1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Coraz częściej wyskakuje Wyczyść płytke :/ ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez seanknw, Kwiecień 28, 2009.

  1. seanknw

    seanknw Banned

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    Witam
    konsole posiadam od 2 tygodni i sytuacja wygląda następująco:
    Pierwsze grą jaką nagrałem był Neef ror speed undercover który chodził bez zarzutu (przeszedłem całego)
    Druga gra to Godfather 2 również chodził bez zarzutu.
    I od teraz zaczęły się problemy:
    Trzecia gra wypaliłem Fable 2 i ukończyłem tą grę w 3 dni ale podczas grania jakieś 5 razy wyskoczył mi napis "Przeczyść płytkę szmatką" w różnych momentach.
    Czwarta gra Mirrors Edge gdzie aktualnie gram w tą gierkę jeszcze ale już wyskoczył mi napis 3 razy w różnych momentach.
    Dodam tylko, że jeśli napęd nie potrafi odczytać płytki i wywala napis to po włączeniu gry od nowa bez czyszczenia powinno znowu wywalić napis w tym samym momencie gry prawda ? jeśli płytka jest zakurzona bądz jest ryska to zawsze powinna konsola wywalać napis w tym samym momencie a tak nie jest. A najlepsze jest to że nie czyszczę płytki szmatką, ani jej nie wyciągam. Poprostu za każdym razem wyłączałem konsolę i włączałem od nowa i działała jakieś 2h poczym znowu napis wyczyść płytkę.
    Płytka jest czysta, Verbatim, żadnej ryski.
    O co tu chodzi, napęd nie potrafi płytki odczytać, może być wina napędu ?
    Konsola nowa - Arcade jasper Iextreme 1.51

    EDIT:
    Nagrywarka NEC jakaś tam. Płytki moim zdaniem nagrywa dobrze. Weryfikacja przebiega dobrze. Zero błędów więc chyba nie jej wina.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zuurooopl

    zuurooopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kalisz
    mi tez sie tak dzialo z oryginalna forza po aktualizacji...nie moglem pograc wrecz...zrobilem defragmentacje dysku zainstalowalem i juz ok...bez dysku szczerze mowiac troche kaszana jest...tez mam arcade ale musialem kupic dysk...a jakim programem nagrywasz?? ja np clone cd i jest ok...pozdro
     
  4. seanknw

    seanknw Banned

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    ImgBurn x4. Wsumie teraz się kapnełem że te dwie płytki nagrywałęm z prędkościa x4 a dwie pierwsze x2.4 Może to wina tej prędkości ale gdzieś czytałem że napęd ciszej chodzi przy prędkości x4 i faktycznie jest to zauważalne. tego Mirrors edge jeszcze skończę ale następną grę już wypale na 2.4 zeby porównać.
    Ale czy to może być tego wina ?
     
  5. zuurooopl

    zuurooopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kalisz
    najprawdopodobniej to jest przyczyna...ja nawet nie probuje nagrywac x4 bo szkoda mi plytek:p...a ImgBurn dla mnie jest nic nie wart...juz kilka zepsulem plytek...ale jak Tobie dobrze nagrywa to ok...2.4 nagrywaj i bedzie ok:):):)
     
  6. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    jak jeden z najlepszych programów do wypalania obrazow plyt ci cos zwalil to powiedz raczej ze zwalila ci nagrywarka lub byla wina plyty. Nagralem img burnem kazdego verbatima ktorego kupilem, 2,4 x predkosc. Niestety moja nagrywarka nie toleruje plyt omega ale duzo moich qmpli przy napedach samsung i benq w xboxach jedzie na tych plytkach i jest zadowolona, a kosztuja one 2-3 zl ofc DL.
     
  7. bigger1

    bigger1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam dołacze do tematu nagrywania i wyczysc płytke mam xboxa od kilku dni nagrałem kila płytek i działają w resident evil miałem to samo co kolega w peirwszym poście napisał za kazdym razem w innym miejscu robiłem to samo nagrywam na płytkach verbatim lecz z predkością 4x poniewaz mam płytki 8x dlatego bo verbatim juz nie produkuje tych z predkościa 2,4 a moja nagrywarka nie chce zejść poniżej 4x mam lg gh22lp20 jest jakas możliwośc obnizenia predkosci nagrywania pozdrawiam
     
  8. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    ja tak miałem na początku, później krechy i artefakty na obrazie no i N74 na koniec:p
    Konsola już wróciła z naprawy:)
     
  9. nmr88

    nmr88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wysłałeś przerobioną???
     
  10. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    poszła przerobiona z błędem E75 (wszystkie plomby całe) i przyszła na szczęście już naprawiona. Nowa płyta główna i nowy napęd dvd. .
    Muszę jeszcze raz przerobić go teraz :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum