1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Corona v6 RGH 2.0 nie włącza się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Piotr Lisewski, Styczeń 3, 2015.

  1. Piotr Lisewski

    Piotr Lisewski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdynia, Poland
    Witam,

    Mam problem, mam konsolę Corona v6 22.10.2014 konsola został przerobiona przez NVX Group z Poznania przeróbką RGH 2.0 i wszystko działało. Przez ostatni miesiąc miałem mało czasu i konsola stała nieużywana. Dziś próbowałem ją włączyć, ale nic z tego. Po wciśnięciu przycisku POWER lub EJECT słychać dźwięk, ale nic więcej się nie dzieje.

    Po przeczytaniu paru informacji w internecie sprawdziłem porty USB (pod względem zwarć), spróbowałem uruchomić konsolę bez dysku twardego, niestety bez efektu.

    Konsola jest zaplombowana przez NVX Group więc jej nie rozbierałem.

    Czy jest coś jeszcze co mógłbym sam sprawdzić, zanim wyślę konsolę do serwisu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Już raczej nic więcej nie sprawdzisz. Możesz jeszcze odłączyć wszystkie kable i peryferia, podłączyć na nowo tylko zasilanie oraz video i spróbować uruchomić na nowo.
    Jeśli dalej nic, to pozostaje reklamacja.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odłączyć od zasilania zasilacz.
     
  5. Piotr Lisewski

    Piotr Lisewski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdynia, Poland
    Niestety - wszystkie opisane wyżej sposoby już przećwiczyłem. Czy jest szansa, że winny może być sam zasilacz? Świeci się na nim pomarańczowa dioda. Nie wiem, czy jest sens tłuc się do kogoś z konsolą i sprawdzić z innym zasilaczem?
     
  6. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak nie masz daleko to sprawdź ten zasilacz. Wyeliminujesz ostatnią rzecz, którą możesz sprawdzić samodzielnie. No a potem zostaje Ci tylko reklamacja. Nie znam tej firmy z Poznania ale nawet najlepszym zdarza się coś słabiej zlutować lub nie docisnąć jakiejś taśmy.
     
  7. michaloss123

    michaloss123 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeciez pomaranczowa dioda oznacza konsole wylaczona.
     
  8. Piotr Lisewski

    Piotr Lisewski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdynia, Poland
    Witam,

    Odświeżam koleta, ale po blisko dwóch miesiącach pobytu konsoli w serwisie - otrzymałem taką odpowiedź od serwisu:

    Mam ogromną prośbę, o ocenę, czy to uczciwa oferta, bo cena mocno mnie zaskoczyła :(
     
  9. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
  10. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Za 400 zł to możesz kupić całą konsolę. Nawet u nas na forum są w tej cenie z dyskiem. Potem możesz sprzedać dysk, niepotrzebnego pada i popsutą konsolę na części. Odzyskasz trochę kasy. Jednak decyzja należy do Ciebie.
    Co do ceny za wymianę, którą Ci podali, to mogą tyle chcieć. Zapytaj na forum, może ktoś zrobi to taniej.
     
  11. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    może wystarczy zwykły reball układu skoro konsola działała po podgrzaniu :)
     
  12. Piotr Lisewski

    Piotr Lisewski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdynia, Poland
    Zapomniałem wspomnieć - konsola jest przywiezione z USA, więc części od konsol europejskich mogą być niekompatybilne.
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    No coś ty, wszystkie są identyczne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum