1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Corrupted GOD - CoD: World at War

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez petroz, Lipiec 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Witam!

    Nie znalazłem podobnego tematu, więc zakładam nowy. Mam problem z grą Call of Duty: World at War zakupioną na koncie silver z MSP na XBOX LIVE Marketplace. Konto jest założone na US. Na koncie znajdują się dwie gry : Assasins Creed 2 i CoD: WaW. Po przeniesieniu licencji tą pierwszą pobrałem bezproblemowo (mogę grać w wersję full bez zalogowanego profilu). Natomiast Call od Duty: WaW pobiera się jako corrupted. Ściąga się normalnie do samego końca a jak się już pobierze to widnieje jako corrupted. Próbowałem już dwa razy i za każdym razem w pamięci jest jako element uszkodzony. W bibliotece gier wogóle jej nie wyświetla.

    Czy ktoś wie może o co chodzi i jak ominąć ten problem. Gra raczej nie wymaga tunelowania, bo by wyświetliło, że zawartość nie jest dostępna z mojej bierzącej lokalizacji,a co u mnie nie ma miejsca.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    cod waw z konta us pobiera ci jako NTSC widocznie ja tak miałem gdy sciągałem gre NTSC i myślałem że zadziała,a tu zonk bo PAL u nas jest,zmigruj konto na PL I powinno poprawnie gre pobrać
     
  4. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    migracja spowoduje, że nie będę mógł pobrać tej zawartości (po migracji nie ma możliwości pobrania zakupionej wcześniej zawartości) - czy to znaczy, że nie ma już żadnej możliwości?

    EDIT: Sprawdziłem i na PL nie ma nawet dostępnego World at War
     
  5. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    no więc kupiłeś bez wcześniejszego sprawdzenia czy zadziała... następnym razem wszystko dobrze sprawdź. nic nie zrobisz.
     
  6. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Ogólnie dziwi mnie to, że pobrałem Assasins Creed 2 na tym koncie i działa - skoro na US pobiera na NTSC, to AC2 też chyba powinien nie działać? Czy też może CoD: WaW jest jedną z tych "niewielu" gier, które są NTSC na US. Poza tym czy gra NTSC byłaby wyświetlana jako corrupted? Czy przypadkiem gry na NTSC nie jest wyświetlane, że region jest nie ten albo coś takiego?

    Czy pobranie CoD: WaW na innym koncie pozwoli mi na korzystanie z tej gry na mojej licencji?
     
  7. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dziwna sprawa z tym Cod WaW pobierałem z konta US wcześniej sobie licencję przeniosłem i śmiga bez problemu bez tunelowania ( VPN ). Może wyczyść cache dysku konsoli i spróbuj jeszcze raz pobrać grę.
     
  8. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    A czyszczenie cache dysku nie czyści informacji o licencjach? Chodzi mi o to, czy przez to nie będę musiał wszystkiego pobierać na nowo, jak wyczyszczę cache. Wiem, że usunie to aktualizacje gier, ale szczerze nie wiem jak jest z informacjami o licencjach.

    EDIT: Mam na dysku gry które mają już przepisaną licencję na inną konsolę i nie chcę ich stracić.
     
  9. naughtydog

    naughtydog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    162
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wroclaw
    Gra oryginalnie jest kupiona na koncie US, a tam ma ona blokade regionalna. Ponowne pobieranie rusza, ale sciaga sie z bledem czyli potrzebne jest VPN na 2% poczatku i konca pobierania.
     
  10. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    ok. spróbuję dzisiaj na VPN i napiszę czy poszło. dzięki!
     
  11. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Od kiedy gra ma blokadę regionlaną? Chyba że coś się zmieniło ja ściągałem było bez blokady natomiast mapy do multi mają blokade i trzeba przez VPN.
     
  12. naughtydog

    naughtydog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    162
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wroclaw
    Tak sie zachowuja wszystkie gry z blokada, jezeli to nie zadziala to nie wiem. Mozliwe, ze blokada zostala nalozona, poniewaz co Live to inna cena tych samych gier.
     
