1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Coś nie tak po flashu.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez pajunk93, Maj 28, 2011.

  1. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Siemka. Tydzień temu dałem konsole do flashu. Niby wgrał mi najnowysz. Wszystko było ok, AC BH działał bez problemu, NFS HP też. Pojawiła się nowa aktualizacja, pobrałem i wgrało mi nowe FW do napędu, dałem jeszcze raz na przeróbkę. Dzisiaj odebrałem i git, kopie działają, ale jak chciałem pograć w AC albo NFs, to czarny ekran i nic więcej. Mortal kombat i BFBC działa bez problemu, o co chodzi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    chodzi o zabezpieczenie AntiPiracy 2.5
    Jak na razie posiadają je następujące gry: NFS:HP, AC:B, Fable 3, CoD:BO, CoD: MW2, Halo:Reach (będzie więcej - docelowo wszystkie)
    Po uruchomieniu tych gier Twoja konsola zostanie oflagowana do zbanowania, LT+ wstrzymuje konsolę na 3 minuty (wyrzuca czarny obraz) dając Ci szansę na wyłączenie konsoli przed zbanowaniem

    Żeby pograć w te gry musisz mieć LT+ i spatchowany na AP2.5 obraz gry (to znaczy wgrane gotowe odpowiedzi na pytania kontrolne odnośnie zabezpieczonej płyty o które konsola będzie pytać napęd - abgx w najnowszej wersji Ci to zrobi (dla angielskich wersji gier bo jak na razie tylko dwoje ludzi wie jak wyłuskać odpowiedzi na te pytania i nie chcą podzielić się tą wiedzą w obawie o to że MS dowie się jak to robią i im to uniemożliwi))

    Wcześniej musiałeś mieć beta dashboard czyli nawet wystarczył Ci zwykły LT1.1... Nie rób już więcej aktualizacji dashboarda dopóki nie wyjdzie LT2.0 i nie będziesz miał ochoty na ponowną przeróbkę + nagranie wszystkich swoich gier od nowa
     
  4. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Od nowa wszystkich gier? Dlaczego?
     
  5. Eddy.Adam

    Eddy.Adam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Jeśli dobrze zrozumiałem
    nowy dash dodaje AP do wszystkich tytułów i żeby w nie zagrać potrzebne będą do nich patche
     
  6. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Teraz nagrałem Fable 2 i pyka bez niczego. Aha, sprawdziłem czy czasami przez próbe uruchomienia NFS HP moja konsola nie została oflagowana, ale na szczęście nie.
     
  7. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    po wgraniu nowego dashboarda musisz jeszcze raz przerobic konsole, i każdą grę jaką do tej pory miałeś i grałeś musisz nagrać ponownie uprzednio przepuszczając przez ABGX360 w celu dodania patcha AP2.5
     
  8. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Ale tylko te, co mają AP2.5! Jeśli jest to starsza gra, to rozumiem, że nie tzeba, ponieważ one nie posiadają AP2.5
     
  9. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dokładnie - tylko gry które miały już wcześniej AP2.5 dostały kolejne zabezpieczenia i to je będzie trzeba nagrać ponownie (6 tytułów). Co do starszych gier to na razie działają one na nowym dashu bardzo dobrze bez żadnych patchy - być może w przyszłości M$ wprowadzi te zabezpieczenia do starszych gier, ale to tylko gdybanie...
     
Wczytywanie...

Poleć forum