1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

corona v2 +x360run brak reakcji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tr4ffic, Styczeń 11, 2016.

  1. tr4ffic

    tr4ffic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, próbuję przerobić corone v2 4gb chipem x360run 1.1 , zgrałem nand , podlutowałem chip przewodami z zestawu bez skracania długości , wg punktów ze strony producenta. Po uruchomieniu konsoli , konsola wstaje normalnie , jakby wogóle nie widziała chipa , chip nie świeci . Czy ma ktoś jakiś pomysł co źle zrobiłem , a może chip nie wytrzymał transportu i jest uszkodzony.
    Poniżej zdjęcia z montażu.
    http://zapodaj.net/8090f97b623b3.jpg.html
    http://zapodaj.net/51383fde6e264.jpg.html
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 11, 2016
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Ściągnij radiator i zobacz czy nie trzeba użyć postfixa.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    jaki masz problem? xella wgrales?

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  5. tr4ffic

    tr4ffic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobra po kolei napiszę co zrobiłem.
    Wlutowałem "corona 4gb rw nand kit"
    Użyłem programu J-Runner v0.3 , odczytałem 2 x nand , wygenerowałem ECC i wgrałem do konsoli.
    Wylutowałem programator.
    Wlutowałem chip
    I na końcu nic, konsola wstała normalnie jak bez rgh ,a chip nie daje objawów życia .
    Log j-runnera:
    J-Runner v0.3 Beta (8) Started



    Checking Files
    Finished Checking Files
    Corona 4GB Manually Selected
    F:\
    Reading from F:\ to C:\Documents and Settings\Tr4ffic\Pulpit\x360\Nowy folder\J-Runner v3 (5) Core Pack\output\nanddump1.bin
    Done!
    in 0:05 min:sec
    F:\
    Reading from F:\ to C:\Documents and Settings\Tr4ffic\Pulpit\x360\Nowy folder\J-Runner v3 (5) Core Pack\output\nanddump2.bin
    Initializing nanddump1.bin..
    Corona 4GB
    Glitch2 Selected
    Nand Initialization Finished
    Done!
    in 0:04 min:sec
    Comparing...
    Can't check for bad blocks. No Spare data. Possibly Corona 4GB
    Can't check for bad blocks. No Spare data. Possibly Corona 4GB
    Nands are the same
    ECC created
    Writing to F:\ from C:\Documents and Settings\Tr4ffic\Pulpit\x360\Nowy folder\J-Runner v3 (5) Core Pack\output\image_00000000.ecc
    Done!
    in 0:01:34 min:sec:ms
    Initializing nanddump1.bin..
    Corona 4GB
    Nand Initialization Finished
    Writing to F:\ from C:\Documents and Settings\Tr4ffic\Pulpit\x360\Nowy folder\J-Runner v3 (5) Core Pack\output\nanddump1.bin
    Done!
    in 0:06:153 min:sec:ms

    Jakieś sugestie, post fixa mam, kupiłem bo nie byłem pewien czy mam corone v2 czy nowszą
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Spróbuj jeszcze raz wgrać ecc, ewentualnie zmień czytnik.

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
  7. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Z tych logow wynika ze po wgraniu ecc, wgrales ponownie oryginalny nand dlatego chip Ci nie trybi. Wgraj jeszcze raz ecc.
     
    akir lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum