1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

corona v3 problem po próbie RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamil Fras, Czerwiec 15, 2014.

  1. Kamil Fras

    Kamil Fras Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wroclaw, Poland, Poland
    Witam

    Mój problem jest następujący. Próbowałem zrobić rgh na coronie v3. Zamontowałem PostFix. Polutowałem wszystko. Zgrałem originalny nand. Zaprogramowałem CoolRunnera Cr3 lite. Bawiłem się tymi jumperami, ale xell nie chciał mi się uruchomić. Na CoolRunerze migała zielona dioda. A sam Xbox miał zieloną diode, ale nie botował. Zmostkowałem następnie miejsca na rezystory r2c6 i r2c7 i dalej to samo

    Zastanawiałem się co dalej. Chciałem skrócić kabel od CPU_RST, ale upaliłem przy odlutowywaniu punkt ft3t10. Wyczytałem że się można podłaczyć do c5r11. Podłączyłem się, ale dalej to samo. Z tą różnicą że przy próbie boota nie migała już zielona dioda na coolrunerze.

    Stwierdziłem że sprawdze czy xbox dalej działa tak jak to sprawdziłem wcześniej gdy jeszcze nie ruszałem punktu c5r11. Wgrałem originalnego Nanda poodlaczałem wszystko i przy próbie uruchomienia Xbox'a zapala się sama zielona dioda na xboxie na sekunde, a następnie czerwona cały czas. Czytałem o tej diodze to jak się świeci na środku i dookoła na czerwono to znaczy poważny błąd. A jak sama na środku świeci czerwona tak jak u mnie, to co ? Pomyślałem że to może przez zmostkowanie r2c6 i r2c7 więc rozlutowałem te połączenia. Ale dalej konsola nie odpala na originalnym nandzie.

    Poniżej fotki. Upalonego punktu ft3t10 oraz miejsca gdzie podejrzewam przerwanie ścieżek. Zjechał mi w tym miejscu śrubokret przy ściaganiu radiatora, gdy chciałem przylutować kabel do c5r11

    https://drive.google.com/folderview?id=0BzqO4AYbl5ZXZV9xcWpEWURmanM&usp=sharing
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Jak konsolka ma dzialac skoro upaliles punkt? ? Musisz odbudowac sciezke i punkt, zrobic obejscie...
    Bez tego konsola nie bedzie śmigac...

    Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Kamil Fras

    Kamil Fras Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wroclaw, Poland, Poland
    Ale chyba ten punkt nie jest potrzebny do uruchomienia konsoli na originalnym nandzie. Czyli co mam rozumieć że ta ścieżka co idzie do punktu ft3t10. Nie trafia do niego? Wrzucić dokładniejsze zdjęcie ft3t10?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. Kamil Fras

    Kamil Fras Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wroclaw, Poland, Poland
    A jak przylutować coś do tych zielonych ścieżek? Jakaś pasta ? Mam stacje lutowniczą(grot,gorące powietrze) z ustawianą temperaturą.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Czyscik z włókna szklanego, wytrzeć do miedzi i na kynarze zrobić. Jednak to nie jest takie proste wiec może dać lepiej komuś.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  8. Kamil Fras

    Kamil Fras Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wroclaw, Poland, Poland
    Udało się :) Wyczyściłem punkt ft3t10 spiritusem. Wytarłem do miedzi punkt i scieżke koło niego. Następnie udało mi się na to nałożyć cynę.

    Teraz tak. CPU_RST mam podłączone do c5r11. Corona v3 dalej nie bootuje. zielona lampka miga na coolrunerze, a na xboxie caly czas zielona. Punkt naprawiony, ale jestem w punkcie wyjscia. Co teraz? Czekałem do 5 minut xbox nie bootuje.

    Ustawienia na coolrunnerze
    LK2 tylko zwarte
    jumpers: duży 1,5 ON; Mały 1 ON

    Próbowałem kombinacje duzy 2,8 maly 1 itp.

    A co z r2c6 i r2c7 ? Czy zmostkować je ?. Czy to może być problemem. W niektórych poradnikach każą je zmostkować
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak do RGH koniecznie muszą być zwarte. Podaj wartość postout ile kohm masz.
     
  10. Kamil Fras

    Kamil Fras Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wroclaw, Poland, Poland
    Właśnie z tymi wskazaniami jest problem. Podłączam miernik do Post_Out(Post_1) i GND(blaszka od wtyku HDMI/AV) i pokazują się różne wskazania przy różnych zakresach. Jaki zakres ustawić?

    Posfixa zamontowałem tak że drucić jest pomiędzy płytą a blaszką(mocowaniem) na której leży procesor. Czy mam go źle zamontowanego i ma drucik wchodzić pomiędzy procesor a jego mocowanie?
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    miernik ustaw na oporność 200K, ewentualnie potem 20K.

    IGŁA od postfia musi być pod procesorem, między płytą a WAFLEM procesora, a nie pod BLASZKĄ górną procesora czyli tak jak czerwona strzałka na Foto niżej.

    [​IMG]
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Postfix musu wchodzić pod procesor

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  13. Kamil Fras

    Kamil Fras Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wroclaw, Poland, Poland
    na zakresie 200k: 26,8
    na zakresie 20k: 6,25

    igiełka jest wsadzona w tą pierwszą szparę patrząc od dołu(od płyty). Czyli dobrze :/

    Kabel do CPU_RST ma około 10cm, wcześniej był originalnie długi ponad 25cm na pewno, ale tez nie działało.

    A czy możliwe że nie bootuje mi przez to że mam kabelki do zaprogamowania nand podłączone? ale programator odlaczony. chyba nie możliwe ze to przez to.

    Kurde jakis uparty model mi sie trafil
     
  14. Kamil Fras

    Kamil Fras Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wroclaw, Poland, Poland
    Udało sie odpalic xella. Musialem wgrac na coolrunnera corone 2-2 zeby odpalil. Teraz mam kolejny problem. Gdy klikam z wpisanym CPU Key Create Image w jrunnerze. Zawiesza mi sie jrunner i wyskakuje błąd w Windowsie. O co chodzi?
     
  15. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    O framworka np, ściągnij autogg i w nim zrób.

    Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Zaktualizuj do najnowszego .NET Framework 4.5 Download Microsoft .NET Framework 4.5 from Official Microsoft Download Center , Jeśli nadal błąd to pobierz od nowa Jrunner J-Runner - The Ultimate JTAG/RGH App *LATEST DOWNLOAD HERE* potem dodaj najnowzy dahs 16747 i zobacz jeszcze raz. Jak nie pujdzie zrób nanda w AutoGG
     
Wczytywanie...

Poleć forum