1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Coolrunner rev c, RGH2, corona 4GB,

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rychuu, Grudzień 17, 2014.

  1. Rychuu

    Rychuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przylutowałem coolrunnera rev c, do płyty głównej.
    Przerobiłem adapter do karty SD.
    Podłączyłem "adapter" do płyty i wsadziłem do czytnika.
    Skopiowałem nand (11 minut na jedną kopię).
    Stworzyłem ECC.
    Wgrałem do konsoli ECC (4 sec)
    Odłączyłem masę od kwarca.
    No i niestety po uruchomieniu konsoli mam brak obrazu a po IP nie można znaleźć konsoli.
    Jak wgram z powrotem oryginalny pełny nand konsola uruchamia się z oryginalnym dashem.

    Coolrunner rev c zaprogramowany na RGH2 ( zworka JP1 - brak, JP2 ustawiona na punkt 1-2, CAP - brak )
    Przewód F i E krótki.
    D 10 cm do punktu C5R11
    C 10 cm - obecnie krótki założyłem na procesor post fix i do niego przylutowany jest.
    B brak
    A brak
    GND do obudowy od gniazd
    Zasilanie standardowo koło F i E
    Na coolrunnerze pali się cały czas czerwona dioda

    Próbowałem kilka razy uruchomić konsolę ale ani razu nie udało się znaleźć konsoli na routerze ani j runnerze. Co jest nie tak ? Uszkodzony coolrunner ?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Na rev. C corony kolego nie zrobisz nie ma kwarca. Wez X360RUN albo dgx. Swoją drogą coś dlugo ten nand zczytywal jak 11 min.
     
  4. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Daj fotki instalacji chipa.
     
  5. Rychuu

    Rychuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomyłka - Mam coolrunner rev d dopiero teraz się zorientowałem że to podróba. Podłączony mam jak rev.c.
    Czyli brać X360RUN i będzie git??

    Długo ale myślę że to wina czytnika w laptopie. Wgrywanie pełnego nandu (oryginalnego) do konsoli to 14 minut ale konsola działa na nim bez problemów.
     
  6. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    A to na D powinno ruszyc. Tak jak Orso napisal pokaz fotki :)
     
  7. Rychuu

    Rychuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jutro zrobię jakieś ciekawsze zdjęcia na razie mam tylko coś takiego nie wiedziałem że będą potrzebne (zrobiłem tylko dla siebie tak na przyszłość)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Zworki masz masz zrobione na R2C6 i R2C7 bo nie widac na fotkach, sprawdzales miernikiem czy na wszystkich punktach masz napiecia ?? Po co lutowales 2 programator ??
     
  9. Rychuu

    Rychuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, mam. Fabrycznie nie było tam nic. Jutro wezmę miernik i sprawdzę.
    Najpierw przylutowałem j-r programmer który mi "powiedział" że nie potrafi czytać tej pamięci. Potem przylutowałem przerobiony adapter sd. Jutro wkleję dobre zdjęcia to może coś wypatrzycie. Na razie dzięki za odpowiedzi.
     
  10. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    No na wersji 4gb nic j-r programerem nie zrobisz :) mozesz wylutowac :)
     
  11. Rychuu

    Rychuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Czyli tak wgrałem oryginalny nand. I konsola uruchamia się normalnie, działa itp. Z cool runnerem po 5 sec zapala się zielona dioda i brak obrazu. Wrzucam nand w j runnerze i tworze ecc wgrywam na konsole, dostaję komunikat że wszystko ok (wgrywało się 2 sec) od tej chwili konsola uruchamia się ale brak obrazu (na cool runnerze tylko czerwona dioda) w j runnerze szukam konsoli po IP i brak, na routerze też nie widać.
     
  12. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Tam gdzie mostki robiles wystarczy normalna zworke zrobic wylutuj te rezystory. cpu_rst zrob normalny kabel daj nie ekranowny. Czy napewno musisz uzyc postfixa ??? Mierzyles napięcia na poszczególnych punktach gdzie lutowales w chipie ???

    Edit : jak ecc masz wgrane a zielona dioda nie swieci wogole znaczy cos zle podlutowane. Sprawdz czy postfix dobrze wlozony.
    Edit1 : Co to za corona ??? zrob fotke procka z pamieciami bez radiatora??? Moze to v6??
    Edit2 : Wydaje mi sie po fotkach ze v6 z slima E - jesli tak najlepszy bedzie do tego rgh albo x360 run. Poka jakie pamieci tam masz czyli to foto co pisalem wyzej
     
  13. Rychuu

    Rychuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nie są rezystory tylko zworki (000). CPU_Rst wymieniłem na zwykły przewód. Na punktach F i E jest po 3.3V na cpu_rst jest 1.8V a na post 0V. Dopóki nie wgram ECC to zielona dioda na cool runnerze pali się za każdym razem.
    Tak to Corona V6. W takim razie spróbuję na x360run
     
  14. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Poczekaj kolego wgraj xella od ruskiego i pozniej xebuild tez tak zrob. XeLL image with WB2K support [5th UPD] stad sciagniesz xella i pliki do xebuilda musisz podmienic tylko neta odlacz jak bedziesz podmienia. Aha to sie tyczy v6 z pamieciami winbond. A to masz cos zle z post_out bo powinno byc napięcie tylko moze skakac od 0 do 1 przecinek cos z tego co pamietam. Sprawdz dobrze postfix
     
  15. Rychuu

    Rychuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox 360 E Console
    Model 1538
    2013-05-14
    Bez dysku
    12V 9.6A
    5V 1A

    Pamięci mam samsunga, zaraz zrobię to zdjęcie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum