1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Corona - Flash Reader

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez schoolers, Styczeń 31, 2014.

  1. schoolers

    schoolers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    Witajcie, kupiłem Kit do odczytu kości flash, na żadnej coronie nie chce mi działać. Podlutowany jest dobrze. I moje drugie pytanie: mam coronę np. z wszystkimi rezystorami V3 - więc już nic nie muszę robić? A kiedy muszę i jak wówczas postępować z rezystorami ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wina czytnika, nie rw kita

    Wysłane z mojego Asus Transformer TF701T przy użyciu Tapatalk
     
  4. schoolers

    schoolers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    Czytnik

    Sprawdzałem w kilku laptopach i czytnikach zewnętrznych...
    A rezystory / mostki jak mają być lutowane?

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak ich nie bedzie to zworki sie robi.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    http://team-xecuter.com/forums/showthread.php?t=96752 2-gi punkt
    Jeśli masz Coronę V2, V4 i V6 do samego odczytu nanda nic nie dokładasz żadnych zworek, owszem uzupełniasz R2C6 i R2C7, ale one są potrzebne w dalszym etapie już do glitchowania, zaś do 1szego etapu czyli odczytu nanda zworki te nie są wymagane.

    Owszem w Coronie V3 i V5 (stosuje się programator, nie RW Kit) i tam czasem jest potrzeba uzupełnienia rezystora R2C10.


    A RW Kit przełączony switchem na RW (READ/WRITE) ?
    W większości wina czytnika. Laptopowego wewnętrznego raczej nie używaj nie znam nikogo komu by to zadziałało.
    No i 2gie pytanie gdzie szukasz tej pamięci? W mój komputer czy robisz próbę w J-Runnerze/AutoGG.

    U mnie mimo że mam czytnik działający z RW kitem dopiero taka kolejnosc jak niżej podłączania urządzeń skutkuje wykryciem Pamięci NAND
    0) Wszystko odłączone
    1) podłączenie czytnika pod USB
    2) podłączenie konsoli pod zasilanie
    3) wpięcie adapter SD w czytnik

    Oczywiście pamięc odczytujesz w J-Runnerze lub AutoGG a nie przez Mój komputer
     
  7. schoolers

    schoolers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    Odczytuję J-Runner/AutoGG. A TY jakiego czytnika używasz?
     
  8. schoolers

    schoolers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    Problem rozwiązany, potrzebny był zewnętrzny czytnik kart sd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum