1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Corona V2 nie chce się włączyć POMOCY !!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez djsyk, Styczeń 13, 2014.

  1. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    Witam jak w temacie po wlutowaniu karty SD do płyty głównej i z mostkowaniu kwarca chciałem się brać za czytanie nanda i klucza cpu lecz po podaniu napięcia tylko słychać buzer i nic więcej cisza co możne być ?? gdzieś zwarcie ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ankoholik

    Ankoholik Xbox One Xbox One Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    1211
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Nie włączaj konsoli tylko ma być w standby

    Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
     
  4. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    No ok ale dioda nie ma sygnalizować ? i tak własnie ma być ??
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Podlutowujesz SD toola i do konsoli wpinasz tyko wtykę z zasilaniem, żadnego włączania konsoli nie robisz, potem tylko odczyt nanda
     
  6. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    oki wielki dzięki tylko ze jak wkładam kartę sd do lapka to nie widzi jej lub coś nie tak ze sterownikami chodź są zainstalowane :( co możne być powodem
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Po 1sze normalnie zawartośc nie będzie w windowsie, odczyt i zapis robisz w Aplikacji J-runner lub AutoGG
    po 2gie mimo wszystko z wykryciem pamięci może być problem, nie jeden kolega z forum przejechał się na kilku czytnikach zanim trafił na taki który mu wykryje Zawartość Nanda 3588 MB, nie wiem jak to jest z czytnikiem wewnetrznym laptopa ale przeważnie chłopaki próbowali zewnętrznych na USB
     
  8. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    no fakt możliwe ze ten w lapku nie jest kompatybilny :( a czy jak mam x360run co ma wbudowany kwarc to ściągam po z czytaniu nanda klucza i wgraniu ten mostek z kwarca płyty głównej do masy i lutuje 360run ?? dobrze myślę czy nie ?
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    X360Run ma swój kwarc ale nic nie odłączasz, nie odlutowujesz co by kwarc odłączyć, spokojnie nanda musi isć odczytać
     
  10. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    a moze inny schemat podłączenia sd zmieni coś ?? czy zawsze powinno chociaż wykryć ?
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    a co masz za urządzenie do odczytu.? R/W kit od Team Xecuter, SD Tool od Maximusa, samoróbkę czy coś jeszcze innego?
     
  12. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    samoróbka przejściówka z SD na micro SD i taki schemat [​IMG]
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    1) W Jruunerze nie robisz Identyfikacji nanda tylko wybierasz ręcznie w NAND TYPE: CORONA 4GB
    2) klikasz READ
    3) Wyswietla sie okno w którym wykrywane i pokazane są woluminy, ciebie powinien interesować ten co ma 3588mb
    4) jesli się taki pokazał 3588mb klikasz nie niego a poniżej masz READ (nie musisz robić FULL DUMP)
    5) jesli ci nie wykrywa pamięcie 3588mb podłącz kolejno tak po kolei (u mnie tylko w takiej kolejnosci dopiero jets identyfikacja pamieci)
    Wszystko odłączone. 1) Czytnik na USB 2) zasilanie do konsoli 3) wpinam adapter SD do czytnika kart

    Jeśli nadal nie działa to musisz próbować innymi czytnikami aż do skutku wykryje pamięć nanda
     
  14. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    dzięki jutro spróbuję kupie adapter USB - SD bo mam wbudowany w lapku ale tam trzeba włożyć cala kartę a z kabelkami jest problem :p
     
  15. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    wszystko śmiga jak złoto połączony i teraz będę odczytywał za każdym razem widzi nanda :p
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    :)))
     
  17. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    Tylko w j-runner jak klikam na Read-Nand wyskakuje podaj nazwę podam swoja i nic się nie dzieje czy coś źle robię ? wybrałem uprzednio ze to corona 4GB i cisza ?
     
  18. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Tak pisałeś, więc muślałem ze ty już po RGH zrobionym


    W każdym razie gdybyś się motał na czerwono masz co po kolei klikasz

    [​IMG]
     
  19. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    ok wielkie dzięki już to zrobiłem i co dalej Create ECC ?? nie sciaglo klucza muszę nadusić Re-Init ??
     
  20. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia


    1) Nie. Klikasz Create ECC a potem WRITE ECC i wgrywasz plik 1.2 megowy w NAND,

    2) Potem jak zamontujesz chip/glitcher bodajze w twojej wersji musisz odlutować ten kabelek od Kwarca podlutowanego
    3) odpalasz konsole i powinien ukazać się napis XELL, po okolo 20 sekundach na samym dole pojawi sie CPU KEY
    4) Ten CPU key wpisujesz w Jrunner w zakladce CPU KEY, co spowoduje rozszyfrowanie nanda
    5) Klikasz CREATE XEGUILD MAGE
    6) Write NAND
     
  21. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    1. oki już robię :p wielkie dzięki za pomoc zaraz napisze jak poszło i muszę wlutować chip/glitcher chwilkę potrwa :)
    2. klucz cd-romu idzie tez ściągnąć przy okazji ?
    3. odnosnie dasha wersji jak mam na plycie 16547 a w programie nie ma ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum