1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

component vs hdmi problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez blake, Grudzień 13, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. blake

    blake Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam
    mam taki tv. Telewizor 42" LCD LG 42LC41 i miałem do niego podpiętego xboxa 360 kablem component. słyszałem że lepiej może odierać na hdmi więc kupiłem kabel hdmi za 35zł podłączyłem i obraz wg. mnie nie różnił się zbytnio od tego jaki miałem na component (sprawdzałem to na grze forza 2). Patrzałem w opcjach Wyświetlania i miałem 720p albo mogłem dać ustawienia domyślne i pozmieniać tam jakieś wartości nasycenia, czerń, rodzaje barw itp. itd. ale nie wiem co i jak z tym? a poza tym jak dałem te domyślne to obraz stał się taki szary wszystko było w takich szarej tonacji i odcieniach. Możecie coś poradzić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Musisz poustawiać w TV, ja tak miałem w Samsung-u
     
  4. blake

    blake Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Napisz coś więcej, obraz był rzeczywiście znacznie lepszy? co ustawiałeś?
     
  5. zabilimizolwia

    zabilimizolwia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    component a hdmi niewiele sie rozni w jakosci obrazu wiec praktycznie nie zobaczysz roznicy.
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    To zależy od TV, np. u mnie obraz jest lepszy na HDMI jest bardziej ostry niż na Componencie. Do autora tematu włącz jakąś grę i wejdź w menu (TV) i poustawiaj np. kolory, kontrast, czerń HDMI oraz jak masz zmień tryby obrazu np. ja ma w swoim TV:
    tryb ogólny, film, gry (xbox, playstation) :)
     
  7. Mloda

    Mloda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam LG 37' 37LH3000. Też miałam podpęty zwykły kabel z zestawu. Teraz kupiłam najzwyklejszy kabel HDMI na allegro za nie całe 8zł i jest bardzo wielka różnica.
     
  8. karpiu91

    karpiu91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel z zestawu Arcade? Skoro widzisz wielką różnicę to pewnie miałaś podpiętą konsolę compositem, a nie componentem. Między componentem a hdmi praktycznie żadnej różnicy w obrazie nie ma...
     
  9. wojtekstepien

    wojtekstepien Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam tv full hd i xboxa core to jakim kablem najlepiej podłączyć
     
  10. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    hdmi, i ustaw na xboxie w ustawieniach 1080p...
     
  11. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    W core przecież nie ma portu HDMI! Masz teraz pewnie podłączone przez chinche zwykłe. Hmm nie wiem pod jaki inny mógł byś podpiąć pod vga do monitora chyba że masz w tv wejście vga tak jak ja.
     
  12. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a nie wiecie czy po podlaczeniu componentem pod zwylky kineskopowy 32" 100 hz tv bedzie obraz wyrazny w porownaniu do composite?? probowal ktos??
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum