1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Component vs. HDMI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez PASSION, Maj 1, 2010.

  1. PASSION

    PASSION Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Krótka piłka.Tak jak w temacie.Chodzi mi o to na którym kablu obraz będzie lepszy pod TV 40' Full HD??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Szczerze mowiac to obydwa kable sa podobnej jakosi, analog vs cyfrowy, ale i tak wychodzi praktycznie na to samo, na hdmi jest po prostu strasznie mocny kontrast.
    Ja polecam kabel VGA od MS, bo tam uzywskasz prawdziwe kolory gry, tak jak na PC.
     
  4. beardo0

    beardo0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    HDMI przy Full HD będzie lepszy, testowałem.
     
  5. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    Zdecydowanie HDMI, po zmienie Componenta na HDMI nie mogłem uwierzyc że aż tak obraz sie może polepszyć :)
     
  6. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ale pieprzycie...ja tam nie widze różnicy..

    różnica bedzie ale na różnych tv ...full led i ful hd i nie ma znaczenie
    ew jakas najnowsza plazma i np to wymiata...
    jak sie ma cienki sprzet to tak sie własnie wybrzydza
     
  7. nazwauzytkownika

    nazwauzytkownika Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dokladnie na tym samym tv nie bedzie roznicy pomiedzy hdmi a component ja nawet uzywam component hd od ms standardowy bo na hdmi ten kontraska wlasnie troche rzegina

    ale w jakosci obrazu nie ma roznicy
     
  8. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Mi się np. wydaje, że na componencie miałem jakby trochę lepszą jakość (kolory, kontrast) niż na kablu hdmi (telewizor samsung full hd). Może ten mój kabelek hd jest walnięty :p Ogólnie jakość między bardzo dobrym kablem analogowym a kablem cyfrowym będzie niewielka.
     
  9. zmysl84

    zmysl84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A ja mam <TV 27" HDReady firmy Tatung> i lepiej wyglądał obraz poprzez kabel HDMI. Lepsza ostrość, kolory - obraz wyglądał lepiej jakościowo. A kabel HDMI kupiłem najtańszy.
     
  10. lukzel

    lukzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam

    mam telewizor Philip 26" z wejsciem DVI-D 25 pinów i podłączyłem pod niego 360 elite, (HDMI->DVI) roblem polega na tym, ze tv dostaje sygnał ale obrazu praktycznie nie widac tylko sa białe paski jak by czestotliwosc byla w konsoli zla....(dalem fabryczne ustawienia tv ale nic nie pomoglo)..głos podłączylem przez chinche i normalnie go slysze....

    Gnizado DVI jest napewno sprawne poniewaz podlaczylem laptopa pod nie i obraz wyswietlal sie bez problemu

    Jakies pomysly ??
     
  11. zmysl84

    zmysl84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Powinno wszystko ładnie śmigać. Hmm...

    Może ustawienia w konsoli są złe? Sprawdź - chociaż nie wiem.:confused:

    PS. Zauważyłem, że założyłeś już nowy temat.
     
Wczytywanie...

Poleć forum