraz ,Wyskakuje okienko czy chcę potwierdzic daję tak i znów powtórka z obrazem na parę sekund i wraca do 480p

    Chyba że wejście component w moim tv jest "zryte" hdmi wiem że na pewno działa jestem ciekaw czy VGA nada wkońcu 720p czy będzie znów to samo
     
  13. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    sprawdz kabel od kumpla czy dziala.
     
  14. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To jest dokładnie ten sam kabel co był testowany u kumpla chyba że... "zepsuł" się podczas transportu w torbie podróżnej, obraz w 480p daje może przełącznik Hdtv się zepsuł bo w menu konsoli wyświetla że przełącznik nie jest włączony
     
  15. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Właśnie dostałem kabel VGA i w pełni działa rozdziałka 1368 na 756 jeśli się nie mylę

    Ale mam jeszcze jeden problem chinche biały i czerwony podpinam do tv ale nie ma dzwięku... czy trzeba jakiś kabel optyczny kupic żeby dostac dzwiek na Tv?
     
  16. Numizmatyk

    Numizmatyk Banned

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wystarczy zakupic przejściówkę chinch mały jack żeby podpiąc głos do tv ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum