1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Corona v6 i RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Michael0, Grudzień 10, 2015.

  1. Michael0

    Michael0 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Zamierzam zainstalować w RGH w Coronie v6 4GB.
    W związku z tym, że łatwo coś popsuć ;) Mam parę pytań

    Czy tak to powinno wyglądać:

    1.) Instaluje przejściówkę SD wg schematu: (pasuje to też do V6 ?)
    2.) Montuje PostFixa
    3.) Mostkuje R2C6 i R2C7
    4.) Tutaj nie jestem pewny. Jest potrzeba zwierania nózki kwarcu do jakiegoś punktu ?
    Jeżeli tak to proszę o schemat.
    5.) Wkładam Karte SD do czytnika i odczytuje NAND J-Runnerem.
    6.) Wybieram Create ECC, a później Write ECC.
    7.) Usuwam adapter SD i montuje Chip.
    8.) Włączam konsole i odczytuje klucz CPU.
    9.) Przy pomocy klucza CPU i odczytanego NANDu tworzę soft i wgrywam go na pendrive.
    10.) Pendrive wkładam do konsoli i wgrywam softa.

    Jeżeli coś pominąłem lub coś robię źle to proszę o poprawę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    z grubsza tak to mniej więcej wygląda :)
     
  4. Michael0

    Michael0 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Fajnie :) a ten kwarc. Zwieramy nózkę czy w Coronie v6 nie ma potrzeby?
     
  5. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    jakoś tak [​IMG]
    sam używam read nand QSB kit
     
  6. Michael0

    Michael0 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak samo, z tym że nand wgrywasz przez czytnik SD, nie wgrasz go przez xella

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
  8. modelicho

    modelicho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a kwarc podpinasz do masy?
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 10, 2015
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Do odczytu i zapisu nandu musi byc

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
  10. modelicho

    modelicho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam

    wszystko mam jak należy ale otrzymuje taki komunikat podczas próby odczytania nandu:
    Failed to get DiskGeometry

    Co może być źle??
     
  11. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Sprawdź luty lub zmień czytnik

    Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
     
  12. modelicho

    modelicho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    luty OK
    jeden czytnik wali taki komunikat, a sekcji j-runner widzi xboxa jako dysk fizyczny czyli OK?
    drugi nie rozpoznaje urządzenia
     
  13. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Dysk wymienny.

    Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
     
  14. modelicho

    modelicho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a taki komunikat?

    Checking Files
    Finished Checking Files
    Corona 4GB Manually Selected
    J:\
    Reading from J:\ to I:\Xbox\J-Runner v3\output\nanddump1.bin
    System.IO.IOException: Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy.

    w System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
    w System.IO.FileStream.ReadCore(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
    w System.IO.FileStream.Read(Byte[] array, Int32 offset, Int32 count)
    w JRunner.Panels.LDrivesInfo.read(String filename)3
    Initializing nanddump1.bin..
    System.NullReferenceException

    dodam że w sekcji drive widzi poprawnie jego pojemność
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 11, 2015
  15. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Pokaż zdjęcia, sprawdź jeszcze raz czytnik.

    Wysłane z mojego D5503
     
Wczytywanie...

Poleć forum