1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

contrast a gry?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez spraco, Marzec 27, 2011.

  1. spraco

    spraco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam takie pytanie w swoim monitorze lcd samusng mam ustawione kontrast na dynamic contrast (są tam też opcje game,films itp) i tak jak na fabrycznym to jest na custom to jest wszystko jaśniejsze a jak sobie wezmę dynamic contrast to jest troszkę ciemniejsze i np jak jest słońce to na fabrycznym custom jest rozmazane czyli widać samo niebo bo jest jaśniejszy contrast a jak wezmę na dynamic to jest troszkę ciemniejszy ale kółko(czyli słońce widać) to który zostawić?

    i ostatnie pytanie na 12 gier wszystkie chodzą to znaczy jak gram to obraz jest full a jak sobie włączyłem princ of persie tą forgoten sand to jest z 6 cm u góry czarnego pasa i na dole to samo a na innych grach nie ma i tak czy tak ma byc? bo ja grałem w tą grę pół roku temu ale nie pamiętam jaki był obraz proszę o odp na te dwa pytania.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    kontrast i jasność ustaw sobie tak jak ci pasuje
    ja np. w TV zmieniam sobie jak ogladam w nocy i inaczej jak w dzień
    bo wiadomo że warunki oswietlenia tez sie zmieniają

    pasy można rozciagnąć ,poszukaj w ustawieniach wyświetlania w menu xboxa
     
  4. spraco

    spraco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale czemu nie ma pasów w innych grach?

    albo np jak lecą te filmiki w grach to są pasy a jak się gra to nie ma to dobrze wszystko?

    a w tej prince of persia są nawet podczas grania może to być wina tego nowego dasha?

    (nie we wszystkich grach są pasy we filmikach ale w niektórych są) to czego to jest wina? proszę odp na te trzy pytania,
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ustaw obraz panoramiczny czy jakoś tak bo nie pamietam
    są też gry w których przełącza sie 50 Hz i 60Hz bo gry
    sa produkowane przez różne firmy i kazda sobie ustawia
    rozdzielczość ,np. gry na USA i JAponie są w NTSC to taki system wyświetlania
    obrazu ,a w Polsce jest system PAL stąd te róznice ,nawet teraz w zwykłym TV
    stosowane jest kilka formatów obrazu zamiast jednego np: 4:3 16:9 16:10 itd.
    tu sobie poczytaj >>> Format obrazu

    co do pasów na filmikach to juz taki zabieg autorów gry żeby odróznic kiedy sie gra a
    kiedy jest wprowadzenie do historii gry ...czyli jak to wszystko sie zaczęło itd.
    i to nie jest wina nowego dasha
     
Wczytywanie...

Poleć forum