1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

CPU KEY - freeboot toolbox opis opcji - Pomocy

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez RossiQ, Czerwiec 20, 2010.

  1. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Chciałbym zrobić przy pomocy tego programu freeboot do mojej konsoli. Potrzebuje cpu key i troszke pomocy przy opcjach.

    Co do cpu key to jakim programem go odczytać z pliku kv.bin z zgranego nand??

    O co chodzi z opcjami Dashlaunch 1.0 ?? Nand , HDD, USB
    Czy chodzi z jakiego miejsca ma sie uruchamieac freeboot ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Podłącz konsole kablem composit i uruchom wciskajac eject. Wyswietli ci się pare rzeczy w tym cpu key. Na samym dole będziesz miał adres serwera, wpisz go w przeglądarce na kompie. Będziesz mógł ściągnąć na pc cały nand, plik tekstowy z DVD key, cpu key itd


    Freeboota najlepiej zbudować ręcznie, to są tylko 3 komendy. Wszystkie programy które to ułatwiają tworzą tylko niepotrzebne problemy.
     
  4. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok freeboot zrobie kozystajac z opisu na xbins.

    Natomiast sposób pozyskania cpu key i sciagnieci nand z internetu to co to będzie?? No chyba nie pod moja konsole z cpu key ?? Czy to tylko bedzie plik txt z moim cpu key??

    Rozumiem ze motyw z przyciskiem eject zadziala przy moim jtagu i xbr??
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    CPU KEYA masz przy odczycie nanda w liniach fuseset 03 i fuseset 05
    i przyda ci się programik 360 Flash Tool v91 :D
     
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Cpukey pojawia się w Xell, ze zczytanego nand go nie pozyskasz bo jest właśnie zakodowany cpukeyem.
     
  7. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Moment mam tylko jtag i xbr. Żadnego xell nie instalowałem no chyba ze jest w XBR. Za chwile to sprawdze i dam znac czy jestem wstanie wydostać CPU KEY. Mysze miec freboota 0.032 bo mam profil na pendrive i chce go zgrac.

    Rozumiem jak bede mial freboota, wgram freestyle dash na partycje 1 to powinienem odpalic gra arcade oraz gry z hdd ??
     
  8. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    xell juz jest w xbr i odpala się go ejectem. xell uruchamia też na konsoli serwer dzięki któremu po podłaczeniu konsoli do pc kablem RJ-45 możesz stargać na pc to co napisałem. Po wpisaniu adresu serwera w przeglądarkę masz coś takiego.

    [​IMG]
     
  9. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    He He wgralem freeboot iiiiiiii ............... pacjent zmarł :( Po wgraniu uruchomila sie i swieciła tylko dioda środkowa i nic. Idac tym tokiem jak bylo w xbr dogralem kv i dalej nic. Wylaczylem i nic nie uruchamia sie kompletne zero nic sie nie swiaci nic nie slychac. Skasowałem nand i wgrywam ponownie xbr.

    Jak sądziecie bedzei zmartwychwstanie ??

    Czy czekać na jakiś mecz polski i jak znów przegrają sru za okno z 10 piętra?? :)
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bedzie ok. Cos zle wgrales.
     
  11. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    automatem budował, to już wiadomo dlaczego tak ma:p co nie mataman
     
  13. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    hehe, pewnie tak było :) a pisałem że automaty to szrot
     
  14. RossiQ

    RossiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    HA HA HA Bardzo śmieszne :p przy freeboot potrzaba bylo jakis 1bl key a co to jest i skąd to wziąść ?? Czy to co podal mataman tam sie to znajduje??
     
  15. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Z googli

    A ty się misiu nie stresuj tylko słuchaj na przyszłość :) Unikniesz problemów.
     
  16. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jeżeli wszystko się ma i się umie to automaty też dobre są.
     
  17. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Pozwolę się nie zgodzić. Sporo ludzi ma własnie taki objaw jak wyżej opisany po zbudowaniu freeboota automatem.
     
  18. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Dziwne, robiłem kilkanaście razy i zawsze szło. Prędzej ze zgrywaniem freeboota poprzez flash360, błędy miał backup. Nie wiem dlaczego tak się dzieje.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    automaty to właśnie ten problem apacer.
     
  20. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Ale problem przy zgrywaniu a nie wgraniu :) gdzie ładnie działa, bez choinki itp.
     
  21. pluskwa

    pluskwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Ktos mi powie jak zrobic update z XBR na FreeBoot'a nie maja oryginalnego Nand'a?
     
Wczytywanie...

Poleć forum