1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Coraz większe problemy z falconem!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ShAdOw95, Kwiecień 27, 2013.

  1. ShAdOw95

    ShAdOw95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2013
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojkowice
    No i się stało/ Konsola nie była uruchamiana przez 2 dni. Włączyłem z pada i ?? 3 rrody -.- Odlaczylem zasilanie i kabel av potrzasnalem konsola i zalaczylem - zadzialalo. Nie wiem jak dlugo mi ona pociagnie ale chyba zrobie spor na allegro konsole mam dopiero 4 dzien i juz sie *******i. Teraz wkladam most wanted'a 2012 pod lt 3.0 a konsola mi wyskakuje z aktualizacją: "Żeby można było zagrać w tę grę, należy dokonać aktualizacji" no i teraz nie wiem czy jak to nacisne strace przeróbkę pod LT i skąd konsola się dowiedziała o aktualizacji jak jest nie podpięta do neta? Magia.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Jeśli wyskoczył ci RROD to powróci :( jak wyskoczy sprawdź kod błędu.
    Jeśli masz starą aktualizacje lub nie oryginalny napęd to może się zblokować konsola pod czas aktualizacji.
    Musiałbyś rozebrać konsole sprawdzić jaki masz napęd lub po wyglądzie tacki rozpoznać, podać datę produkcji z naklejki konsoli i będziemy się zastanawiać.

    Jeśli masz namiary i potwierdzenie zakupu z allegro proponowałbym porozmawiać ze sprzedającym.

    Jeśli wkładasz do napędu nowszą grę, która wymaga "najnowszego" dasha to pokaże alert czyli komunikat o aktualizacji z płyty z grą to jest zabezpieczenie MS...
     
  4. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dlatego lepiej nie kupować falconów "po zapewnianiu że nie będzie rroda i że został wykonany reballing za 200zł" - to nic nie da -,-
     
  5. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Odczytaj kod błędu (następnym razem).

    Sprzedawca pewnie zrobił cie w bambuko i sprzedał "odgrzewany" złom.
    Nie, to checki w xam.xex
    Jaki masz Dashboard?
     
  6. ShAdOw95

    ShAdOw95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2013
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojkowice
    dash: 2.0.15574.0 gre idzie uruchomic jak nie jestem zalogowany a wiec nie wiem o co kaman. No a teraz dziala normalnie jak bylo 2 dni przerwy i dzisiaj uruchomilem to 3 rrod a ja juz taki ******ony jutro rano zobaczymy jak to bedzie i postaram sie wam sprawdzic ta diagnoze tylko musze wiedziec jak to sie robi. Co zauwazylem rrod wyskoczyl "od razu" nie tak jak jest np. na filmikach z youtube ze po dluzszym czasie np. uruchamia konsolke swieci sie zielony ON po czym za 2-3 sekundy pala sie diody. U mnie bylo to po niecalej sekundzie czyli zostalem oszukany.
     
  7. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Nie wiemy czy sprzedawca Cię oszukał jak to był handlarz kupił i sprzedał możliwe, że sam nie wiedział co sprzedaje. Najlepiej jak "grzecznie" się go zapytasz. Czasem tak jest, że konsola z "nie wiadomo jakich przyczyn" dostaje rroda'a, tak naprawdę wiadomo jaka to przyczyna, bo się przegrzewają i jest to praktycznie nieuniknione ale to nie jest tak do końca bo jak wiadomo konsola konsoli nie jest równa i nie wszystkie mają rroda;) Nie sugeruj się filmikami na youtube i nie probój domowych amatorskich sposobów bo popsujesz bardziej konsole!

    Odczytwanie kodu błędu:

    Jak odczytać kod błędu gdy święci się 1,2,3,4 diody i nie ma obrazu ?
    Włączamy konsolę czekamy aż zaczną migać czerwone diody

    - Naciśnij ten mały przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymaj następnie nacisnij eject.
    - Licz ile diód miga i znowu nacisnij Eject
    - Zrób tak cztery razy

    Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3

    Podaj kod błędu i będziemy się dalej zastanawiać:)
     
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    odsyłaj żebyś mógł zmieścić się w czasie zwrotnym, 7 dni masz na zwrot - tym bardziej że w Twoim przypadku jest to reklamacja.
     
  9. ShAdOw95

    ShAdOw95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2013
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojkowice
    No i nie wiem co robić. Dzisiaj rano uruchomiła się konsolka normalnie bez problemu. Napisałem mu że wystąpił takowy problem ale on nic mi jeszcze nie odpisał. A teraz druga sprawa. Czy ktoś mi może wyjaśnić jak jest z tą aktualizacją? Gdy chce uruchomić grę pod LT 3.0 jest napisane że trzeba zaktualizować inaczej się nie uruchomi. Ale gdy wyjmę pendrivey gdzie mam konto offline to gra się uruchamia. Jak jest z tą aktualizacją czy nie straci konsola LT 3.0 jak to zrobię bo różne przypadki były.
     
  10. remospl

    remospl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    160
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Witonia
    Jeżeli masz nowego dasha i lt 3.0 to nie stracisz przeróbki. Jeżeli dobrze pamiętam z 1 posta pisałeś że gra wymaga aktualizacji, nie konsola więc luz.
     
  11. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    To już nie pożyje długo raczej. Dorwie ją i tak pewnie 0020 gpu. Masz lt 3.0 nic się nie stanie nie skasuje ci lt . Masz za niskiego dasha dlatego chce wyższego i to nie jest magia czasami jak w tel się robi aktualizacje softu:)
     
  12. ShAdOw95

    ShAdOw95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2013
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojkowice
    Dla mnie magią jest to, że prosi o aktualizację a nie jest podłączona do internetu więc skąd wie o nowszej wersji? 0.o
    Co dziwne jak wyjme pendrivea przed uruchomieniem xboxa i zalacze go "golego" to gra sie uruchomi. I moge juz wtedy podpiac pena i wszystko talala lecz po wylaczeniu gry i checi zalaczeniu jest to samo - tez prosi o aktualizacje. Czyli mogę zrobić to i na pewno nie stracę przeróbki? Na 100%? Bo ja będę musiał chyba oddać tę konsolę i nie chce by później mnie oskarżał o ewentualne uszkodzenia.

    PS. Dołączam filmik jak chodzi ten xbox, po uruchomieniu gry z napędu jest o wiele głośniejszy niż uruchamianiu dem z pendrivea. Na filmiku nie slychac az tego tak głośno ale różnica między graniem z pena a z płyty jest kolosalnie duża.

    FILM
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Falcon to niestety loteria. Czasem nic się z nim nie dzieje a czasem dzieje się aż nadto. Największą pewność z bezawaryjnego działania daje Jasper i Slim.
     
  14. ShAdOw95

    ShAdOw95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2013
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojkowice
    Problemów ciąg dalszy - odpisał sprzedawca. Napisałem mu o tym, że w konsolce pojawił się rrod. Napisał mi że nie przyjmuje zwrotów (było to napisane na aukcji). No i chyba wpadłem. Jak to teraz jest czy ja nie mam prawa zwrotu towaru mimo to, że jest uszkodzony a uszkodzenie te zostało przede mną utajone?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie jest to firma, wiec nie masz. Pewne jest ze zostales oszukany, mozesz zalozyc sprawę

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Załóż mu spór na allegro.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Allegro trzeba powiedziec to otwarcie kladzie lache na spory w przypadku osob prywatnych, tajze nie ma co liczyc na bog wie co w miare mozliwosci sprobuj ogarnac konsole by dziala i to chyba wyjdzie cie taniej i mniej nerwowo.

    Aczkolwiek probuj szczescia a noz widelec się koles ugnie i odda kase.

    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
  18. szangg

    szangg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    227
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opoczno/Łódź/Bad Hersfeld
    Najlepsze jest to, ze nieraz i nie dwa bylo pisane na forum zeby nie kupowac szrotu ale jak widac gadac sobie mozna i jesli mam byc szczery to nie szkoda mi kupujacego. Niestety
     
  19. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A on napisał, że ten RROD wyskoczył mu po 1 sekundzie od włączenia, a taki RROD występuję jak jest problem z zasilaniem, więc może kabel nie był końca podpięty. Jak miałeś RROD to konsola głośno chodziła czy była bezgłośna? Jak była niesłyszalna to nie ma żadnych problemów.

    EDIT: Jesli chodzi o aktualizację to jest tak, że im nowsza gra to ma na płycie nowszą aktualizację. Jak wyświetli się komunikat o dostępnej aktualizacji i wciśnięciu 'NIE' nie włączysz gry, ponieważ jest ona wymagana. Tobie akurat gra włącza się(bez pendrive'a), bo masz tą samą aktualizacje w NAND(konsoli) co na płycie, ale nie masz wgranych awatarów, dlatego jak jesteś zalogowany woła o aktualizację.

    EDIT2: Jest to normalne, że konsola chodzi głośniej(akurat w X360 FAT jest bardzo głośno - w moim Jasperze też:)) grając z płyty, w końcu napęd musi pracować. Sprawdź sobie jak głośno płyta na wysokim Speed chodzi w napędzie od PC:).
     
  20. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Na jakiej podstawie tak twierdzisz nie znając kodu błędu? równie dobrze mogą to być zimne luty pod GPU albo 31 innych przyczyn.

    Przeczytaj co napisałem wcześniej to może w końcu pojmiesz :D

    Wiesz jest taki folder, zwą go $systemupdate. Ilekroć HyperVisor go widzi, a update jest nowszy, dash woła o aktualizację - magia! Co masz na tym pendrive?

    Napisz na Forumprawne.org i przedstaw swoją sytuację (w szczegółach)


    Nie odkryje Jamajki pisząc że sprzedawca zrobił cie w konia.
     
  21. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Napisz do mnie na PM lub tu co zamierzasz z nią zrobić. Bo jak chodzą ci po głowie myśli o piekarniku i innych sposobach to dalsza rozmowa nie ma sensu... Z mojej strony mogę ci zaoferować naprawę lub ewentualne odkupienie konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum