1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Corona 4gb nie mogę odczytać klucza.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez forumxboxa, Czerwiec 10, 2013.

  1. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Na początek piszę w tym dziale nie wiem czy odpowiednim ale z racji tego, że jestem nowy piszę go tutaj.
    Może na początek napiszę co wykonałem:
    Odczytałem za pomocą J-runnera nand. (miał on pełny około 4gb robiłem kilkanaście razy odczyt w wersji fulldump i tej mniejszej około 48Mb)
    Zamontowałem Postfix'a.
    Ustawiłem Stingera zgodnie z zamieszczoną na stronie przez producenta zworki na kondensatorach.
    Zaprogramowałem Stingera ustawieniem zalecanym w programi j-runner corona v1,3.
    Przylutowałem stingera do płyty głównej.
    Kabelki B,D,E, mam bardzo krótkie, kabel od masy mam podłączony przez taką złączkę do stingera, drugi koniec przylutowany do portu TV konsoli - masa.
    Kabel P40- D ma około 55cm
    Kabel do Postfixa bardzo krótki.
    I oto mam kłopot wcześniej gdy robiłem trinity takiego problemu nie miałem.
    Konsola włącza się miga dioda na stingerze na switchu do którego kablem RJ45 mam podłączoną konsolę miga dioda na przemian z tą ze stingera mniej więcej tak sobie migają około 30 sekund, po czym zapala się dioda na stingerze i nad wejściem RJ45 do którego jest podłączona konsola.
    Ale za nic w j-runnerze nie mogę się z nią połączyć na ekranie konsoli nie pojawia się xell co może być tego efektem?
    Wygląda mi na to jak by nie ładował się Xell. Ale nie wiem dlaczego?
    Z tego co udało mi się zauważyć to konsola zapala tylko diodę od karty sieciowej RJ45 ale na routerze jej nie widać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wgrwj alternatywnego xella dla coronym wysypuje sie xell dlatego też nie pobiera adresu ip. Wsad znajdziesz na forum tx

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  4. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  6. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zmieniłem jeszcze glicha na próbę na CR3 Lite dioda w chipie miga i miga i nic jakie tam powinny być długości kabli i ustawienie tych przełączników.
    Aktualnie CPU RST mam dookoła xclampa ten kabel co idzie od postfixa bardzo krótki reszta również bardzo krótka.
    Testowałem różne ustawienia i za nic nie chce się obudzić.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Powiedz mi po co ty piszesz na forum? Dostales jasna odpowiedź.... mecz się i szukaj w takim razie

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  8. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Akir rozumiem miałem okazję sprawdzić na innym chipie konsolę miałem moment czasu więc go wlutowałem zachowuje się normalnie tak jak powinien tylko nie może jej zgliczować.
    Myślę że problemem jest długość kabli lub coś jeszcze innego ale nie bardzo wiem jak ustawić złączki oraz jakie kable dać do chipa od CpuRST i od postfixa, i jak je poowijać aby wszystko działało.
    Wcześniej jeszcze nie napisałemo tym , że zauważyłem że mam starego dasha 140coś tam podniosłem go do 16203 i ponownie zrobiłem odczyt nand.
    Tym razem już konsola bez przylutowanego chipa nie odpala - czyli zachowanie jest poprawne - tyle że po przylutowaniu dioda na glitchu miga długo i konsola nie odpala xella, i nie mam możliwości odczytu klucza.
    Dodałbym zdjęcie montażu ale nie wiem jak to zrobić.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konsole ktore glit****a nagle przestaja wgrywa sie alternatywnego xella

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  10. forumxboxa

    forumxboxa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wgrałem i zadziałało ale faktycznie mogło by mieć kilka czynników które poprawiłem podczas tego gli...wania.
    Konsolę aktualnie mam już gotową.
    Rusza co 3 -4 mignięcia. Tak więc wiedza się przydała - na początek nie bardzo rozumiałem o co chodzi i gdzie wrzucić ten pliczek ale pomaga.
    Czy potem trzeba tego alternatywnego xella wywalić z j-runnera do innych konsol ?
    Aktualnie chciałem sobie teraz zrobić kopię oryginalnego nanda ale dostaję taki komunikat:
    building retail image

    ******* ERROR: hacked SMC found? you should use a clean smc for a retail image!



    ***** FATAL BUILD ERROR: -4 unable to complete NAND image
    I nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić, co jest tego powodem.
    Ale i z tym sobie nieźle poradziłem tzn podegrałem ostatni zgrany nand do okienek w j-runnerze i dałem create i się zrobił więc problem uważam za rozwiązany b.dziękuję za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum