1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Corona V6 Sierpień 2013 , bez glitchy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wasaver, Czerwiec 23, 2014.

  1. Wasaver

    Wasaver Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam problem z Coroną V6 z Sierpnia 2013 . Konsola z pamięcią 4GB SK Hynix oraz pamięciami ram Samsung.

    Na wstępie powiem, że instalacja RGH prawidłowa. Przerabiałem już nie jedną konsolę E.

    Problem: Konsola nie resetuje ani nie glit****e. Sprawdzałem na chipach: x360run, x360run v1.1, RGX (chiński), x360 Ace i na żadnym nie mam resetów, a jak są to są strasznie krótkie bądź posiadają drobne mignięcia.
    R1R1 Resistor Fix również nie pomógł. Xell wgrywany z jrunnera oraz autogg.

    W czym tkwi problem? Może ktoś posiada rozwiązanie tego problemu? Może potrzebny jest najpierw DGX i użycie przy budowanie nandu funkcji glitch2m?

    Za wszelkie sugestie z góry dziękuję. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    R2C6 i R2C7 zmostkowane ? najlepiej wrzuć fotki.
     
  4. Wasaver

    Wasaver Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, punkty zmostkowane. Instalacja w 100% poprawna i zawsze taką samą stosowałem w konsolach E, a przerobiłem ich z 20. Jedynie teraz taka toporna sztuka, która nie rusza pod żadnym wymienionym chipie.
     
  5. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    607
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    zerknij czy przypadkiem nie zrobiles zwarcia miedzy punktami E i F
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    No i sprawdz ramke...czesty problem

    Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Wasaver

    Wasaver Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    E i F nie zwiera się. Instalacje 3 razy na nowo robiłem, jednakże nie zmieniałem ramki. Więc zmienię ramkę jeszcze.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdz na mierniku do 100K ile jest miedzy post a gnd powinno byc w okolicach 50

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  9. Kacper_Lew

    Kacper_Lew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2014
    Posty:
    217
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Płock
    Ja robiłem wczoraj też corone v6.Na początku nie chciała glichować na RGX robiłem . Jakich kabli używasz ? Wymiana przewodu na post na lepszy jakościowo pomogła na 2 resety teraz śmiga.
     
  10. svim

    svim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    udalo Ci sie rozwiazac problem, bo mam identycznie
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ogólnie jeśli debug nie mruga (zielona dioda) to przyczyną jest w resecie lub poscie, ewentualnie coś z chipem.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  12. svim

    svim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    wrocilem do orginalnego nandu i mam E73, chyba padl uklad sieciowy. wie kto ktory to na tej plycie? moze jak go wywale to pojdzie
     
Wczytywanie...

Poleć forum