1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Corona a regulacja temperatur w Dash Lanchu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez broda1725, Październik 11, 2013.

  1. broda1725

    broda1725 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pewien problem, posiadam konsolkę z RGH (slima z dyskiem 500GB) kupiona ze 2 miechy temu i teraz chciałem zmniejszyć tempy bo na niektórych grach temperatura bije do CPU 78-79 / GPU 75-76 np. gra CRISIS 3, przy niektórych nie przekracza 70 a inne np. CPU 71-73 / GPU 69-72.
    I teraz problem który zaistniał, Dash Lanch jest 3.08, wchodzę według instrukcji sprzedawcy do katalogu Programy\Dash Lanch 3.08\XellLanch na dysku twardym, i próbuje uruchomić default.xex ale pojawia się czarny ekran i koniec, muszę resetować konsole i tak w kółko.
    Jak to uruchomić ? chyba że dać sobie spokój z tym zbijaniem temperatur ? miałem tylko raz zwieche na Crisis 3 ale raczej nie z przegrzania.
    Może to wina Corony że czarny obraz ? gdzieś mi się obiło o uszy.

    Ps. jeszcze jedno a mianowicie jak pojawił się czarny ekran to próbowałem wciskać wszystkie klawisze na padzie i teraz rodzi się pytanko czy nie poprzestawiałem czegoś na omacku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ściągnij nowego DL 3.10, co do temperatur to raczej bez obaw, nic nie przestawiłeś po omacku i co do corony to owszem wcześniej xell nie wyświetlał się ale obecnie już normalnie widać po hdmi obraz z xella.
     
  4. broda1725

    broda1725 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hejka dzięki orso za odpowiedz, czyli na tym moim DL 3.08 nie uświadczę obrazu na Coronie ? jedynie trzeba by nagrać nowy 3.10 ?
    A co do temperatur warto kombinować czy narazie zostawić tak jak jest, świerzak jestem i ogólnie tchórz w majsterkowaniu, zawsze mam jakieś obawy czy czegoś nie zepsułem he he :).

    A ogólnie to dobrze wybierałem, z katalogu XellLanch czy może z katalogu Install powinienem ?
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    DL powinien być widoczny bez różnicy na model płyty, co innego sam xell stary nie wyświetlał na coronie obrazu.
     
  6. broda1725

    broda1725 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to w moim przypadku powinienem widzieć menu dasha jak uruchamiam w ten sposób ? i jak z tymi temp zbijać ?
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Target temp ustawić musisz i zapisać po czym wyłącz i włącz konsolę żeby nowe ustawienia smc były już załadowane.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalk
     
  8. broda1725

    broda1725 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok ale mi chodzi czy przy tych moich temperaturach warto zbijać czy raczej grać bez obaw o przegrzanie ?
    i czy zasadniczo przy Coronie i DashLanchu 3.08 powinno być widać menu zmian temperatur (System Info) bo u mnie jest czarny obraz a może powinienem uruchamiac przez katalog Install ?
     
  9. broda1725

    broda1725 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zmniejsz jak tak chcesz chłodniej mieć, DL odpal z katalogu installer.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum