1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Corona v3 x360run, coś padło..

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sivyx, Maj 7, 2014.

  1. Sivyx

    Sivyx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, nie znalazłem nic konretnego.. a szukałem.
    Mam corone v3 na xrunie. Robiłem sam według zdjęć itp. Kabel rst 7cm..
    Wszystko chodziło świetnie, wiecej razy startowało po 5s niż po 15s(i tak z 1,5miesiąca)
    A nagle coś jej odje bało i raz wogóle się nie włącza, po pół h jak raz załapie, pogram troche i potem najczęsciej włącza się od strzała w 5s.
    Wkurza mnie to bardzo... Robiłem drugą trnity na matrixie i ona cały czas wstaje od 12-15s. i nie skacze jak kulawy pies...
    Możliwe złe ułożenie kabli?? Ale skoro tyle czasu śmigał, aż miło to już sam tołku nie mam... i moje 30 gier siedzi nie używane na hdd:/

    A mógł by ktoś napisać zworki i kondki jakie mają być, ale znowu skoro śmigało..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Tak już jest na Coronach. Zimne inaczej palą i ciepłe inaczej. Kable CPU RST jak i POST maja mieć długość miedzy 4-7cm, generalnie przycinasz je tyle ile podpasuje aby podlutować nic więcej żadnych naddawań czy pętli nie robisz. Jedynie co jeszcze możesz to zmienić kondzik 15pf na 10pf. Nic innego nie poradzisz.
    P.S Runa dałeś tak jak fabryka czy coś na nim przestawiałeś (zworki)? Generalnie do Coron najlepiej zamontować jak Fabryka, owszem coś można kombinować ale jak się komu chce, ja uważam że fabryka kondzik zamienić na 10pf, kable 4-7cm i tak zostawiam jak jest.

    Jeśli konsola nie bootuje w ciągu 3 min wyłączasz ją najlepiej i od zasilania, czekasz 15 sek. i włączasz ponownie. Jeśli to nie pomaga to może konsole podłączyłeś pod inny TV? Zmieniłeś miejsce lub położyłeś w Pionie/Poziomie? Jak masz podmień kabel HDMI, konsola kiedy nie ma identyfikacji TV też inaczej się zachowuje
     
  4. _-=JOGGI=-_

    _-=JOGGI=-_ Banned Xbox One Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieżuń
    Ja ostatnio na coronie przy x360run cup rst musiałem dac 62 cm, dopiero zaczęła normalnie botowac...

    Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
     
  5. Sivyx

    Sivyx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    O kurde, nawet nie chcę wiedzieć ile musiałeś kombinować zanim doszedłeś do 62cm:/. Patrzyłem na dwóch tv, 2 hdmi, w pionie itp. Dałem jak fabryka dała, możesz mi powiedzieć który kondensator zmienić? Hota mam jeśli potrzebny
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ten 15pf na chipie
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Na szczęście nie ja do tego dochodziłem i mi się nie zdażyło użyć cpu rst az ponad 55cm. Zawsze 4-7 centów starczało, ale wiem że chłopacy stosują czasem długi i daje to efekt na plus.

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  8. Sivyx

    Sivyx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam patent na Suszarke:) Już 5x pomogło, grzałem po 2-3min:)

    Wiem, że na chipie, tylko nie mam żadnego luźnego chipa, i nie wiem który to. Jakiś mały smd na płycie? Pamiętam, że był z tych dużych(PHT) jeden 330, widze na zdjęciu jeszcze jakiś drugi to ten?
     
  9. _-=JOGGI=-_

    _-=JOGGI=-_ Banned Xbox One Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieżuń
    No niestety niektóre są oporne jak chol...era, ale da się je zrobić tak żeby efekt był zadowalający...
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    I jak tam Sivyx twoja konsolka. Doszedłeś z nią do ładu?
     
  11. Sivyx

    Sivyx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, odgrzebuję, bo doszedłem i jak zwykle po paru tyg. znowu cyrk.. Skróciłem kabelki, bo rzeczywiście miałem kabelki cpu i post były ~7cm i się troche plątały, poskracałem, dałem 10pf kondka i znowu było w pyte. Zazwyczaj 1-2 cykle, max 5 i 0 dedbotów. No i po miesiącu nagle nie chce się włączyć. Dodam, że już 3x ja porpawiam i na pare tyg. spokój, działa cały czas podobnie i się spier dala zresztą też.
    Teraz wygląda to tak, że przez okres 1tyg. dwa razy nie chciała wogóle gadać, żeby potem na drugi dzień się właczyć od strzała i działać pare dni bez problemowo.
    W chwili obecnej skur wiel się nie włącza i koniec. Dziś z rana włączyłem potem chciałem drugi raz i 15 prób, DIODA ZA KAŻDYM URUCHOMIENIEM MRUGA, podłączane kable, pare tv(zawsze ON), pare hdmi...

    Czy może to być wina chipa. Ostatnio wpadła mi wręce konsola pawlabystry2, kwarc przy glichu był dużo bardziej słyszalny niż u mnie. Pewnie był na dgx??
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To nie kwarc piszczy tylko wentylator. :p

    Czasem są takie ciekawe przypadki. Ja bym w pierwszej kolejności wymienił chip.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  13. Sivyx

    Sivyx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, odkopuję temat po raz ostatni, jak i po raz ostatni będę grzebał w tym dziadowskim klocku. Myślę o zmianie położenia chipa lub o zmianie chipa może na ACE?? Ale przed tym
    Mam pytanie: Jeśli na chipie dioda mryga cały czas tak normalnie, to już olać inne kabelki zająć się tylko cpu-rst i post out??
    Czy ułożenie innych kabli jeśli dioda mryga ok jest istotne? Kable(wszystkie oprócz cpu i post) są org. i troche bajzlowato poukładane, ma to znaczenie??
    Próbowałem różne długości cpurst od org po cm w dół aż na styk, potem zamieniłem na kynar i to samo. Post out dawałem org, 2cm luzu i na styk.
    Pamiętam jeszcze, że miałem problem ze złapaniem post na ramce jakoś nie łapało z początku potem jak załapało to przylutowałem i było już ok. Czy jeśli post by słabo łapał dioda mrugała by normalnie? A zresztą wątpie żeby się pojawiał i znikał, tylko już głupieje:/

    Efekt zawsze ten sam jak załapie to się włącza pare razy, na drugi dzień jak od*****, to za Chrystusa Pana się nie włączy.
    Czy na takie objawy może pomóc kondek 10pf wspomniany we wcześniejszym poście.

    Jeśli by ktoś chciał pomóc mogę dać zdjęcie..
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    najlepiej to nagraj filmik w jaki sposób mruga chip
     
  15. Sivyx

    Sivyx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mówisz poważnie? Mruga jak na każdym innym filmiku, za każdym razem tak samo..
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przewod od ppstfixa v2 lutuj w 0. Cpu rst 8.5cm post daj taki sam wywal 15pf wlutuj 10pf
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Zdarza sie czesto gesto ze chip mruga czesto i krocej co zle zwiastuje

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  18. Sivyx

    Sivyx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam jak narazie przeniesienie chipa w te miejsce(tyle że cpu rst puściłem bliższą dziurką przy chipie)
    [​IMG]

    Pomogło, kable wszędzie na styk. Wstaje zawsze do 30s raz może do 1 minuty, dziś jeszcze zmienie kondensator na 10pf:)
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  20. Sivyx

    Sivyx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ciekawe czy nie straszny... Zazwyczaj po "grzebaniu" pare dni chodził..
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Będzie działał, zawsze działa
     
Wczytywanie...

Poleć forum