  13. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    To już sam nie wiem co mam robić - spróbuję na tym koncie pobrać na konsoli brata. Jak się nie uda to spróbuję pobrać przez VPN. Mam nadzieję, że coś pomoże. Dzieki wielkie wszystkim za pomoc. Jakby ktoś miałe jeszcze inny pomysł to niech pisze.

    Pozdrawiam,
    Petroz
     
  14. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie kombinuj jak koń pod górę, może opatrzyli grę blokadą choć szczerze w to wątpie, masz w dziale artykuły jak zestawić VPN raptem 5 minut roboty zapuść 2% na początku i na końcu i zobacz czy będzie dobrze a co do czyszeczenia cache dysku pierwsze słyszę że usuwa licencję i akualizacje gier....
     
  15. naughtydog

    naughtydog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    162
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wroclaw
    Nie wiem jak z licencja, ale na pewno usuwa aktualizacje gier.

    @Petroz

    Oczywiscie licencje przeniosles na swoja konsole?
     
  16. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Na stronie M$ jest napisane, że usuwa aktualizacje gier:

    Jak wyczyścić pamięć podręczną systemu konsoli Xbox 360 | Pomoc techniczna konsoli Xbox

    W przypadku Magic the Gathering, które kupiłem na koncie przed migracją skończyło się tym, że ponowne pobranie aktualizacji wymagało ponownego pobrania gry, a co za tym idzie straciłem możliwość grania w tą grę (po migracji straciłem możliwość ponownego pobrania tej gry). Dlatego unikam tego jak ognia bo po prostu NIE WIEM czy podobna bzdura nie wystąpi w przypadku gier na które licencja została już przepisana.

    EDIT :

    @naughtydog

    Jeżeli pytasz o konto z CoD: WaW, to oczywiscie tak :) jak napisałem, AC2 działa offline z tego konta, więc licencja jest przepisana poprawnie.
     
  17. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wiem co M$ piszę o czyszczeniu pamięci podręcznej dysku konsoli tylko że wiesz przed chwilą to sprawdziłem.... Wchodzisz w opcje dysku naciskach Y wybierasz czyszczenie pamięci podręcznej potwierdzasz i.... jakoś akutalizacje do gier dalej mam, ale mniejesza o to... Słuchaj ściągnij przez VPN wygląda to tak jakby faktycznie gra miała blokadę, dla mnie dziwne ale przecież mogli zrobić ja pobierałem jeszcze bez.
     
  18. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Ok. W takim razie dzisiaj wieczorem, jak z pracy wrócę spróbuję zestawić VPN i pobrać. Dam znać z jakim skutkiem. Jeszcze raz dzięki za wszelką pomoc!
     
  19. naughtydog

    naughtydog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    162
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wroclaw
    Wszystko sie zgadza... jest napisane, ze podczas migracji stracisz wsio co kupiles (w sensie, ze nie mozesz juz tego pobrac), ale dlaczego przestalo dzialac? W tej sprawie powinnienes zadzwonic do M$. Nawet pisali, zeby przed migracja wszystko pobrac.

    @jakubkameleon

    Nie wiem jak Ty to robisz, ale mi zawsze wywala aktualizacje po czyszczeniu cashu :)
     
  20. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Niestety już chyba za późno. Problem z pobraniem gry na nowo wyglądał tak jak w przypadku blokady regionalnej. W historii pobierania nie miałem tej gry, ale na marketplace dalej widniała jako full version, tylko że po pobraniu była corrupted. Więc wywaliłem całego MtG i spróbowałem na czysto i teraz już pobiera mi grę poprawnie, ale gra jest widoczna jako wersja demonstracyjna. Reklamację uwzględnili by (MOŻE), gdybym nie usunął gry z dysku. A że usunąłem to nie skorzystałem z ich zaleceń i nie mam o co (ZAPEWNE) rościć praw... :/ I kupa, za przeproszeniem. :p
     
  21. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Słuchaj robię to tak jak M$ opisał w podany sposób dziś to robiłem i dziwne bo akutalizacji mi nie usuwa są dalaj odpaliłem dwie gry i nie ściągało nic od nowa :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum